2794

اختلاف با خانواده برای ارتباط با خواستگارم

نام ارسال کننده محرمانه می باشد 52 بازدید

سلام. من با یه آقایی آشنا شدم. که اوایل رابطمون همه چیز خوب پیش میرفت و ما قصد ازدواج داشتیم فقط منتظر اوکی شدن کار ایشون بودیم یه ماه نگذشته بود که برادرم متوجه رابطه ما شد و به اون یکی داداشم گفت اونم با من صحبت کرد که من موضوع رو بهش گفتم اما برادرم که ما رو دید دایما دخالت میکرد و توی گوش مامانمم میخوند که این نباید بیرون بره این با کی حرف میزنه تا من مجبور شدم به مامانم قضیه رو بگم اما متاسفانه ایشون جنبه درد و دل من رو نداشتند و مدام به من گیر میداد وقتی از بیرون میومدم با زخم و زبون کنایه میزد بهم که من واقعا این چند وقته کنترل خودمو از دست میدادم و شروع به داد و بیداد میکردم و خودم رو میزدم از فشار روحی و با برادرم بحث کردم که تقصیر توست در این حینم مادرم همش طرف برادرم رو میگیره و به من ناسزا میگه الانم با هیچکس حرف نمیزنم احساس میکنم هیچکس رو ندارم این مابینم مادر این آقایی که باهاشون در ارتباطم میخواد زنگ بزنه برای یه ماهه دیگه که بیان خواستگاری تا شرایط آقا پسراشون تا اون موقع رو براه بشه اما با این تنش ها و اینکه مامانمم باهام حرف نمیزنه خیلی داغونم احترام و شان خودم رو احساس میکنم جلوی خانوادم از دست دادم احساس حقارت میکنم همش غصه میخورم و گریه میکنم، نمیدونم چیکار کنم؟


اطلاعات تکمیلی

سن ۲۵ جنسیت زن شغل بیکار وضعیت تاهل مجرد
پاسخ مشاور

مشاور خانواده

سلام دوست عزیز

وقتی تحت فشار قرار میگیرید و حال مساعدی ندارید احساسات منفی باعث میشود عکس العمل های شدیدی داشته باشید.

در حال حاضر بهترین کار این است شخصی نزدیک به خانواده که مادر و برادرها برایش احترام قائل هستند و شما نیز با ایشون راحت هستید میانه داری کنند تا بتوانید با کمک ایشون دوباره تعامل خود را با خانواده داشته باشید.

به یاد داشته باشید مشکلات و فشارهای زندگی بسیار زیاد است بنابراین شما نیز یاد بگیرید تا در شرایط نامساعد کنترل تان دست احساسات منفی و خشمتان نباشد و بتوانید حرفتان را بزنید و هم در رابطه با بحران و قهر مواجهه نشوید.

در حال حاضر سهم اشتباهات خود را بپذیرید. 

معذرت خواهی کنید 

و با رفتار قاطعانه حرف خود را بدون خشم و درگیری مطرح نمایید.

برای داشتن رفتار قاطع ولی محترمانه:

۱. استفاده از ضمیر «من»

یکی از راه‌های ابراز قاطعیت و تقویت جرئت‌مندی استفاده از جملاتی است که به طور مستقیم نظر شما را منعکس می‌کنند. به عبارتی وقتی از ضمیر «من» استفاده می‌کنید.

جملاتی مثل «من مایلم…»، «من می‌خوام…»، «من احساس می‌کنم…» تسلط و اقتدار شما را منتقل می‌کند. در واقع همین که نظرتان را می‌گویید نشان از اعتماد به نفس شماست. به همین دلیل در قسمت قبلی در چند مرحله از شما خواستیم که در موقعیت‌های مختلف بازخورد بدهید و نظرتان را بگویید.

۲. مسئله را از دید طرف مقابل ببینید

در قدم اول، با دیگران همدردی کنید. مسئله را از دید آن‌ها ببینید و سعی کنید احساس آن‌ها را درک کنید. مثلاً کافی است بگویید: «من کاملاً متوجه هستم که کار کردن با سعید چه مشکلاتی برای تو ایجاد کرده.» اما در قدم بعدی، سعی کنید خواسته و نیاز (یا نظر) خودتان را بیان کنید، مثلاً اینطور بگویید: «… اما ما واقعا نیاز داریم که این پروژه رو تا شنبه هفته بعد آماده کنیم، پس لازمه که توی این مدت هر طور شده با هم کنار بیاییم و روی انجام پروژه تمرکز کنیم.»

ظرافت این رفتار در این است که هم مشکلات طرف مقابل را فهمیده‌اید و آن‌ها را معتبر دانسته‌اید و هم عقیده خودتان را بیان کرده‌اید. نه کاملاً تسلیم حرف طرف مقابل شده‌اید و نه کاملاً نسبت به نیاز و احساس او بی‌توجه بوده‌اید.

۳. تاکید و صراحت

از این تکنیک زمانی استفاده کنید که می‌بینید تلاش‌های اولیه شما برای مطرح کردن خواسته‌تان و برآورده شدن نیازهایتان نتیجه نمی‌دهد.

پایه و اساس این تکنیک این است که رفته‌رفته روی خواسته‌تان بیشتر پافشاری کنید و قاطعیت بیشتری از خودتان نشان دهید. در صورتی که مداومت بر خواسته‌تان باز هم نتیجه‌بخش نبود، می‌توانید به طرف مقابل بگویید در صورتی که به نیاز شما پاسخی داده نشود، قدم بعدی شما چه خواهد بود. «اگر با افزایش مبلغ قرارداد من موافقت نشود، قرارداد را فسخ خواهیم کرد.»

البته دقت کنید این روش تضمینی بر این نیست که حتما به آنچه می‌خواهید برسید! ممکن است این روش را انجام دهید اما در نهایت باز هم خواسته و نیاز شما برآورده نشود.

«بهرام این سومین باری هست که در این ماه تاخیر داری و من دارم این موضوع را بهت ذکر می‌دم. اگر این تاخیرهای تو ادامه‌دار باشه مجبور می‌شم نظارت دقیق‌تری روی این مسئله داشته باشم و این با کسری حقوق کارمندها در صورت تاخیر همراه خواهد بود.»

۴. زمان بخرید

گاهی اوقات لازم است قبل از این‌که حرکتی انجام دهید یا تصمیمی بگیرید، اطلاعات بیشتری در مورد موقعیت به دست آورید. شاید هم دقیقا نمی‌دانید در آن لحظه خواسته واقعی‌تان چیست و نیاز به زمان دارید تا مسئله را بیشتر بررسی کنید.

در این مواقع بهتر است صادقانه به طرف مقابلتان بگویید که برای بررسیِ بیشتر موضوع نیاز به زمان دارید.

۵. تکنیک «سخنور باهوش»

این تکنیک برای برقراری ارتباط مؤثر در زمانی که می‌خواهید در مورد موضوعی مهم بازخورد بدهید مورد استفاده قرار می‌گیرد. کاربردهای این تکنیک در مذاکره‌ها و گفتگوهای مهم و بعضا چالشی است. مطابق این تکنیک وقتی می‌خواهید صحبتی را آغاز کنید یا بازخوردی بدهید، باید این چهار مرحله را رعایت کنید و به ترتیب در مورد آن‌ها صحبت کنید:

۱. رویداد: به طرف مقابلتان بگویید دقیقا چه اتفاقی افتاده است و از نظر شما مسئله و موضوعی که باید درباره‌اش بحث کنید چیست. به عبارت دیگر، از دید شما مشکل چیست؟

در این قسمت وقایع و اتفاقات واقعی را بیان کنید. بهتر است دقیق باشید و از اعداد یا کمیت‌های عینی استفاده کنید. نظر و برداشت شخصی خودتان را نگویید بلکه اتفاقی که افتاده است را بازگو کنید.

۲. احساس من: در این قسمت احساس خودتان را نسبت به اتفاقی که افتاده است بیان کنید. سعی کنید شفاف باشید و دقیق و روشن بگویید چه احساسی دارید. نگویید: «حالم خوب نیست.» بگویید: «احساس می‌کنم قدر زحمات من را نمی‌دانی و این هم مرا می‌ترساند هم غمگینم می‌کند.»

۳. خواسته من: حالا بگویید برای حل مشکل چه پیشنهادی دارید و می‌خواهید چه اتفاقی بیفتد تا شما راضی شوید. نگذارید طرف مقابل خودش حدس بزند باید چه کار کند، شما به او بگویید چه کار کند و چه اتفاقی باید بیفتد.

۴. نتیجه مطلوب: در این قسمت بگویید برآورده شدن خواسته شما چه پیامدی مثبتی خواهد داشت.
ایام بکام🌹🌹🌹

تجربه شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha