با سلام.
تورو خدا کمکم کنید دارم روانی میشم. پسرم یک سال و ده ماهشه. وقتی داخل پوشکش رو کثیف میکرد اعلام میکرد. ضمن اینکه خودش غذا میخوره و خیلی کارهای خودش رو انجام میده و یک سال و نیمگی هم از شیر گرفتمش. منم فکر کردم وقتشه از پوشک بگیرمش. روز اول که هیچ روز دوم بهتر شد و الان وقتی کارش رو میکنه، بعد میاد میگه بریم دستشویی در حالی که مدام میبرمش. کلی هم نگهش میدارم و بازی میکنه اما هیچ کاری نمیکنه. وقتی اومد بیرون کارش رو توو شلوارش میکنه. دارم دیوانه میشم یعنی میشه که در دستشویی کارش رو بکنه؟ نیازه دوباره پوشکش کنم تا بعد؟ چیکار کنم تا در دستشویی کارش رو بکنه؟ من کارمندم و مجبورم همین شکلی بفرستمش مهد
اطلاعات تکمیلی
سن27جنسیتزنشغلکارمند بیمهوضعیت تاهلمتاهل
با عرض سلام و وقت به خیر:
نکاتی که قبل از آموزش دستشویی رفتن به کودک باید در نظر گرفت
_ والدین باید به خاطر داشته باشند اغلب کودکان نوپا در سال دوم زندگی در مقابل فعالیتهایی که قبلا دوست داشته اند مقاومت می کنند.اگر کودکی که به طور معمول از لگن استفاده می کرد حالا از آن امتناع می کند، پدر و مادر نباید به وی فشار بیاورند و او را مجبور به استفاده از لگن کنند.اگر والدین بیشتر فشار بیاورند و عصبانی شوند کودک بیشتر لج می کند.
_ همچنین در زمان آموزش بهتر است به جای این که از کودک بپرسیم (( دوست داری دستشویی بروی؟ )) به او بگوییم (( وقت رفتن به دستشویی است ((
_ والدین بهتر است بدانند کودک هرگز دوست ندارد به خاطر دستشویی رفتن دست از بازی کردن بردارد.کودک سه ساله ای که با داشتن پوشک راحت است فکر می کند نشستن روی لگن به اندازه ی بازی لذت بخش نیست.
_ آغاز آموزش دستشویی رفتن در هر سنی بستگی به این دارد که چقدر کودک خود را می شناسید.اما نباید منتظر بمانید تا کودکتان برای شما تصمیم بگیرد.اگر بخواهید منتظر شوید تا کودک خودش برای دستشویی رفتن تصمیم بگیرد احتمالا باید مدتها منتظر بمانید.
_ به تفاوتهای سرشتی توجه داشته باشید:
الف) سطح فعالیت: کودک فعال در سنین پایین تر معمولا علاقه چندانی به نشستن روی لگن ندارد.کودکی که بیشتر دوست دارد بدود، نشستن برای او خوشایند نیست.بنابر این اگر کودکتان فکر می کند ایستادن روی صندلی لگن دار لذت بخش تر است و شما می بینید با خواندن شعر و داستان هم کودکتان روی لگن زود احساس خستگی می کند، بهتر است آموزش دستشویی رفتن را به آینده موکول کنید.
ب) نظم و ترتیب: یکی دیگر از خصوصیات ذاتی کودک نظم و ترتیب داشتن در کارها است.الگوهای غذا خوردن، خوابیدن و دستشویی رفتن در بعضی از کودکان قابل پیش بینی است .ولی برخی دیگر این گونه نیستند. والدین کودکانی که نظم خاصی در کارشان است راحت تر می توانند به کودک خود آموزش دهند زیرا کودک برنامه ی مشخصی دارد و احتمال آنکه هر روز سر ساعت خاصی مدفوع داشته باشد بیشتر است.
ج)ظرفیت توجه: در آغاز، آموزش کودکانی که فراخنای توجه طولانی تری دارند راحت تر است.آنها می توانند توجه خود را به علت استفاده از لگن محدود کنند و صداها واشیای اطراف موجب پرت شدن حواس آنها نمی شود.همین کودک به راحتی هم می تواند سرگرم کارهایی مانند درست کردن پازل ، فعالیت هنری ، کندن چاله و… شود.وقتی او سرگرم کاری است تغییر مسیر توجه او کار سختی است،در نتیجه خیلی ممکن است بدون آنکه متوجه شود خودش را خیس کند.
د) تنش و تند خویی: کودک پر تنش معمولا در مورد هر چیزی تند خویی می کند.وقتی او عصبانی و خشمگین است والدین هم نگران پایان نگرفتن خشم او می شوند.آموزش دستشویی رفتن به یک کودک تندخو زمان و انرژی بیشتری می برد، بنابر این باید آرام بود و از جر و بحث بی مورد پرهیز کرد.
ه) حساسیت: بعضی از کودکان به بدن خود بسیار حساس هستند و برخی دیگر خیر.کودکانی که حساسیت کمتری دارند وقتی زمین می خورند اغلب گریه نمی کنند، گرم یا سرد بودن غذا و یا هوا برایشان مهم نیست.گاهی آنها متوجه گرسنگی و تشنگی خود نمی شوند.این کودکان ممکن است بسیاری اوقات متوجه احساس دفع نشوند و نسبت به کودکان معمولی بیشتر نیاز به یاد آوری داشته باشند.
دوست عزیز با توجه به نکات بالا به شما پیشنهاد می کنم فعلا فرزندتان را پوشک کنید و برای مستقل کردن او عجله نکنید و این کار را به زمانی موکول کنید که شما به اندازه کافی زمان داشته باشید مانند تعطیلات نوروز البته به شرطی که کودک علایم آمادگی برای این کار را نشان دهد:
آموزش دستشویی رفتن و کنترل ادرار و مدفوع از جمله چالش های تربیتی و آموزشی کودک است که والدین را بسیار درگیر می کند.
موارد زیر نشانه های آمادگی کودک هستند که والدین با شناخت آنها می توانند بفهمند چه موقع باید آموزش دستشویی رفتن را برای کودکشان شروع کنند:
_ کودکتان حداقل یک بار به مدت دو ساعت در روز خودش را خیس نمی کند. این علامت نشان می دهد که او می تواند ادرارش را در مثانه نگه دارد.
_ متوجه شده اید که کودکتان هنگام بازی مدتی صبر می کند تا ادرار یا مدفوع کند.این به شما می گوید که کودک نسبت به زمان دفع آگاه است.وول خوردن، دفع باد و ساکت شدن نیز می تواند نشانه ی نزدیک بودن وقت دستشویی رفتن باشد.
_ کودکتان دستورات ساده را متوجه می شود و آنها را اجرا می کند و می تواند به شما بگوید چه موقع باید پوشکش عوض شود.(این بدان معنی نیست که او همیشه راغب به تعویض پوشک است!) شما هم سعی کنید برای صحبت با او از دستورات ساده استفاده کنید و لغاتی را به کار برید که در جمعی که دیگران حضور دارند نیز قابل استفاده باشند.
_ کودک شما بیشتر رفتارهای بزرگسالان را تقلید می کند، مثلا می خواهد دندانهایش را مسواک کند یا می خواهد چنگال به دست بگیرد.یاد گرفته است خودش لباس بپوشد یا آنها را در بیاورد.
_ برای انجام کارها وابستگی کمتری به دیگران دارد و سعی می کند خودش کارهایش را انجام دهد.
_ کودکتان قادر است برای مدت سه تا پنج دقیقه در حالی که برایش داستان می خوانید یا با او صحبت می کنید در یک جا بنشیند.
_ کودکتان بیشتر دوست دارد شورت بپوشد تا پوشک شود.
_ قبل از این که در پوشکش ادرار یا مدفئع کند شما را آگاه می کند.
_ پاکیزگی و خشک بودن را ترجیح می دهد.
_ کودکتان دوره ی پر تنش و تندخویی نوپایی را از سر گذرانده است.
در ضمن حتما کتاب: آموزش دستشویی رفتن به کودکان نوشته:مک زوبیگ ترجمه:امیر شیروانی انتشارات:صابرین را مطالعه کنید
سربلند باشید مثل شمشاد
تجربه شما
اولین نفری باشید که نظر میدهید