با سلام
نمی دونم چرا زیادی مورد حسادت و نفرت ام با این که فردی بسیار خاکی و زود گرم میگیرم جالبه مامانم همین طوری با اینکه اصلا اهل پز وفخر فروشی نیست از طرف دختر خاله هایش که خیلی هم اهل فخر فروشین مورد حسادت بوده من توی دانشگاه خیلی از طرف دخترای هم کلاسی مورد حسادت بودم مخصوصا دوست صمیمی بعد یک مدت دشمنم شد و به قدری حسادت هم کلاسی هام بالا زد که خیلی واضح بهم گفتن ما باهت بد برخورد میکردیم و باهت گروه برنمیداشتیم که پاشی از این دانشکده بری😑
جالبه از وقتی دیگر باهشون خوب رفتار نکردم کلی رفتارشون بهتر شد اتفاقا بیشتر مواقع مورد حسادت شدید افرادی بودم که خیلیم از خودشون تعریف میکنن و مغرور هستند
تا الان به این نتیجه رسیدم چون مغرور نیستم و خاکیم بقبه چشم دیدن کوچکترین موفقیت امو ندارند میخوان سرکوبم کنند
نمی گم ویژگی خاصی ندارم فکر میکنم به خاطر خاکی بودنم مورد حسادتم؟؟؟
من اصلا انتظار تایید و تحسین ندارم از کسی چون کار خودم میکنم ولی انتظار سرکوب توهین و تمسخر ندارم چون هیچ وقت وجدانم اجازه نمیده این کارو با کسی بکنم😐
خواهشا کمکم کنید و راه حلی برای این وضعیت به من بدهید آخه واقعا بعضی وقتها احساس ناامنی هم میکنم از بس شدیده مخصوصا توی داتشگاه
اطلاعات تکمیلی
سن۲۰جنسیتزنشغلوضعیت تاهلسلام دوست عزیز
ممنونم از اینکه ما رو انتخاب کردید.
مقاله ای راجع به حسادت است که پیشنهاد می کنم آن را مطالعه کنید.
دوست عزیز حس هایی که دیگران نسبت به ما دارند را ما نمی توانیم کنترل کنیم و خارج از دسترس ماست
ما می توانیم احساس، و افکار حودمان را کنترل کنیم سعی کنید نسبت به این موضوع بی اهمیت باشید حساسیت خود را کم کنید و زندگی حودتان را داشته باشید.
حسادت یک حس آزاردهنده است که آثار روانی، رفتاری و اجتماعی تخریب کنندهای برای خود فرد و دیگران دارد و بهتر است روش کنترل کردنش را بیاموزیم.
حسادت احساسی است که در درون همه افراد وجود دارد ولی برخی آن را به سطح آورده و به آن بها میدهند تا جایی که گاهی رفتار فرد را تحت کنترل خود میگیرد. هر چیزی چه مادی و چه غیر مادی میتواند این حس را در انسان برانگیزد؛ از سرنوشت فردی دیگر و علاقه و محبتی که دریافت میکند تا داشتن یک اتومبیل. اما هر فرد به آن چیزی حسادت میورزد که برایش ارزشمند باشد و از این رو افراد مختلف به مسایل متفاوتی حسادت میکنند. هر چه باشد این حسی است که خود فرد را بیش از همه آزار میدهد.
حسادت چیست؟
حسادت یک احساس مطلق نیست بلکه مخلوطی است از خشونت و شکست، خشونتی که فرد حسود احساس میکند مانع از رنج بیشتر او از شکست میشود.
چرا افراد حسود میشوند؟
حسود بودن هیچ دلیل بیولوژیکی ندارد بلکه شخصیت حسود به مرور زمان و در اثر تجربیاتی که در زندگی به دست میآورد شکل میگیرد. شخصیت حسود معمولا در اثر شناخت فردی غلط به وجود میآید. اغلب این افراد در محیطی بزرگ شدهاند که انجام خواستههای دیگران و علاقه آنها مهمتر از علایق فردی خودشان بوده است. آنها اغلب موقعیتی نداشتند تا علایق خود را بشناسند و به دنبال آن بروند. این افراد معمولا دروغ میگویند و به دنبال خوش آمد دیگران هستند. در واقع عوامل محيطی از دوران کودکی و در مراحل رشد باعث آن میشوند.
از لحاظ ذهنی افراد حسود مفروضات مبالغه آمیزی درباره زندگی و شرایط دیگران میسازند، خوبیها و شادکامیهای آنان را بزرگ نمایی میکنند و مشکلات و سختیهای زندگی آنها را نادیده میگیرند. آنها تصویری صحیح و واقعی از زندگی خود و دیگران ندارند و اطلاعات دریافتی از موقعیت را تحریف میکنند.
حسادت چه نتایجی در پی دارد؟
این حس اگر ملایم باشد به رقابت سالم بدل شود و میتواند حتی با ایجاد انگیزه به پیشرفت فرد کمک کند اما گاهی شدید بوده و به جای ایجاد انگیزه برای داشتن چیزی که دیگری دارد به حسی تبدیل میشود که با تمام قدرت سعی میکند دیگری را از رسیدن به موفقیت باز دارد و سعی در تصاحب چیزی دارد که متعلق به او نیست.
تفاوت حسادت در زنان و مردان
بر خلاف آنچه که بین عموم رایج است حقيقت اين است که مردان از زنان حسودترند اما مردان بسترهای اجتماعی برای رقابت جلوه دادن این حس خود دارند. مثلا اگر مردی اتومبيلاش را عوض كند، میتواند بگويد که اتومبيل جديد امكاناتش بهتر از اتومبيل قبلی است اما اگر زنی گردنبندش را عوض كند، معمولا اطرافيان انگيزهاش را چشم و همچشمی با ديگران میدانند.
دیوید باس معتقد است که حسادت در مرد در امور جنسی نقش بازی میکند ولی در زن نقش مرد به عنوان تامین کننده معاش بیشترین اولویت را دارد. بیشتر زنان خیانتی را که بدون دخالت احساسات عاطفی صورت گیرد میبخشند زیرا زنان تحمل ندارند که رقیب تمام محبت، زمان و توجه مردشان را به خود متمرکز کند.
درمان حسادت از دیدگاه روانشناسی
با توجه به آثار روانی، رفتاری و اجتماعی آن، ضروریست که برای آن چارهای اندیشیده شود.
خودتان و مواردی که حس حسادت شما را بر میانگیزند بیشتر بشناسید
یادبگیرید خود را کنترل کنید و واکنش منفی از خود نشان ندهید
باورهای غلط ذهنی خود را اصلاح کنید
اعتماد بنفس خود را افزایش دهید
خود را با دیگران مقایسه نکنید
خودخواه نباشید
خود را به هیچ چیز و هیچ کس وابسته نکنید
با همسرتان در مورد موقعیتهای حساس صحبت کنید
اعتماد کنید
مثبت باشید
نگرشتان را تغییر داده و اثرات منفی این حس را به خود يادآوری کند و بدانید نبود این حس ما را به آسایش در زندگی نزدیک میکند. زشتی اين ضعف و رفتارهای ناشی از آن را مرتبا به ياد آوريد و به خودتان تلقين کنید که هرگز نسبت به هيچکس حسادت نخواهید کرد. به نعمتها و امتيازها و نقاط مثبت خودمان بيشتر توجه کرده و روی ارزشهایتان فکر کنید. توانايیهای خود را شناخته و در جهت آن حرکت کنید و اگر نتيجهای حاصل نشد، از روانشناس کمک بگيرید.
موفق و موید باشید
تجربه شما
اولین نفری باشید که نظر میدهید