2794

نحوه برخورد با لجبازی های پسر 13 ساله

نام ارسال کننده محرمانه می باشد 3579 بازدید

با سلام ‌و خسته نباشید 

سوالم در مورد برادر ۱۳سالم بود که با مامانم خیلی کل کل میکنه یعنی هیچ حرفی رو بدون جواب نمیزاره. مادرم خیلی ناراحت و عصبانی میشه  و گریه اش میگیره 

کلا برادرم حرف گوش نمیکنه و همش لجبازی میکنه .

بخاطر ناراحت کردن مادرم منم ناراحت میشم .میشه راهکاری بدهید تا به مادرم کمک کنم؟ ممنون میشم از لطفتون 

اطلاعات تکمیلی

سن۲۰جنسیتزنشغل.وضعیت تاهلمجرد
پاسخ مشاور

مشاور خانواده

سلام دوست عزیز
حس مسئولیت و دلسوزی شما نسبت به مادر و برادرتان بسیار قابل احترام هست 
نوجوان به طور ذاتی و طبیعی نیاز به کشف هویت خود داردو تلاش می‌کند، از وابستگی کودکانه به والدین فاصله بگیرد و از زیر کنترل و قدرت والدین فرار کند. 
اجازه میخوام با شما خیلی راحت وصمیمی صحبت کنم 
خودشما هم چند سال پیش دوان بلوغ رو تجربه کردی و حتما میدونی که بخاطر تغییرات هورمونی (به دلیل رشد سریع جسمی و تغییرات مشهود در اندام‌های بدن نوجوان در دوران بلوغ بعضی از رفتارهای هیجانی و عدم کنترل او طبیعی است. ) و احساس بزرگی (فرد نه کودک است نه جوان ) با مشکلات زیادی روبه رو میشه .محیط و شرایطی که نوجوان امروز در آن زندگی می کند حتی با محیط و شرایط ۱۰ سال قبل هم قابل مقایسه نیست. می توان گفت ابداعاتی چون اینترنت، تلفن همراه، بازی های رایانه ای و بسیاری چیزهای دیگر، روی سبک زندگی و خواسته های نوجوان امروز تأثیر مستقیم می گذارد، تأثیری که هیچ پدر و مادری نمی تواند از آن چشم پوشی کند.دوره بلوغ با تغییرات هورمونی بدن همراه است که گاه موجب بروز اشتباهات و پرخاشگری، رشد سریع بدن و سرپیچی ها می شود. نوجوان خود را تافته جدا بافته ای دانسته و انجام هر عمل را فقط حق مسلم خود می داند و به نظر دیگران اهمیتی نمی دهد. در این دوران نوجوان احساس ناامنی می کند و بدنبال یک تصویر جدید از خود می گردد بخصوص ایجاد تغییرات بدنی در او این فکر را تشدید می کند.بنابراین لازم است تا خانواده در سن بلوغ با فرزندان خود دوست و مهربان باشند و با ملایمت رفتار نمایند.
توصیه میکنم حتما فضای دوستانه را با برادرتان ایجاد کنید ایجاد رابطه صمیمانه با نوجوانان باعث می شود که بسیاری از نیازهای فرزند در محیط خانواده برآورده شود و نوجوان دچار کمبود محبت نشود. پسرها در سنین نوجوانی تقریبا به کسی اعتماد نمی‌کنند. وقتی با مساله حادی رو به رو می‌شوند به طور معمول با کسی در مورد آن صحبت نمی‌کنند
به مادرتان بگویید که در مورد خصوصیات دوران نوجوانی مطالعه کنند ومطلب بخوانند لازم است والدین در عین قاطعیت، مهربان باشند. در فضایی به دور از عصبانیت و ایجاد تنش ، همه بهتر و راحت ترکار می کنند. والدین معمولاً «مهارتهای حل مسأله» را به فرزندان خود آموزش نمی دهند. این مهارتها را می توان درحین ملاقاتهای خانوادگی و صحبتهای فردی با نوجوان به وی انتقال داد.
نوجوان به هزاران طریق تلاش می‌کند به والدین بفهماند که مستقل است و همانند آنان قدرت فکر و عمل دارد. انتخاب مدل موهای عجیب، لباس‌های نامناسب، اتاق به هم ریخته و صدای موزیک بالا از جمله راه‌های متداولی است که هر نوجوانی آن را برای اثبات هویت فردی خود بر می‌گزیند. فراموش نکنید که اگر نوجوان سرکش می‌شود یعنی یک نیاز روانی مهم دارد

توصیه های هفت گانه برای والدین نوجوانان داده شده که بهتر است والدین شما هم انها را مطالعه کنند 

▪ تلاش نکنید همیشه نوجوان را محکوم کنید. والدین باید همیشه به ارایه پیشنهاد و نظر و عقیده بپردازند.
▪ ناراحت نشوید اگر نوجوان به شما اطمینان ندارد و با این حال تمامی اسرار زندگی‌اش را تلفنی با دوستانش در میان می‌گذارد. به نیازهای شخصی او احترام بگذارید.
▪ نوجوان آن قدر اعتماد به نفس ندارد که در مقابل دیگران مورد خنده و تمسخر واقع شود.
▪ همیشه متوجه پیغام‌هایی که چه با حرکات و چه با کلام برای نوجوان‌تان می‌فرستید، باشید. اگر در مقابل اعمال او احساس استرس کنید و این حس را به او القا کنید، او نسبت به شما بدگمان می‌شود. هرگز شخص او را مورد انتقاد قرار ندهید بلکه از رفتارها و موقعیت‌ها صحبت کنید.
▪ نوجوان نمی‌خواهد والدین همواره در اطرافش باشند ولی نیاز دارد که آنها در دسترس باشند.
▪ انتظارات خود را از نوجوان به وضوح بیان کنید. نوجوان همیشه از قوانین و محدودیت‌هایی که برایش می‌گذارید، شاکی است. در صورتی که دلیل انتخاب این قوانین را برایش شرح دهید، بسیاری از ناراحتی‌ها و بحث‌ها خاتمه پیدا می‌کند.
▪ نوجوانی سنی است که فرد در آن حس می‌کند والدین از او متنفرند. به نوجوان ابراز عشق و علاقه کنید و به او نشان دهید که همواره برای کمک به او آماده‌اید.‌

تجربه شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha