2794

نحوه برخورد با لجبازی دختر 5 ساله

نام ارسال کننده محرمانه می باشد 29 بازدید 1 تبادل تجربه

خسته نباشید. من دختری پنج ساله دارم که دائم میره خونه ی زن عمو هاش و اصلا خونه نیست و وقتهایی هم که هست در حال التماس کردن و اجازه گرفتن برای رفتنه. گاهی حس میکنم به من هیچ وابستگی نداره وقتی برمیگرده باگریه و ناراحتی میاد. امروز ساعت دو ظهر رفته و الاان ساعت هشت شبه و خونه نمیاد. جاریم طبقه پایین خونمون میشینه و بچه های بی ادبی داره و کلا دخترم تحت تاثیر اونا قرار گرفته و مثل اونا رفتار میکنه چه کار کنم که دیگه نره؟ چه کار کنم به حرفام گوش بده یا حداقل وقتی صداش میکنم دیگه بیاد و گریه و اصرار نکنه؟ مدت زیادیه لج باز و نق نقو شده و دائم خواسته هاشو با گریه میگه. به خدا خسته شدم بغض امان نمیده دارم دق میکنم.

اطلاعات تکمیلی

سن۲۴جنسیتزنشغلخانه داروضعیت تاهلمتاهل
پاسخ مشاور

مشاور خانواده

سلام بر شما مادر عزيز 

*ممنون از اينكه ما را انتخاب كرديد.

اصولا لجبازی :يک نوع رفتار و واكنش نامطلوب است كه به صورت های مختلفی خودرا نشان  ميدهد،از جمله :گريه كردن،جيغ زدن و...

بهانه گيری كودكان اصولا با جيغ و گريه همراه است .

شيوع لجبازی بين ٢تا ٥سالگی است ،زيرا كودكان به دنبال  هويت ،استقلال،و خودباوری هستند وبالجاجت خود ميخواهند به والدين بگويند كارها آن طوری پيش ميرود كه من ميخواهم .

*اگر كودك شما برای رسيدن به مطلوب خود چه درست و چه نادرست شروع به گريه كردن و جيغ زدن ميكند و از اين راه به خواسته خود برسد و والدين كه به اصطلاح حوصله ندارند با دادن امتياز (رشوه) به كودک او را ساكت ميكنند ،باعث پرورش لجبازی در او ميشود.اين طرز برخورد برای كودک شما در بزرگسالی ايجاد مشكل خواهد كرد.

هنگامی كه كودک در حال گريه و جيغ زدن است به حرف ها و دليل های شما گوش نميدهد و با حالتی منفی به فرياد وتهديد های شما پاسخ ميدهد،هرچه بيشتر سر او داد بزنيد كه آرام تر شود ،او با صدای بلندتری جيغ ميزند ،در اين مواقع بهترين كار اين است كه  كناراو بنشينيد چيزی نگوييد.به طور كلی بودن در كنار كودک هنگام بد رفتاری هايش روش خوبي است .

مهم نيست بهانه گيری های كودک شما چقدر طول ميكشد ،در مقابل اين رفتار هيچ واكنش كلامی ،ديداری،و شنيداری انجام ندهيد گويي چيزي را نديده ايد ،كودک پس از چند بار تكرار به علت دريافت نكردن پاسخ پی ميبرد كه كارش بيهوده است 

هنگامی كه كودک آرام شد ميتوانيد با او صحبت كنيد ،اورا در آغوش بگيريد ،و بگوييد چقدر دوستش داريد .اين رفتار برای كودک آموزنده است و ميتواند با آرامش بيشتر در مورد كج خلقی های خود صحبت كند .

صحبت كردن در مورد بهانه گيری های كودک بسيار ساده است ،با اين روش شما متوجه خواهيد شد مسئله كودک شما چيست .كمك كنيد تا بتواند احساسات خود را در غالب كلمات بيان كند .به او اجازه دهيد متوجه شود صحبت كردن در مورد ناراحتی هايش نتيجه بهتری دارد.چناچه ميخواهيد او به حرفهای شما گوش دهد،بايد به گفته هايش گوش دهيد و تمام توجه خود را به او بدهيد .


اين دو كتاب ميتواند در تربيت كودكان كمک تان كند :

كتاب كودک لجباز 

آموزش مديريت بدرفتاری كودكان به والدين /دكتر مهدی تهرانی دوست ،نشر قطره 

كتاب كليد های رفتار با كودک ٥ساله /مارتی وايت /مترجم اكرم كرمی/انتشارات صابرين 


موفق باشيد*

تجربه شما

login captcha

عزیزم ببخشید من روانشناس نیستم ولی شرایط مشابه شما را دارم برای دخترتون قانون بزارید و به هیچ عنوان کوتاه نیایید با توجه به تربیت بچه های جاری که صحبت کردید به عنوان مثال یک ساعت با همدیگه به خانه جاری بروید و بعد از یک ساعت برگردید شما مادر دخترتون هستید و قوانین را شما باید بزارید به هیچ عنوان از قانون سرپیچی نکنیددر هنگام گریه هم اصلا کوتاه نیایید و بر اعصاب خودتون کنترل داشته باشید بعداز یک مدت که دخترتون ببینه شما کوتاه نمیایید با شرایط جدید خود را وفق می دهد