2794

ترس و حرف نزدن کودک

نام ارسال کننده محرمانه می باشد 346 بازدید

سلام خسته نباشید دختر 3ماهه ای دارم یادمه از روزهای اول خیلی خوب همه چی رو درک میکرد واسش هرکاری میخواستم بکنم قطره بدم پوشک عوض کنم و...توضیح میدادم 20 روزش بود صداهای أ اِ اُ درمیاورد و یه طوری صدا ازخودش درمیاورد که انگار میخواست صحبت کنه تا اینکه یکی دوبار بین منو شوهرم بحث پیش اومد یکبار خواب بود ولی یکبار بیدار بود و موقع بحث همش لباساشو میچید و بغض میکرد چشماش اشک میزد اما نه داد میزد نه گریه میکرد... یک هفته پیش که بحثمون بالا گرفته و این مشکلات براش پیش اومدحالا بیصدا میخنده میخواد صحبت کنه دهنشو باز میکنه اما هیچی نمیگه خیلی میترسه حتی از صداهای کوچیک... یا صدای عطسه، سرفه، سشوار، بهم خوردن ظروف صدای پلاستیک...و اینکه خودش تنها باشه یه صداهایی درمیاره اما مثل اون اول نیست...میخواستم ببینم باید پیش چه دکتری ببرمش؟ خوب میشه بنظرتون؟ ممنونم

اطلاعات تکمیلی

سن 33 جنسیت زن وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور روانشناسی کودک و نوجوان

با سلام خدمت شما مادر عزیز

 

روند رشد زبان در کودکان به شرح زیر می باشد:

از بدو تولد تا سه ماهگی : تولید صداهای نامفهوم، برقراری تماس چشمی و لبخند زدن را اغاز می کنند. در دو ماهگی ریتم زبان مادری خود را می شناسند. صدا های آرام به صورت زمزمه در زمان هایی که خوشحال است تولید می کند. در شرایط مختلف گریه های متفاوتی ارائه می دهد. همان طور که شناخت شما نسبت به کودک بیشتر می شود توانایی تشخیص گریه گرسنگی از گریه خستگی را به دست می آورید.

سه تا شش ماهگی: تولید صدای بی معنا و ربط دادن  این صداها به کلمات توسط والدین. وقتی کودک صداهایی مثل" دا، دادا، نانا و ..." به کار می برد والدین این صداها را به کلماتی مثل بابا ومامان ربط می دهند و کودکان می اموزند. تا 6 ماهگی زبان کودکان بین المللی است یعنی می توانندهر گونه زبان موجود در دنیا را یاد بگیرند. اما بعد از 6 ماهگی زبان تخصصی مادری خود را فرا می گیرند.صدا های زیر و بم را با بالا و پایین بردن صدا تمرین می کند.

هفت تا دوازد ه ماهگی: کودکان ویژگی های عمده زبان مادری خود ( اصوات، افعال و ...) را تشخیص می دهند و توانایی خود در تشخیص صداهایی را که در زبان مادری آنها یافت نمی شود را از دست می دهند. در این زمان ، کودک درباره جهان متوجه یک واقعیت مهم می شود: اینکه مردم و اشیاء اسم دارند. در این مرحله کودک می تواند با نگاه کردن به آنچه بزرگترها نیز نگاه می کنند و کلمه ای را بر زبان می آورند، کلمات مربوط به اشیاء را یاد بگیرد. مثل کلکه توپ. در این مرحله از رشد، که معمولا 9 ماهگی است، گفتار یا صداهای کودک معنا پیدا می کند و تا 12 ماهگی تبدیل به زبان می شود یعنی زمان ظاهر شدن اولین کلمات.

دوازده ماهگی تک واژه ها را بیان می کند. یک تا پنج کلمه را می داند و به اندازه کافی از آن ها استفاده می کند.

چهارده ماهگی: صرف افعال را یاد می گیرد و می تواند جمله را با لحن پرسشی بیان کند. با کمک حرکات دست صحبت هایش را کامل می کند.

شانزده ماهگی:  بسیار پرحرف است و با صدای بلند صحبت می کند. شما را برای جلب توجه صدا می زند. دست ها و سرش را برای بله یا خیر تکان می دهد. بسیاری از صدا های صامت متداول مانند "ت"، "د"، "ن"، و "ه" را تولید می کند.

هجده ماهگی: دو کلمه را در کنار هم قرار می دهد،  دایره ی لغاتش به 5 تا 20 کلمه رسیده است. برخی از نام ها مانند مامان، افعالی مثل خوردن و صفاتی مانند سرد را بیان می کند.

هجده تا بیست و چهار ماهگی برای بیان مقصود اش دو کلمه را کنار هم قرار می دهد و عبارت جدیدی می سازد، مثل "بابا رفت"

اگر تا پانزده ماهگی فرزند شما نتوانست هیچ کلمه ای را بیان کند با پزشک مشورت نمایید.

با توجه به روند رشد زبان در کودکان، نتیجه گیری اینکه کودک شما در اثر شنیدن صدای بلند و ترسیدن، قادر به صحبت کردن نخواهد بود، کمی عجولانه به نظر می اید.

مناسب ترین کار، ارام نگهداشتن محیط در کنار انجام فعالیتهای قبلی می باشد.

برای صحبت کردن و حل مشکلات با همسرتان زمان و مکان مناسبی در نظر بگیرید.

تجربه شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha