2794

با عرض سلام 

خواهر من ۱۲ سالشه و تازه وارد دوره نوجوانی شده و خیلی پرخاشگره و به من و مادرم جواب پس میده و وقتی هم ازش انتقاد میکنیم گریه میکنه حالا ما چه رفتاری با خواهرم داشته باشیم ؟

با تشکر🌹

اطلاعات تکمیلی

سن ۱۸ جنسیت زن شغل خانه دار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور خانواده

سلام دوست گرامی 

با توجه به سن خودتان که به تازگی دوران نوجوانی را سپری کرده اید انتظار میرود که بیشتر خواهرتان و شرایطی که دارد را درک کنید 

طبیعی است که دختران در سنین نوجوانی ، به دلیل تغییرات هورمونی ایجاد شده در سنین بلوغ، گاهی دچار خشم، عصبانیت و نوسان احساسات شود

وقتی یک دختر نوجوان، عصبانی می‌شود، نه تنها با آشوب هورمون‌ها و احساس‌هایش روبه‌روست، بلکه احساس بی‌ارزشی می‌کند. دختر نوجوان در این سن و سال، با یک به هم‌ ریختگی درونی و بیرونی رو به‌ روست. 

توصیه میکنم به عنوان خواهر با او رابطه صمیمی داشته باشید دست از نصیحت بردارید چه برسد به اینکه بخواهید انتقاد کنید در کنار خواهرتان باشید بگویید که او را درک میکنید و خودتان هم این دوران را گذرانده اید سعی کنید برای حرفهایش گوش شنونده باشید . فرصتی را فراهم کنید تا با هم درد و دل کنید 

از مادرتان بخواهید برای برقراری ارتباط از هر فرصتی استفاده کند، به طور مثال صبح قبل از بیرون رفتن از خانه و شب قبل از خواب،  او را در آغوش بگیرد. شب قبل از خوابیدن، چند دقیقه کنار او دراز بکشد و در مورد اتفاقاتی که در روز گذشته افتاده است صحبت کند.

به بهانه های مختلف با هم باشید هفته ای یکبار با هم به پارک بروید 

دختران نوجوان در این سن کمی‌ زودرنج می‌شوند و ممکن است برای مسائل عادی و پیش پا افتاده نیز، احساس ناراحتی بیش از حدی داشته باشند. در این مواقع، بهتر است او را درک کرده و احساس هم دردی کنید.

باهم ورزش کنید پیاده روی بروید 


مطلب زیر برای مادر شما نوشته شده است در اختیار ایشان قرار دهید تا مطالعه کنند 

  • قوانین روشنی را در مورد ارتباطات و رفتار تنظیم کنید. به طور مثال به دختران نوجوانتان بگویید که در خانواده همه به هم دیگر احترام می‌گذراند و این به این معنی است که نمی‌توانیم از نام کوچک افراد به منظور مورد خطاب قرار دادن آن‌ها استفاده کنیم. موردی که امروزه در خانواده‌ها بسیار دیده می‌شود و فرزندان پدر ، مادر و یا دیگر اعضا را با نام کوچک یاد می‌کنند.
  • بر روی رفتار دختر نوجوانتان و این که شما چه احساسی نسبت به آن دارید ، تمرکز کنید. از نظر دادن در مورد شخصیت فرزندتان و کاراکتر آن‌ها پرهیز کنید و دست از قضاوت کردن بردارید. به جای گفتن جمله‌ی” تو خیلی بی ادبی !” از جمله‌ای مانند ” ناراحت میشم وقتی با من اینطوری صحبت می‌کنی.” استفاده کنید. اما ایرادی ندارد گاهی احساستان را به طور واضح بگویید؛ مانند ” من الان خیلی ازت خشمگینم.”
  • عواقبی برای برای رفتار فرزندتان با شما تنظیم کنید. فقط سعی داشته باشید بیش از حد نباشند. ممکن است این عواقب رفتاری بدنبال بی ادبی، ندیده گرفتن قول و قرارهای قبلی و … باشد.
  • نسبت به سلیقه‌ی او احترام قائل باشید. سعی کنید بیشتر از گذشته حمایتی برخورد کنید و اجازه دهید تجربه کند.
  • به دختر نوجوان خود توجه نشان دهید. گاهی اوقات بی توجهی فاصله‌ی عمیقی بین شما ایجاد خواهد نمود. او را بغل کنید و به او حس اطمینان دهید. به او بگویید که زیبا است و به او بفهمانید که شما همیشه برای حمایت از او حضور دارید.
  • از او بپرسید به چیزی علاقه مند است، سعی نکنید کنجکاوی زیادی داشته باشید زیرا در این صورت او فکر خواهد کرد که به او اعتماد ندارید. بدانید چه کتاب، فیلم ،خواننده و موسیقی را دوست دارد تا بتوانید با هم صحبت کنید.
  • آرامش خودتان را حفظ کنید. نکته مهم این است که در ارتباط با دختر نوجوانتان روند مشخصی را پیش بگیرید. سعی کنید نفس عمیق بکشید و با آرامش به او بگویید که چه می خواهید.
  • سعی کنید شوخ طبع باشید. کمی شوخ طبعی باعث می‌شود در لحن مکالمه شما با فرزندتان تغییر مثبت ایجاد شود. اما سعی کنید این شوخ طبعی تبدیل به مسخره کردن یا دست انداختن فرزندانتان نشود.
  • بی توجهی دختر نوجوان خود را، شانه بالا انداختن‌ها و بی اعتنایی‌ها را در صورتی که در مسیر درست رفتاری قرار دارد؛ ندید بگیرید.
  • زمانی که فرزندتان ارتباط مثبتی دارد، او را مورد تشویق قرار دهید. این باعث می شود تا نوجوانتان بداند که شما برای این قضیه ارزش قائل هستید
  • دختران نوجوان همیشه علاقه‌ی زیادی به ارتباطات اجتماعی با همسن و سالان خود داشته‌اند. سعی نکنید او را محدود کنید بلکه تلاش کنید تا با دید بازتری دوستان خود را انتخاب کند.
  • برای دختر نوجوان خود یک الگو باشید. زمانی که در کنار فرزندتان قرار گرفته‌اید جوری صحبت کنید که دوست دارید فرزندتان با شما صحبت کند.
  • اگر با او در مورد موضوعی اختلاف نظر دارید سعی کنید رو در رو با او مطرح کنید. به طور مثال اگر با طرز پوشش او موافق نیستید تلاش کنید به جای اوقات تلخی با او مستقیم صحبت کرده و یادتان نرود منطقی باشید.
  • اگر تنش زیادی بین شما و دختر نوجوانتان است در این مواقع از فرد معتمد دیگری مانند خاله ، عمو و غیره.. در کمک به بهبود روند ارتباطی بهره ببرید.
  • بدانید صحبت کردن کلید اصلی حل بسیاری از تنشها است. سعی کنید با فرزندتان به دور از هرگونه تنش صحبت کنید تا از مشکلات و استرس‌های او با خبر شوید.
  • فراموش نکنید که شما خودتان هم روزی این دوران و فراز و نشیب‌ها را داشته‌اید.

تجربه شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha