2794

اختلالات کروموزومی و سقط جنین

نام ارسال کننده محرمانه می باشد 8437 بازدید 1 تبادل تجربه

سلام کارشناس محترم

 پنج شنبه پیش بدلیل مشکلات کروموزومی و نارسایی قلبی ناشی از آن جنین ۱۲ هفته ام را سقط کردم و بدنبال آن کورتاژ. هنوز در شوک این دو کلمه ی وحشتناکم یعنی اختلالات کروموزومی . 37 ساله ام و همسرم ۴۳. یک فرزند پسر زیبا و با هوش ۵ ساله دارم. قبل پسرم یک سقط در شش هفته داشتم.  سه سال بعد از تولد فرزندم یک بارداری خارج از رحم داشتم که منجر به برداشتن یکی از لوله هام شد(جراحی کامل شدم). برای بار چهارم باردار شدم که بدلیلی که گفته شد سقط کردم. خیلی دوست داشتم یک پسر یا دختر کوچولوی دیگری برای اینکه فرزندم را از تنهایی در بیاورم می داشتم. می توان گفت با این اتفاق تلخ در عین حال که بسیار می ترسم برای بارداری مجدد، علاقه ام به داشتن فرزند دیگر بیشتر هم شده با توجه به این که ۳۷ ساله ام. و ذخیره ی تخمدانی ام هم زیر یک (0.34) می باشد. امیدی به بارداری مجدد و سالم من هست؟

به چه دلیل برخی جنین های مبتلا به اختلالات کروموزومی در هفته های اول بارداری مثلا هفته ششم خودبخود سقط می شود که اتفاقا حدود 80 درصد بارداریهای اول این اتفاق برایشان می افتد ولی در برخی بارداریها جنین دارای اختلال کروموزومی تا هفته های 12 و 13 زنده است و پس از تشخیص باید سقط درمانی شوند.

می توان نتیجه گرفت که:

1-اختلالات جنین های کوچکتر بیشتر بوده و جنین هایی که باید با سقط درمانی سقط شوند کمتر است؟

2-ایا اینکه می گویند حدود 70تا 80 درصد بارداریهای اول در معمولا در هفته 6ام منجر به سقط می شوند یعنی 70تا 80 درصد خانمهای باردار باید در بارداری بعدی آزمایشهای مربوط به سلامت کروموزومی را انجام دهند؟

3- برای اینکه دیگر این مشکل کروموزومی برایم رخ ندهد چه آزمایشاتی من و همسرم باید انجام دهیم؟

4- با توجه به این که پسرم سالم است ممکن است در طی زمان من یا همسرم دچار مشکلات کروموزومی شده باشیم؟

اگر این طور است راه درمانی دارد؟


اطلاعات تکمیلی

سن37جنسیتزنشغلمهندسوضعیت تاهلمتاهل
پاسخ مشاور

مشاور مامایی و زنان

سلام دوست عزیز با افزایش سن کیفیت تخمک ها وذخیره تخمدانی کاهش پیدا می کنند و بارداری های بالای ۳۵ سال جزء بارداری های پرخطر محسوب می شوند به همین علت ریسک وجود اختلالات کروموزومی در جنین این افراد نسبت به سایر خانمهای باردار بیشتر است می توانید  برای بارداری زیر نظر کلینیک تخصصی ناباروری باشید تا زودتر نتیجه بگیرید موفق باشید. 

تجربه شما

login captcha

با سلام خدمت کارشناس محترم . ۳۸ سال دارم و در بارداری دوم در هفته ۱۷ مشخص شد که جنین مشکل اختلال کروموزومی کلاین فلتر دارد و مجبور به سقط شدم . با همسرم نسبت فامیلی ندارم و یک پسر ۸ ساله با هوش دارم .قصد اقدام به بارداری مجدد دارم ،به نظر شما احتمال دوباره این اختلالات هست و اگر هست آیا می شود قبل از بارداری از آن به شکلی جلوگیری یا احتمالش را کم کرد؟ ممنون

@آتما

سلام دوست عزیز خیر این طور نیست که در بارداری بعدی شما این اختلال کروموزومی یعنی سندرم کلاین فلتر تکرار شود بنابراین نگران نباشید با توجه به اینکه یک فرزند سالم دارید و با همسر خود نسبت فامیلی ندارید نیازی به انجام آزمایش های ژنتیکی قبل از بارداری نیست بهتر است مجدد برای بارداری زیر نظر پزشک اقدام فرمائید

پرسش ها و پاسخ های مشابه

تخمک اهدایی به دلیل مشکل کروموزومی

پاسخ سلام میتوانید به مراکز ناباروری معتبر مراجعه کنید.آنجا با مشاوره هایی که انجام میدهند ممکن است نگرانی های ایشان در مورد استفاده از روش های جایگزین کمتر شود و مشکل برطرف شود. روز خوش

اختلال کروموزوم ۱۰

پاسخ منظورازیکی بودن کروموزوم ۱۰پدروجنین چیست؟ لطفاجوابهارابفرستید

آزمایش کروموزوم و اسپرم

پاسخ با سلام. در صورتی که تا به حال اقدام به بارداری نکردید، آزمایش لازم نیست، ولی در صورتی که مدتی است مشکل ناباروری دارید، لازم است این آزمایش را بدهند.