🚼برای این آموزش باید زمینه هایی فراهم باشد:
🚫1- سن فرزند شما باید از 18 ماهگی گذشته باشد.
🚫2- گستره واژگانی کودک نیز باید بین 30 تا 50 کلمه باشد که برخی از این واژگان به ادرار (جیش) و مدفوع (پی پی) مربوط می شود. در صورتی که فرزند شما در تکلم تاخیر داشته باشد در آموزش کنترل ادرار و مدفوع او موفق نخواهید شد. زیرا نه مفهوم را درک و نه توانایی اعلام در هنگام نیاز به دستشویی دارد.
🚫اغلب کودکان تا 3 سالگی توانایی کنترل مدفوع را به دست می آورند و اگر پس از این سن گاهی خود را کثیف کنند نگران کننده نیست. زیرا آموزش و عادت کامل زمان خواهد برد.
🚫حتی اگر آموزش, ملکه ذهن کودک هم شده باشد, امکان بازگشت وجود دارد که آن را "بازگشت خود به خود" می نامند. این رفتار به معنای از دست رفتن سعی قبلی مادر و آغاز مجدد آموزش نیست.
🚫همان گونه که آموزش زود هنگام مشکل ایجاد می کند آموزش دیرهنگام نیز مناسب نیست.
♻بهترین فصل برای آموزش توالت رفتن بهار و تابستان است زیرا در این فصل ها لباس کودک کمتر است و شست و شو راحت تر انجام می شود.
♻مناسب ترین سن 18 تا 24 ماهگی است و پیش از این سن مطلوب نخواهد بود.
♻توجه داشته باشید که پسران دیرتر از دختران این مطلب را می آموزند.
♻این آموزش نباید با موقعیت های استرس آور یعنی فشارهای روحی کودک (از شیر گرفتن, جدا کردن برای خواب, تعویض خانه, تولد یا قبل از تولد نوزاد جدید, ترس و...) همزمان باشد که در این صورت مقاومت روانی خواهد داشت.
🚼چند نکته اساسی:
♻آمادگی جسمانی کودک
باید عضلات مثانه کودک سفت باشد. نشانه ضعیف بودن عضلات کم بودن فاصله ادرار در پوشک است. در صورت ضعف عضلات آموزش را تا 5 ماه به تاخیر بیاندازید و اگر مشکل تا 4 سالگی حل نشد به پزشک مراجعه کنید.
♻بردباری والدین
بردباری والدین, به ویژه مادر در این مساله ضرورت دارد. اگر خودتان در موقعیت استرس (فشار روحی) هستید, اقدام نکنید. شتاب در آموزش سبب فشار روحی و اضطراب خواهد شد و اضطراب منجر به تکرر ادرار می شود.
🚫در این مساله هرگز از اهرم فشار و زور استفاده نکنید.
👬♥👭چگونگی آموزش توالت رفتن به کودک
♻همراه با کودک خود لگنی بخرید و در گوشه حمام یا توالت قرار دهید تا زمانی که بپرسد این چیست؟
به او بگویید لگن را برای چه کاری تهیه کرده اید و بر روی آن برچسب هایی از شکل حیوانات بزنید و نامش را نیز بر روی لگن بنویسید و بگویید این لگن مال تو است.
♻خوب است ابتدا با لباس روی لگن بنشیند و بعد به مدت یک هفته روی شورت پارچه ای شورت گرهی را ببندید و پس از یک هفته او را رها کنید. بهترین شلوار برای این موقعیت شلوار گشاد و راحت و کشدار است.
♻ابتدا از آموزش عمل دفع آغاز کنید, زیرا فرصت کافی برای اعلام دارد. زمان دفع به طور معمول 2 یا 3 بار در روز, بعد از غذا یا پس از خواب انجام می شود.
♻وقتی اعلام می کند, با چهره ای آرام و شاد بدون شتاب به سویش بروید تا احساس نکند برای شما درد سر ایجاد کرده است.
♻پس از اعلام او را به آرامی روی لگن بنشانید و برایش قصه یا شعر بخوانید یا برایش نقاشی کنید. می توانید عروسکش را در اختیارش بگذارید تا سرگرم شود.
♻اگر تا 5 دقیقه بعد عمل دفع را انجام نداد اجازه دهید برخیزد و ساعتی بعد آن را تکرار کند. اگر چند لحظه پس از برخاستن از روی لگن عمل دفع را انجام داد عصبانی نشوید و آن را به حساب لجبازی او نگذارید. احتمال دارد یبوست سبب تاخیر در دفع شده یا این عمل برای جلب توجه باشد. در این صورت فقط اظهار تاسف کنید.
🍀برای آموزش ادرار همین عمل را حدود 8 تا 10 بار تکرار کنید. اگر تا حداکثر 2 ماه موفق نشد و مقاومت کرد معلوم می شود وارد جنگ قدرت شده است.
بنابراین برای مدت 4 تا 6 هفته او را رها سازید و پس از این مدت دوباره آغاز کنید.
⭐️⭐️⭐️☘هرگز نباید به خاطر کثیفکاری احتمالی روزهای آغاز آموزش، کودک را تنبیه کنید. به كار بردن کلمات تحقیرآمیز و فریاد زدن هم ممنوع است. رفتار توام با آرامش به کودک کمک میکند بدون مشکل این مرحله رشدی را بگذراند پس با حوصله و صبور باشید. برای این مدت که فرزندتان تحت تعلیم است، تمهیداتی بیندیشید که آرامش شما را زیاد کند مثلا زیراندازهای رنگی قشنگ از جنس سفره درست کنید که در صورت ادرار یا مدفوع حین بازی، فرش و وسایلتان کثیف نشود. این زیرانداز باید به راحتی قابلشستشو باشد و میتوانید هنگام خواب یا در مهمانیها از آن استفاده کنید.
☘ باید در این مدت یکی دو هفته مرتب کودک را به دلیل همکاری با شما تشویق کنید. این تشویقها حتی به مرور که کودک یاد گرفت ادرار و مدفوع کند، نباید قطع شود. فقط فاصله آنها و ماهیتشان باید عوض شود.
☘نباید قبل از انجام کاری که انتظار دارید، جایزهای که وعده دادهاید، به او بدهید. جایزه باید معقول باشد. وعده خرید اسباببازی گران قیمت برای مدفوع کردن کاملا غلط است.
تجربه شما
اولین نفری باشید که نظر میدهید