با سلام. من یک دختر دو سال و نه ماهه دارم و الان باردارم به دلیل بدحالی دیگه چند ماهیه نتونستم بهش توجه کافی کنم و باهاش بازی کنم و گاهی باهاش به خاطر مخالفت هاش دعوام میشه که خودم میدونم اقتضای سنشه. استقلال طلبه ولی با این وجود گاهی عصبی میشم . اگه کاری را بکنم میگه خودم میخواستم بکنم اگه انجام ندم میگه خودت بیا. کاری که نباید انجام بده رو رووش پافشاری میکنه، خیلی گریه میکنه، شلوارشو بعد از دستشویی نمیپوشه با هر ترفندی که شلوارت ناراحت میشه و نباید کسی ببینه و اینجور کارها فایده نداره. البته گاهی نمیپوشه. یک دخترعمه پنج ساله داره که همش میبینتش و میاد خونه ما یا خونه مادربزرگش وقتی میخواد بره یا ما میخوایم بریم مخالفت میکنه یا میگه اون نره یا میگه من نمیام و همبازی بودن با دخترعمش یه سری رفتارها و حرفهای بد درش به وجود آورده. نمیدونم چه رفتاری کنم؟ روابطش در چه اندازه باشه؟ چطور با لجبازی هاش رفتار کنم که سالم از این دوره عبور کنه و اذیت نشیم؟ لطفا کمکم کنید. البته از روش بی اعتنایی هم استفاده میکنم. بهش گفتم وقتی گریه کنی بهت توجهی نمیکنم و وقتی شلوارشو نمیپوشه میگم برو توو اتاقت هروقت دوست داشتی بیا تا بپوشونمت. نمیخوام رفتار تند کنم اما گاهی ازکوره در میرم لطفا کمکم کنید. احساس در ماندگی و عذاب وجدان دارم و حس میکنم از پس تربیت بچه هام برنمیام. ممنون
اطلاعات تکمیلی
سن24جنسیتزنشغلخانه داروضعیت تاهلمتاهل
با عرض سلام و وقت به خیر:
دوست عزیز همواره به مراجعینم می گویم که والدگری (فرزندپروری) تفسیر سه کلمه است: جدیت ، قاطعیت و محبت
اگر برای تربیت فرزندتان تصمیمی میگیرید با جدیت آن را پیش ببرید و در اجرای آن قاطع باشید در نتیجه به هیچ دلیل اجرای آن راقطع نکنید و همواره به کودک محبت کنید تا احساس دوست داشتنی بودن ، کند.
در مورد پوشیدن لباس بعد از دستشویی، از قبل در یک جمله کوتاه به او توضیح دهید (اینجا قسمت خصوصیه و باید پوشیده باشد.)
اگر مقاومت کرد او را به اتاقش هدایت کنید و همانطور که خودتان هم قبلا انجام داده اید، به او بگویید تا لباس نپوشد از اتاق اجازه بیرون آمدن ندارد. البته انتظار نداشته باشید که او حتما این کار را انجام دهد بلکه شما باید در این امر به او کمک کنید، مثلا بعد از این که به اتاقش رفت تا آنجا بماند کمی بعد به سراغش بروید و بگویید می خوای بیای پیشم،بعد که گفت بله بگویید پس بگذار کمکت کنم تا لباست را بپوشی، گاهی ممکن است او به این کلمه حساس شده باشد پس کلمه ی لباس پوشیدن را استفاده نکنید.
گاهی اوقات به جای گفتن: لباست را بپوش بگویید: کدام را دوست داری؟ (از بین چند لباس) یعنی او را با انتخاب رو به رو کنید.
در عین حال وقتی لباس می پوشد هم از او تشکر کنید و تشویقش کنید.
این الگو را در مورد تمام رفتارها استفاده کنید.
در مورد دوست همسالش که تاثیرات منفی دارد حتی الامکان روابط را کم کنید و نیزدر صورت مشاهده ی تقلید از رفتارهای منفی او ، کاملا بی تفاوت باشید.
سربلند باشید مثل شمشاد
تجربه شما
اولین نفری باشید که نظر میدهید