سلام دوست عزیز
وسواس احتکار وسایل ریشه در افسردگی و مشکلات حل نشده دارد. اگر شما می خواهید کمکی به والدین خود کنید بهترین کار تشویق آنها برای مراجعه به روانپزشک و روان شناس است تا با روش های درمانی و دارویی بتوانند بر این مشکل غلبه کنند.
دارو درمانی
استفاده از داروهای ضد افسردگی كه ميزان فعاليت سروتونين در مغز را افزايش میدهد.
درمانهای شناختی
این درمان نوعی مشاوره هستند كه فراتر از يك "گفتگو" به شمار می رود. در اين شيوه درمان، درمانگر معمولا به خانه شخص رفته و به آنها می آموزد كه چگونه به درستی درباره مايملك خود فكر كرده و درباره آن تصميم بگيرند.
اگر شما به تنهایی و بدون کمک متخصص بخواهید وسایل را دور بریزید اولا دوباره شروع به جمع اوری وسایل میکنند و در وهله بعد ممکن است به خاطر شوک دور ریخته شدن وسایل احتکار و افسردگی شدن تشدید شده با شدت بیشتری به این کار بپردازند و همچنین با توجه به خشم پدرتون ممکن است عکس العمل غیر قابل پیش بینی داشته باشند.
این راهکارها را هم می توان در کنار درمان شما اعمال نمایید مخصوصا با مادر که انعطاف پذیری بیشتر دارد (البته بر اساس برداشتم از حرف های شما)
تلاش در حفظ نظافت شخصی و حمام کردن. در صورتی که مایملک بیمار در حمام یا زیر دوش جای دارد ، باید جای آنها را عوض کند تا بتواند از حمام استفاده نماید.
تغذیه مناسب. در صورتی که بیمار نتواند از اجاق برای پختن غذا استفاده کند یا دسترسی به یخچال دشوار باشد، ممکن است نتواند غذای مناسب بخورد. بیمار باید بکوشد این مناطق را از خرت و پرت پاک کند تا بتواند غذای مناسبی بخورد.
سر زدن به دوستان. احتکار به انزوا و تنهایی می انجامد و این دو سبب احتکار بیشتر می شود. در صورتی که به علت وضع موجود بیمار مایل نباشد دیگران به دیدارش بیایند باید تلاش کند، خود به دیدار دوستان و خانواده اش برود.
جستجوی خویشتن. بیمار باید به یاد آورد که مستحق زندگی در زباله دان نیست و مستحق زندگی بهتر است.
برداشتن گام های کوچک. در صورتی که حجم دارائی های بیمار زیاد باشد و وظیفه زباله زدایی که در پیش دارد سبب نگرانی شود، باید به خاطر داشته باشد که می تواند این کار را با گام های کوچک آغاز کند. با کمک یک خبره می توان هر بار یک قسمت را پاکسازی کرد. پیروزی های کوچک،پیروزی بزرگی در پی دارد.
تمرکز روی هدف ها. برای حفظ انگیزه دور ریختن خرت و پرت ها باید هدف ها تمرکز کرد. زندگی در محیطی سالم تر و لذت بخش تر
برای حفظ سلامت روان خود نیز:
حتما ساعاتی را برای خود بگذارید.
اگر اتاق مستقل دارید سعی کنید همیشه مرتب باشد.
برای حل مشکل خانواده بیش از حد بر خود فشار وارد نکنید و حتما با یک متخصص سلامت روان در ارتباط باشید چون داشتن ارتباط با افراد سالم و دریافت حمایت از حجم خشم و استرس شما می کاهد.
با آرزوی آرامش برای لحظاتتان🌹🌹🌹
پاسخ سلام. وقت بخیر اختلال احتکار یا ذخیره سازی ( از زیرمجموعه اختلالات وسواسی- جبری) چند ملاک ارزیابی دارد که در ادامه توضیح می دهم. چنانچه همسرتان این ملاک ها را داشته باشند، می توان در نظر گرفت که ایشا...
آیا وجود خون کهنه در هفته پنجم باداری خطرناک است؟
پاسخ سلام اگر ادامه دار باشد لکه بینی شما باید پیگیری نمایید موفق باشید.
پاسخ تجربه تمایلات و تخیلات جنسی با بلوغ در بزرگسالی همراه است. با این حال، همه افراد فانتزی جنسی مشابهی ندارند. اگر مدام از نظر جنسی تحریک می شوید در حالی که لباس هایی به تن می کنید که به طور سنتی با جنسی...
حساسیت دختر 9 ساله بر وسایل شخصی
پاسخ سلام. شاید شاید کمی دچار وسواس و اضطراب هستش.شما باید اضطراب دخترتون رو کاهش بدید.مضافا" که حتما" خودتون و همسرتون سعی کنید خیلی هم مرتب و منظم نباشید و گاهی هم ببینه که مامان و بابا هم این کارها رو ا...
تجربه شما
اولین نفری باشید که نظر میدهید