با سلام
وقت بخیر
از اینکه بچه شما پرخاشگر و یکه بزن نیست ناراحت نباشید بلکه برعکس باید خوشحال باشید که بچه آرامی دارید ... اگر فکر میکنید ممکنه این رویه تا آخر ادامه داشته باشه اشتباه میکنید چون راحت میشه با راهکارهایی به فرزندتون اونو آماده کنید برای روبرو شدن با این مسائل.
به او بگوييد اگر ديگران به او حمله كردند، فورا يكی از بزرگترها را باخبر كند. متاسفانه گاهی والدين به اين موضوع بی توجهاند و حتی وقتی كودک از يکی از دوستان به آنها گله ميیكند، اهميتی به اصل ماجرا نمیدهند و میگويند اشكالی ندارد!
روش صحيح اين است كه دليل دعوا را جويا شويد و به فرزندتان ياد دهيد چگونه با كودكی كه او را زده، برخورد كند. منظور آموزش سيلی در مقابل سيلی نيست. رفتار درست را بياموزيد. مثلا به كودک بگوييد به كسی كه تو را زد محكم بگو: «تو ديگر دوست من نيستی و من ديگر با تو بازی نخواهم کرد.
اگر كودک به تنهايی موفق به اتمام دعوا نشد، شما میتوانيد با كودكی كه او را كتک زده مستقيم صحبت كنيد. بهترين روش، بيان اين جمله است: «اگر دست از كار زشتت برنداری، با من طرف خواهی بود» كودک تا 8-7 سالگی معمولا به حمايت والدين نياز دارد و بايد بفهمد كه میتواند روی كمک آنها حساب كند. به اين ترتيب اعتمادبهنفس او بالاتر می رود و در دعواهای بعدی مقاومتر خواهد بود.
متاسفانه یکی از جملات شایعه والدین، زمانیکه کودک نمیتواند از خود دفاع کند، اینست که تو هم او را بزن. یعنی به او آموزش میدهید اگر کسی کار بدی کرد تو هم آنرا تکرار کن. باید به این نکته توجه کنید کودکی که کتک می زند نیز آسیب می ببیند زیرا احساسات منفی در او جمع میشود. یعنی به کودک در چنین موقعیتهایی کینه، خشم و مجازات را آموزش میدهید. آموزش همدلی، نحوه بیان ناراحتی به شکل درست به کودک کمک می کند تا مهارتهای اجتماعی خود را بهبود بخشد و بتواند در محیط خود موفق تر عمل کند. و به طرز درستی ابراز وجود داشته باشد.
اعتماد به نفس و ابراز وجود او را بالا ببرید. زمانیکه کودک اعتماد به نفس لازم را داشته باشد خودش می تواند تصمیم بگیرد در موقعیت کدام نوع رفتار را انجام دهد؛ ترک محیط، برخورد قاطعانه یا بی توجهی. زمانیکه کودک از روشهای پرخاشگرانه برای ارتباط استفاده میکند مهارتهای اجتماعی لازم را کسب نمیکند.
تجربه شما
اولین نفری باشید که نظر میدهید