2794

بیماری مادرشوهر و ترس از ارثی بودن آن

نام ارسال کننده محرمانه می باشد 170 بازدید

سلام. مادرشوهرم 15 ساله به ام اس مبتلا شده و 50 سالشه. اوضاع روحی خوبی نداره یعنی شوهرم میگه از وقتی ام اس گرفت اینجوری شد و قبلش نبود. حتی وقتی فهمیده مریضه دست به خودکشی زده. اکثر موقعه ها خوبه ولی بعضی وقتها خیلی بهم میریزه و علامتش اینه که خیلی حرف میزنه با اینکه ام اس داره میگه خوب شدم و داروهاشو نمیخوره پرخاشگر میشه توهم میگه و هذیون شیطان و جن و این چیزا... حاضر به مراجعه به روانپزشک هم نیست و میگه من خوبم مگه اینکه زوری ببرن بیمارستان بستریش کنند. من توی اینترنت سرچ کردم دیدم این علائم بیماری دو قطبی هست و نوشته که زمینه ارثی هم داره. من شوهرم خوبه و یه برادر شوهرم دارم اونم خوبه ولی یکم نگرانم ممکنه اونا هم اینجوری بشن؟ توی خونواده مادریش هم کسی اینجوری نیست. فقط یه دختر عمه داره مادر شوهرم که اون بچه معلول داره و خیلی افسرده است. ولی شوهرم میگه مادرش قبل ببماری اینطور نبوده. و همینطور شوهرم یه زن دایی داشته که اینم بیمار روانی بوده ولی هیچ نسبتی با اینا نداشته ولی میگه مامانم پیش این میرفت بدتر میشد. اونم طلاق گرفت رفت. اینم بگم پدرشوهرم خیلی اذیتش میکرده و میکنه کتکش میزده و اینا...

اطلاعات تکمیلی

سن24جنسیتزنشغلوضعیت تاهلمتاهل
پاسخ مشاور

مشاور خانواده

سلام دوست عزیز
اینکه مشکل مادر شوهر شما واقعا دوقطبی ست یا خیر باید بیشتر و عمیقا بررسی شود صرفا توجه به چند علامت نمی تواند ملاک تشخیص یک بیماری باشد.
مسایل ژنتیکی، عوامل محیطی و تربیتی و همچنین عوامل استرس زا میتوانتد در بروز، تداوم و شدت گرفتن یک اختلال روانی موثر باشند.
حتی بدون عوامل ژنتیک نیز امکان بروز برخی بیماری ها ممکن است مانند همین MS 
بنابراین بخاطر یک جستجو و اطلاعات ناقص آنقدر حساس نباشید و استرس ایجاد نکنید؛ مگر اینکه در حال حاضر مشکلی وجود داشته باشد که در زندگی شما و بر رابطه عاطفی تان تاثیر منفی داشته باشد در غیر این صورت اینکه بخواهید آینده را با فرضیات و پیشگویی پیش بینی کنید کاری عبث است و لذت زیستن در حال را از شما سلب میکند. سعی کنید کسب اطلاعات همیشه در جهت کمک به آرامش خیال و حل مشکل باشد نه ایجاد حساسیت و دلمشغولی برای خود.
و نکته بعدی اینکه سلامت روان یک طیف است از صد تا صفر که قرار نیست همه به خاطر پیشینه خانوادگی خود در سر طیف بیمار قرار بگیرند 
با سبک زندگی درست و رعایت مواردی که به بهداشت روان کمک میکند می توانید از بروز مسایل روانی پیشگیری کنید.
یکی از این ها یادگیری مهارتهای زندگی است که عبارت است از:
مهارت خود اگاهی، حل مساله، کنترل خشم و استرس، جراتمندی، ارتباط موثر و پیشگیری از افسردگی
داشتن شادکامی و تمرکز بر نکات مثبت و نداشتن بیش از استرس راه های داشتن روان سالمتر می باشد.
برای مطالعه بیشتر هفت کتاب مهارت های زندگی مسعود دهستانی را مطالعه فرمایید.
روزگار به کام🌹🌹🌹

تجربه شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha