2794

مشکلات در زندگی مشترک

نام ارسال کننده محرمانه می باشد 57 بازدید

سلام وقتتون بخیرمن ۲۰ سالمه و شوهرم ۲۷ تقریبا الان ۵ ساله با هم ازدواج کردیم. یه دختر ۱سال و نیمه دارم. از همون اوایل ازدواج با هم ناسازگاری داریم. شوهرم سر یه موضوع کوچیک اعصابش بهم میریزه و تا کتک نزنه یا ناسزا نگه آروم نمیگیره. افکار بچگانه داره و خیلی لج بازه .یعنی اگه بگه ماست سیاهه من باید بگم آره. هرچی مادرش بگه گوش میگیره ولی حرف منو زیاد قبول نداره. واسه بچه خیلی حساسه بیشتر اوقات به خاطر بچم دعوا داریم. زیادی حساسه روش. همشم الکیه. بخدا دیگه کم آوردم به من میگه تو روانی هستی بلد نیستی بچه داری کنی یا وقتی که دعوا میکنیم ازم سوال میپرسه منم جواب میدم، میاد کتک میزنه، میگم چرا زدی میگه مامانم گفته زنیکه که جواب شوهرشو بده و زبون بزنه حقشه کتک خوردنه.به کسی نمیتونم بگم چون خیلی دورویه یه جوری با همه حرف میزنه که مقصر منو میدونن در آخر. موندم  ممنون میشم کمکم کنین🙇

اطلاعات تکمیلی

سن ۲۰ جنسیت زن شغل خانه دار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور خانواده

سلام خدمت شما و ممنون از اينکه مشکل تان را با ما در ميان گذاشتيد،

مشکل تان را کلی عنوان فرموده ايد و در اين حالت، وجود اختلاف و کشمکش در رابطه می تواند نتيجه عوامل متعددی باشد. برخی از اين عوامل عبارتند از:

1. عدم وجود فرهنگ مشترک ازدواج.

یعنی دو نفر که می خواهند با هم ازدواج کنند بايد در مورد نگرش به روابط زن و شوهر، حقوق قانونی و اجتماعی آنها، حد و مرز روابط با ديگران، مشارکت در امور منزل، کار و اشتغال، تحصيل هر يک از طرفين، و اين قبيل مسائل هم نظر باشند. مسئله کتک زدن زن توسط شوهرش، ممکن است همانند يک فرهنگ در بعضی خانواده های تکامل نيافته، جا افتاده باشد. اگر در فرهنگ زن هم این موضوع وجود داشته باشد، که مشکلی نيست! چرا که طرفين گويی هر دو از قبل به آن رضايت داده اند و انتظارش را داشته اند! اما اگر يکی از طرفين، واقعاً فاقد چنين ويژگی فرهنگی در فرهنگ ازدواج خودش باشد، بعيد است که با کسی که کتک زدن همسرش را طبيعی می داند، ازدواج کند، مگر آنکه به دليل سن کم در زمان ازدواج، اين موضوع در همان اول بررسی نشده باشد.

اگر مورد شما از اين نوع است، لازم است تا فرهنگ ازدواج مشترکی بین خودتان و همسرتان ايجاد کنيد. اين کار می تواند به کمک مذاکرات سازنده شما با ايشان، دعوت از دوستان يا اعضای فاميل که مورد قبول طرفين باشند جهت ريش سفيدی، و کمک گرفتن از مشاوران و روان شناسان انجام شود.

2. عدم وجود مهارت های حل مسئله در زندگی مشترک. بعضی افراد، با فرهنگ ازدواج تقريباً يکسان با يکديگر، ازدواج می کنند اما چون مهارت های کافی برای زندگی مشترک را ياد نگرفته اند، نمی توانند مسائل و مشکلات بين شان را به درستی حل کنند و اغلب کارشان به دلخوری، قهر، و حتی زد و خورد می رسد.

اگر مورد شما از اين نوع باشد، خوب است که در مورد مهارت های زندگی مشترک مطالعه کنيد، به کلاس های آموزشی برويد، از تجارب دوستان يا نزديکانی که قبول شان داريد و توانسته اند روابط خوبی با همسران شان داشته باشند استفاده کنيد، و از روان شناس يا مشاور حرفه ای کمک بگيريد.

3. وجود اختلالات روانی. اختلالات روانی، يعنی مشکلات يا نارسائی های روانی. از اسم آن وحشت نکنيد! مردم وقتی می خواهند به کسی توهين کنند، به او می گويند "روانی"؛ يعنی ديوانه، خل، يا کسی که نمی شود به اين راحتی ها او را درمان کرد! اما در واقعيت، اغلب ما آدم ها در برخی دوران زندگی ممکن است به اين اختلالات گرفتار شويم. بی حوصلگی، بی خوابی، عصبانی شدن زياد، دلشوره پيدا کردن زياد، می توانند نشانه های برخی از اين اختلالات باشند. اکثر اين مشکلات با روش های مختلف روان درمانی که امروزه وجود دارد، قابل برطرف شدن هستند.

اگر مسئله شما به اين مورد مربوط شود، معمولاً با کتاب خواندن يا مشورت گرفتن نمی توان کار مفيد چندانی انجام داد. در چنين شرايطی بهترين پيشنهاد، مراجعه به روان شناس متخصص است.

ببینيد مسئله تان، بيشتر به کدام بخش مربوط می شود. البته اين احتمال هم وجود دارد که يک زن و شوهر در دو يا هر سه مورد بالا مشکل داشته باشند، که البته باز هم قابل درمان و اصلاح است، به شرط آنکه طرفين به روان شناسی اعتقاد و ايمان داشته باشند و برای گرفتن کمک حرفه ای، اقدام نمايند.

در خاتمه، همانند اغلب موارد، توصيه می کنم به مشاور يا روان شناس مراجعه بفرماييد و حتی برای همسرتان اين موضوع را، شرط ادامه رابطه تان بگذاريد. اگر هم به هر دليلی ايشان همکاری نکرد، حتماًٌ خودتان اقدام کنيد.

با توجه به اينکه هم شما و هم همسرتان جوان هستيد، قطعاً لياقت لذت بردن از يک زندگی پربارتر در آينده را داريد، به شرط آنکه برای ايجادش کاری بکنيد. علاوه بر اين، دارای فرزندی هستيد که اگر برای اصلاح محيطی که در آن رشد می کند، کاری انجام ندهيد، احتمال زيادی می رود که در آينده او هم تبديل به يک «کتک زن» يا «کتک خور» حرفه ای شود!

تجربه شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha