2794

ترس شدید کودک 5 ساله

نام ارسال کننده محرمانه می باشد 91 بازدید

با سلام و احترام. من یک دختر ۵ ساله دارم که اخیرا از همه چیز میترسه. به هیچ وجه نزدیک سیم برق نمیره وقتی سیم برق رو می بینه جیغ میزنه و فرار می کنه. برم دستشویی میاد پشت در گریه می کنه و... ما کلا اهل ترسوندن بچه نیستیم نمی دونم چرا اینقدر ترسو شده. حاضر نیست شب ها در اتاقش بخوابه و میاد پیش ما می خوابه. به خاطر این ترس هاش خسته ام کرده. اینم بگم که تا چند ماه پیش اصلا اینطوری نبود. باید چکار کنم؟

اطلاعات تکمیلی

جنسیت زن
پاسخ مشاور

مشاور روانشناسی کودک و نوجوان


سلام
وقت بخیر
 ترس در سنین 4 تا 5 سالگی یکی از شایع ترین مشکلات کودکان است که مهم ترین عامل از بین برنده آن رفتار والدین با کودک است.
علت شایع این ترس، تحولاتی است که در روند رشد فکری بچه ها بعد از ۳ سالگی ایجاد می شود؛
 یعنی دنیای فانتزی قوی ای که بچه ها دارند و در این دنیا اشیاء و شخصیت های خیالی را می پرورانند باعث می شود شب هنگام و با تاریک شدن هوا، همان موجودات جذاب که در روز باعث لذتشان بوده یا در کارتون ها شخصیت موردعلاقه شان، مخوف به نظر برسد.
درک احساس بچه ها و توجه به اینکه حس ترس آن ها واقعی است، نکته مهمی است که والدین نباید فراموش کنند. گفتن جمله هایی مثل «ترس نداره»، «خجالت بکش» و… یا بد تر از آن تنبیه کودکان و فرستادنشان به مکان های تاریکی مانند انباری، حمام و… این دوره گذرای ترس را ریشه دار می کند. متاسفانه برخی والدین از این ضعف کودک برای تنبیه او و کنترل بدرفتاری هایش استفاده (یا بهتر بگوییم: سوءاستفاده) می کنند.
برای کاهش ترس‌های کودکان راههای زیادی را وجود داره در وهله اول توصیه می‌کنم که در رفع مشکل کودک عجولانه عمل نکنید. تعجیل و شتابزدگی آنها در کاهش ترس کودک می‌تواند به جای درمان ، اضطراب و ترس او را افزایش دهد. این ترس معمولا بتدریج از بین می‌رود و لازمه با خونسردی و آرامش اقدام به کاهش این ترس‌ها کنید.
 توصیه بعدی این است که هرگز فرزندتون  را به خاطر ترسی که داره تحقیر و سرزنش نکنید. هر چند دلیل ترس از نظر ما بزرگترها کاملا غیر منطقی و نامعقول به نظر می‌رسد اما خود کودک چنین احساسی ندارد و نمی‌تواند غیر منطقی بودن ترس خود را درک کند و سرزنش به او کمکی نخواهد کرد.

 اگر عامل اصلی ایجاد کننده ترس هنوز حضور داشته باشد چندان فایده‌ای نخواهد کرد. مثلا زمانیکه خود مادر از تاریکی می‌ترسد، کودک هم قطعا میترسه پس بهتره الگوی خوبی برای فرزندتون باسید بنابراین لازم است علل اساسی ترس کشف و مرتفع شوند.
بازی موقعیت مناسبی است که ترس کودک را از بین ببریم. مثلا کودکی که از آمپول می‌ترسد، می‌توانیم یک بازی خوب ترتیب بدهیم که در آن کودک آمپول زدن را تمرین کند. باید با بازی بچه رو از ترسهاش به تدریج روبرو کنید تا کم کم ترسش بریزه.
پدیده ترس هر چند که یک غریزه طبیعی است که در انسان از همان بدو تولد وجود دارد، اما هر گاه به دلیل تغییراتی که در شدت و نوع آن بوجود می‌آید از حالت عادی خارج می‌شود. این ترس‌ها تحت عنوان ترس‌های مرضی شناخته می‌شوند که هم کودک و هم اطرافیان او را آزار می‌دهند.
اگر با بازی و مواجهه ترسش کم نشد حتما به یک مشاور کودک مراجعه کنید.
موفق باشید

تجربه شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha