سلام همراه عزيز✋🏻
ممنون از اينكه ما را انتخاب كرديد
هر چند عصبانیت یک هیجان طبیعی است، اما وقتی از کنترل خارج شود، میتواند مشکلاتی در خانواده، کار و ارتباطات اجتماعی پدید بیاورد و حتی زندگی روزمره را با اختلال روبهرو کند. این در حالی است که به عقیده بسیاری از روانشناسان نباید خشم و عصبانیت خود را سرکوب کنیم.روانشناسان معتقدند فرو خوردن خشم نه تنها مشکلات جسمی زیادی به همراه خواهد داشت، بلکه سبب میشود انرژی منفی ناشی ازعصبانیت را در موقعیتی دیگر و در ارتباط با دیگرانی که ربطی هم با موضوع ندارند، تخلیه کنیم و مشکلات جدیدی به وجود آوریم. به عبارتی، با تبدیل عصبانیت به پرخاشگری، زمینه بروز رفتار پرخاشگرانه را افزایش خواهیم داد.
عصبانیت خود را بروز دهید.از ابراز اینکه از چیزی یا کسی عصبانی هستید، خودداری نکنید؛ بلکه بکوشید آن را بیان کنید و بگویید عصبانی هستید، ولی پرخاشگری نکنید و صحبت کردن راجع به موضوع را به وقتی که آرام شدید، موکول کنید. وقتی عصبانی هستید از تصمیم گرفتن یا اظهار نظر بشدت اجتناب کنید.حتما این جمله را بارها شنیده یا خواندهاید که هنگام عصبانیت هرگز نباید تصمیم بگیرید یا اظهار نظر کنید، اما چون مراقب حرف زدن خود نیستیم خیلی به آن عمل نمیکنیم و با بیان حرفهای نابجا، ارتباطمون را دچار اختلال و آشفتگی میکنیم. اگر شما بارها در این موقعیت ناخوشایند و سخت قرار گرفتهاید لازم است برای کنترل این رفتار مخرب، تدبیری بیندیشید. به شما توصیه میکنیم لحظهای که عصبانی هستید و قصد دارید حرفی بزنید که نباید بر زبان بياوريد ،نفس عمیق بکشید و با این روش احساساتتان را کنترل کنید. نفس عمیق کشیدن شیوه قدیمی امتحان شدهای است که به آرامش و خونسردیتان کمک میکند. شاید تعجب کنید چطور شخص میتواند در اوج عصبانیت روی تنفسش متمرکز شود. در پاسخ باید گفت شما میتوانید هنگام عصبانیت پس از دور شدن از شرایط روی تنفستان متمرکز شوید.
ابتدا فکر کنید و بعد واکنش نشان دهید.به محض کنترل احساسات و رسیدن به آرامش، موقعیت را بسنجید و به اصل موضوعی که شما را به دردسر انداخته است، بپردازید. این ارزیابی دقیق از شرایط به شما امکان خواهد داد به مسائل نگاهی منطقی داشته باشید. فکر آرام و آسوده به شما کمک میکند، خوب و بد را از هم تشخیص دهید و از بدترشدن کارها به دلیل عصبانیت جلوگیری کنید. آرام صحبت کرده، پس از بررسی و تحلیل شرایط، شما میتوانید بحث را در کمال آرامش و خونسردی ادامه دهید. همچنین از سرزنش کردن كودكتان اجتناب کنید و با صدای آرام و شمرده حرف بزنید .دوست عزيز بخاطر داشته باشيد اين شما هستيد كه بهترين كمك را ميتوانيد به خود بكنيد از روش هاي آرام سازي و ريلكسشن كمك بگيريد .روزانه ١٥ تا ٣٠ دقيقه تنفس آهسته و عميق ميتواند به خوبی به شما كمک كند.تنفس عميق و آهسته حتی ميتواند به شما كمک كند كه بهتر فكر كنيد و در نتيجه ميتوانيد از راه حل های بهتری برای مقابله با خشم استفاده كنيد.در جای آرام و راحتی دراز بكشيد.نفس خود را به مدت ٥ثانيه نگه داريد و سپس به آرامی و به مدت ٥ثانيه نفس تان وخارج كنيد (بازدم) ٥ یا ٦بار اين كار را تكرار كنيد ،تا زمانی كه احساس آرامش به شما دست دهد.تامل كن ! به خاطر داشته باش كه آرامش و سلامت ذهن شما مهم تر از هرچیزی ديگری است .خودتون را بابت آن سرزنش نكنيد به خودتون برای بوجود اومدن احساسات بهتر كمک كنيد به فعاليت های مورد علاقه تون بپردازيد و سعی كنيد خودتون را مشغول فعاليت های لذت بخش و پر انرژی كنيد.هرچه اهداف و برنامه ریزی بيشتری برای خودتان داشته باشيد كمتر دچار مشكلات عصبی ميشويد .سعی كنيد روزانه احساسات تان را به كاغذ منتقل كنيد اين راهی برای رهایی از خشم، نفس های عميق بكشيد چند ثانيه آن را نگه داريد سپس بيرون دهيد و فقط به نفس كشيدن های خود دقت كنيد ،اين تمرين را در روز چند بار انجام دهيد و هر بار تعداد نفس های خود را بيشتر كنيد،به خصوص زمان هايی كه عصبی هستيد از تكنيک های تنفس عميق و آرمیدگی استفاده كنيد .با خودتان مهربان باشيد .وقتی ما برای جسم و روح خودمون ارزش قائل باشيم ،آرامش بيشتری داريم ،موسیقی بی كلام گوش كنيد خواب خوب و كافی داشته باشيد سعی كنيد شبها به موقع بخوابيد. روزانه ورزش كنيد ورژيم غذایی سالم و متعارفی داشته باشيد .با دوستان و آشنايان كارهای تفریحی و سرگرم كننده داشته باشيد.در كلاس های آموزشی خودشناسی شركت كنيد .يک برنامه روزانه منظم ورزش مثل پياده روی، یوگا، حركات كششی برای خود تنظيم كنيد .نعمت های خود را شمارش كنيد با تفكر بررسی مزایای خود باعث كاهش حس استرس و نگرانی ودر نتيجه آغاز احساس آرامش خواهيد شد.
ساعت هايی از روز را در اتاق تاریک موزیک بزاريد و دراز بكشيد ،كاملا آزاد و رها باشيد .بعد از مد۵تي ميتوانيد افكار و احساسات تان را كنترل كنيد. نوشتن يادداشت های روزانه راهی بسيار خوب برای بيان احساسات و مقابله با خشم است همچنين يک دفترچه يادداشت سپاسگزاری داشته باشيد .اگر خشم و عصابنيت شما همچنان رو به افزايش بود از يک مشاور وروانشناس حضوری كمک بگيريد.
لجباز۵ي كودكان در اين سن تا حدودی طبيعی است .چون كودك به دنبال هويت ،خودباوری هستند واستقلال بیشتری حس ميكند و هر جا كه احساس فشار داشته باشد شروع به لجبازی ميكندو با لجاجت خود ميخواهد به والدين بگويند كارها آن طوری پيش ميرود كه من ميخواهم و اصرار بيشتر شما وضعيت را بدتر ميكند .با توجه به اينكه دختر شما در سن لجبازی قرار دارد اولين و مهمترين راهی كه در برابر لجبا۶زي ميتوانيد انجام دهيد بايد با او مدارا كرده و بيشتر ازروش حواس پرتی و بی اعتنايی به كارها و لجاجت او استفاده كنيد .در حقيقت با ناديده گرفتن و بی توجهی والدين به لجبازی كودكان اين رفتارها در او كاهش ميابد..نه اينكه شما هم با او لجبازی كنيد. سعی كنيد بعد از آرام شدن كودكتان او را بغل كرده وسپس آرام نوازش كنيد و راجع به رفتار و لجاجت چند دقيقه قبل صحبت نكنيد.بغل كردن كودک و توجه به او در هنگام لجبازی به كودک می آموزد برای جلب توجه با لجبازی و تند خویی ميتواند توجه والدين را بدست آورد.بهتر است هنگامی كه كاملا عصبانی هستيد كودک خود را دعوا نكنيد بلكه برای تنبيه كودک بايد تظاهر به عصبانيت كرد زيرا که با نگاه كردن در عمق نگاه شما بايد نگاه گرم و مهربان و حس واقعی شما نسبت به خود را پيدا كند .زيرا با همين نگاه هويت خودباوری در ذهن او شكل ميگيرد .
كتاب تربيت بدون فرياد ،ترجمه اكرم كرمی به شما در اين مسير كمک ميكند .
شاد و موفق باشيد🙏🏻🌷
تجربه شما
اولین نفری باشید که نظر میدهید