2794

علاقه به شاغل بودن و مخالفت همسر

نام ارسال کننده محرمانه می باشد 88 بازدید

سلام .من خانه دار هستم .26 سالمه .و دیپلم هستم .یه پسر 6 ساله دارم .خیلی دوست دارم درس بخونم و پرستار بشم و شاغل باشم .ولی شوهرم بشدت مخالف درس و کار کردنم هست.ولی این فکر و ارزو مثل خوره به جونم افتاده و منو هم از همسرم دور کرده و هم باعث بی حوصلگی من نسبت به زندگی شده .همه چی داسم یکنواخت شده .نمیدونم چکار کنم 

اطلاعات تکمیلی

سن 26 جنسیت زن شغل خانه دار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور خانواده

سلام دوست عزیز
بهار مبارک
دوست من تصمیم برای تحصیل و شاغل بودن شما اگر هنگام ازدواج مطرح شده و ایشون پذیرفته باشند که شما با استناد به همان می تواند با مذاکره مشکل را حل کنید، اما اگر ایشون از اول با این مسایل مخالف بوده اند و شما شرایط را پذیرفته اید باید کمی صبر و انعطاف داشته باشید.
اما دوست من دقت کنید بی حوصلگی، اوقات تلخی و ناراحتی و قهر شرایط را سخت تر میکند. بنابراین شما باید اول یک همسر باشید 
دوست بدارید
دوست داشته بشید
صمیمانه رفتار کنید
همسرخود را بشناسید و بدانید به مستحگ تر شدن عشقتون کمک میکند.
وقتی همسرتان را درک کنید و متوجه حرف هایش شوید می توانید راه مذاکره و گفتگو را هموار کنید.
در گفتگوهای خود نیز حتما اصول گوینده-شنونده را در نظر داشته باشید:
اصولی که گوینده باید توجه داشته باشد

 خلاصه حرف بزنید. در شرح مطالبی که باید بگویید جانب اختصار را رعایت کنید. به جنبه‌های مهم بپردازید. توصیه می‌کنم که از «قاعده دو جمله» پیروی کنید و به عبارت دیگر، صحبت خود را به دو جمله محدود کنید. اغلب اوقات می‌توان همه گفتنی ها را در دو جمله بیان کرد. با این روش از صحبت درباره مطالب خارج از برنامه که اغلب ایجاد تنش می کند، جلوگیری کنید.

 صریح و موجز حرف بزنید. از صحبت‌های مبهم و از کلی گویی بپرهیزید. مثلا بجای اینکه بگویید: " کاش منظم‌تر بودی.» بگویید «دلم می‌خواهد بعد از استفاده از حوله، آن را سرجای خود آویزان کنی.»

از توهین، تهمت و سرزنش بپرهیزید. در ین خصوص بهتر است از «قاعده بی‌تقصیر بودن» استفاده کنید. «مسئله‌ای است که می‌خواهم با تو در میان بگذارم ببین می‌توانی به حل آن کمک کنی.» خود را در هیئت تعمیر کاری ببینید که می‌خواهد بدون هر گونه سرزنش پیچی را سفت یا شل کنید.

از زدن برچسب، مانند «شلخته»، «خود خواه»، یا «بی‌ملاحظه» و غیره خودداری کنید. این برچسب‌ها اغلب تعمیم مبالغه‌آمیز هستند و فضای صحبت را تیره می‌سازند. از آن بدتر، با ایجاد تکدر خاطر، فضای حاکم بر جلسه حل اختلاف را خراب می‌کنند.

 از مطلق گویی و استفاده از کلماتی مانند «هرگز» یا «همیشه» خودداری کنید. این واژه‌ها معمولا اشتباه هستند. بندرت همسری را پیدا می‌کنید که «هرگز» کارش را درست انجام ندهد و یا «همیشه» در انجام کاری کوتاهی کند. با مطلق گرایی شرایطی فراهم می‌آورید که شما را از رسیدن به هدف باز می‌دارد.

حرفتان را بزنید و از انتقاد خودداری کنید. مثلا بجای اینکه بگویید «تو هرگز به من کمک نمی‌کنی» بگویید «اگردر شستن ظرف‌ها به من کمک کنی بسیار ممنون می‌شوم.»

 ذهن خوانی نکنید. احتمال اینکه ذهن خوانی اشتباه باشد زیاد است و در نتیجه زمینه عصبانیت همسرتان را فراهم می‌سازید. اگر فکر می‌کنید که همسرتان از شما دلگیر است بهتر است بگویید: «احساس می‌کنم از من دلگیر هستی.» در برخورد با باورهای خود بدانید که لزوماً با واقعیت‌ها روبرو نیستند و چه بهتر که از تحلیل روانشناسانه در باره انگیزه‌های همسرتان اجتناب کنید.

اصولی که شنونده باید رعایت کند

زمینه‌های توافق را پیدا کنید. ببینید با کدامیک از نکات مورد اشاره همسرتان موافق هستید، تا در نقش مخالف او ظاهر نشوید: «بله قبول دارم که اخیراً سرم خیلی شلوغ بوده است» «مثل اینکه معاشرت‌های اجتماعی من تو را ناراحت کرده است.»

مضامین منفی صبحت‌های همسرتان را ناشنیده بگیرید. بعید نیست که همسر شما در حالت دلخوری یا عصبانیت در بیان مسئله مبالغه کند. به علت عصبانیت توجه کنید و انتقادها و سرزنش‌ها را نادیده بگیرید.

 از خود سوال کنید. ممکن است گله و شکایت همسر شما برای خود او روشن باشد، اما شما از چگونگی آن آگاه نباشید. از خود بپرسید: «منظورش چیست؟ چه می‌خواهد بگوید؟»

 مطمئن شوید که منظور همسرتان را درک کرده‌اید. مثلاً به او بگویید: «فکر می‌کنم منظور تو این است که حاضر نیستی دخالت‌های مادرم را تحمل کنی.» یا «آیا منظورت این است که صورت حساب‌های بانک را من پرداخت کنم؟»

 اگر فکر می‌کنید که همسرتان منظور شما را آنطور که هست درک نکرده، در مقام توضیح برآیید. مثلاً بگویید: «خیلی دلم می‌خواست تو را ببینم. اما مجبور بودم کار اداره را تمام کنم.»

 از گفتن «متاسفم» ترسی به دل راه ندهید. روابط زناشویی ایجاب می‌کند که اگر خواسته و ناخواسته اسباب تکدر خاطر همسرتان را فراهم کرده‌اید، در مقام پوزش برآیید و تاسف خود را به اطلاع او برسانید.

خشم خود را در بحث کنترل کنید با آرامش گوش کنید تا بتوانید به نقطه نظر مشترک با همسرتان در مورد این موضوع و دیگر مسایل برسید.(نکته مهم طوری رفتار نکنید که انگار درس، کار و ... از همسرتان مهمتر است چون برانگیخته شدن حس رقایت و حسادت در همسرتان به تنش موضوع دامن میزند).
ایام زندگی تان آرام و عاشقانه باشد🌹🌹🌹

تجربه شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha