2794

با سلام پسر بیست و سه ماهه ای دارم که از چهار ماهگی بابا،ماما،آب،دایی و چند کلمه دیگه رو میگفت تا یک سالگی سی کلمه یاد گرفت ولی الان هرچی خودش دوست داشته باشه میگه هر کلمه ای بگیم تکرار کن دستاشو میذاره رو گوشش و میگه نمیگم،با تلفن و اسباب بازی هاش صحبت میکنه یا مثلا بابا آب بریز،یا مامان شام بده یا بریم ددر و....میگه اما با ما تکرار نمیکنه در صورتی که همسن هاش تو اطرافیان مثل طوطی همه حرفایی که میشنون رو تکرار میکنن دیگه خسته شدم از بس همه میگن چرا پسرت حرف نمیزنه، در ضمن اسم تمام اسباب بازی ها،اتوبوس و نیسان و وسایل خونه و لباساشو میدونه و تشخیص میده، لطفا کمک کنید که دلیل اینکارش چی میتونه باشه، در ضمن تو جمع و مهمونی اصلا صحبت نمیکنه خجالتی هم نیست

پاسخ مشاور

مشاور خانواده

سلام دوست عزیز
فرزند شما درک گفتاری دارد و بنا به توضیحاتی که دادید همه جیز را میداند و در صورت نیاز در خواست میکند . چه اصراری دارید که کلماتی که میگویید را تکرار کند ؟؟
وقتی به او میگویید تکرار کن او مقاومت میکند .اینکه بچه ای مثل طوطی هر چیزی را تکرار کند امتیاز وبرتری محسوب نمیشود 
فرزند شما هنوز دوسالش را تمام نکرده و جایی که اجبار نباشد صحبت میکند بنظر انتظارتان زیاد هست که توقع دارید در مهمانی ها صحبت کند 
سعی کنید در جمع های خانوادگی کمتر از او سوال شود واصراری به سلام کردن ویا صحبت کردنش نکنید 
گاهی وقتی حرف میزنه از او فیلم بگیرید و بزارید نگاه کنه باهم جلوی اینه شعر بخوانید ولی اصرار نکنید تکرار کند 

مراحل گفتار در کودکان از نوزادی تا دوسالگی به شرح زیر است
  از بدو تولد تا سه ماهگی صدا های آرام به صورت زمزمه در زمان هایی که خوشحال است تولید می کند. این صدا ها به طور معمول تک سیلاب هستند مانند "اه".
  دو تا سه ماهگی در شرایط مختلف گریه های متفاوتی ارائه می دهد. همان طور که شناخت شما نسبت به کودک بیشتر می شود توانایی تشخیص گریه گرسنگی از گریه خستگی را به دست می آورید.
 سه تا چهار ماهگی صدا های تک سیلابی را به صورت زمزمه وار و کمی پیچیده تر با تنوع بیشتری تولید می کند.
پنج تا شش ماهگی صدا های زیر و بم را با بالا و پایین بردن صدا تمرین می کند. اغلب در پاسخ به صحبت دیگران، حالت چهره خود را تغییر می دهد.
هفت تا دوازده ماهگی شروع به ساخت کلمات متنوع نامفهوم و ترکیبات و لهجه های صوتی جدید می کند. سعی می کند صحبت کردن شما را تقلید کند، حروف صدا دار و بی صدا را در کنار هم قرار می دهد، مانند "به به". با در نظر گرفتن نوبت صحبت کردن وانمود می کند که در حال مکالمه با شماست.
 دوازده ماهگی اولین کلمه خود را بیان می کند. یک تا پنج کلمه را می داند و به اندازه کافی از آن ها استفاده می کند.
 چهارده ماهگی صرف افعال را یاد می گیرد و می تواند جمله را با لحن پرسشی بیان کند. با کمک حرکات دست صحبت هایش را کامل می کند.
 شانزده ماهگی بسیار پرحرف است و با صدای بلند صحبت می کند. شما را برای جلب توجه صدا می زند. دست ها و سرش را برای بله یا خیر تکان می دهد. بسیاری از صدا های صامت متداول مانند "ت"، "د"، "ن"، و "ه" را تولید می کند.
 هجده ماهگی دایره ی لغاتش به 5 تا 20 کلمه رسیده است. برخی از نام ها مانند مامان، افعالی مثل خوردن و صفاتی مانند سرد را بیان می کند. به وسیله عبارات ساده نیاز هایش را مطرح می کند، مثل "عروسک می خوام".

    هجده تا بیست و چهار ماهگی برای بیان مقصود اش دو کلمه را کنار هم قرار می دهد و عبارت جدیدی می سازد، مثل "بابا رفت"

کودک شما نرمال هست ومشکلی ندارد .کمی توجه وحساسیتتان را از کودکتان بردارید واجازه دهید آزادانه وبدون اجبار کسی صحبت کند 

تجربه شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha