2794

مشکل شوهرم با خانواده من

نام ارسال کننده محرمانه می باشد 74 بازدید

سلام یه مشکلی دارم ممنون میشم راهنمایی کنید من یه ساله عقدم هیچ جشن و مراسمی نداشتم ولی رابطه کامل زناشویی داریم من 30 شوهرم 32 هردو لیسانس و شاغل مشکلم اینه شوهرم با خانوادم اصلا سازش نداره بخواهم توضیح بدم اینکه برادرم چون ما دوست بودیم از اول مخالف ازدواجمون بودن فقط هم به این دلیل که دوست بودیم و کاملا از روز محضر ناراحت و سرسنگین بودن از طرفی هم شوهرم و خانوادش خیلی اهل تجملات و تعارف و... برعکس خانواده من ساده و بی شیله پیله و این رفتارهای ساده خانوادم از نطر شوهرم یعنی بی احترامی و سبک شمردن و الان که نزدیک یه ماه که خونمون نمیاد و من بین هفته میرم خونشون شب میمونم و شبهای جمعه که همیشه میومد خونمون خونه خودشون هم نمیمونه یا میره خونه دوستش یا بیرون میمونه که خانوادش فکر کنن شب خونه ما بوده چون میگه اگه خانوادم بفهمن موضوع چیه بی نهایت بد میشه شوهرم میگه دیگه خونتون نمیام و نمیخوام باهاشون چشم تو چشم بشم تا حرمتها حفظ بشه شوهرم زود ناراحت میشه و زود جوش میاره میگه دیگه تحمل بی احترامی خانوادت رو ندارم خونتون نمیام چون میترسم حرمتها از بین بره و من جوش بیارم درگیری پیش بیاد من اوایل عقدم با مادرم کلی صحبت کردم که اینا خیلی اهل احترام و تجملات رعایت کنین خدایش هم تا جایی که تونستن رعایت کردن و از نطر من که خانوادم  رو میشناسم خوب رفتار کردن ولی شوهرم میگه خونتون که بیام به زور تحمل میکنم و بقط بخاطر شماست که جواب بی احترامی هاشون رو نمیدم لطفا بگین چیکار کنم؟

پاسخ مشاور

مشاور پیش از ازدواج و زوج درمانی

دوست گرامی معمولاً پیش از ازدواج زوجین باید انتظارات و خواسته‌هایشان را به صورت صریح و شفاف بیان کنند و به توافق مشترک برسند: یعنی برایشان روشن شده باشد که از هم چه می‌خواهند، کدامیک از خواسته‌هایشان برآورد شدنی است و کدامیک نه؟

از جمله اینکه بگویند در قبال خانواده‌هایشان چه انتظاراتی از یکدیگر دارند؟ شامل شرکت در مراسم و جشن‌ها، مهمانی‌ها، تعاملات، میزان دوری و نزدیکی و برقراری حد و مرز برای خانواده‌ها می‌شود؛ خانواده‌ها در چه چیزهایی نمی‌توانند دخالت کنند و حریم خصوصی شما را به رسمیت بشناسند و استقلال و تمایز شما به عنوان یک خانواده جدید را به جا آورند، یعنی همانطور که به خودشان احتمالاً اجازه نمی‌دهند که به همسایه بگویند تو چرا فلان کار رو کردی؟ به زندگی فرزندانشان هم دخالت نکنند مگر اینکه فرزندان در برخی موارد جدی و حیاتی از آنها استمداد کمک و حمایت کنند.

پس، فاصله و مرزهایی که دوست دارید با خانواده همسرتان رعایت کنید را با یکدیگر در میان بگذارید، این توافق‌ها پیش از ازدواج باید صورت گیرد، که معمولاً بسیار نادیده گرفته می‌شود.

همچنین زوج‌های جوان باید دقت کنند که بند نافشان بریده شده باشد، از روزی که شما بله می‌گویید اولویت اول زندگی‌تان ابتدا همسرتان (و بعد فرزندان هم اضافه می‌شوند) می‌باشد، نه والدین و خواهر برادرها و دوستان و ...

خانواده اصلی آن چیزی است که با همسر تشکیل می‌دهید، پس ابتدا باید بکوشید تا رضایت همسرتان را کسب کنید، نیازهای او را بپرسید، از خواسته‌هایش جویا شوید و برای رشد و غنی‌سازی فضای جدیدی که ایجاد شده قدم بر دارید...

شما باید سعی کنید ابتدا مرزهای مشخصی برای خانواده خودتان ایجاد کنید، جنس روابط عاطفی بین زن و مرد به ویژه در اوایل رابطه (ازدواج) آن هنگام که دلبستگی چندان مستحکم و عمیق نشده است بسیار شکننده می‌باشد، باید بیاموزید که از رابطه مراقبت کنید و مهارت و هنر ترمیم (زخم‌هایی که در رابطه پیش می‌آید) را پرورش دهید. الان که شما عقد کرده‌اید دیگر مجال تسویه حساب و دلخوری‌های شخصی و تعصبات نیست....منظورم اینست که رابطه زن و مرد به خودی خود شکننده است، حال اگر خانواده اولیه شما از نقش اصلی‌شان یعنی حمایت و مراقبت از ازدواج شما غافل شود و ساز مخالفت سر دهد، ازدواج تان با چالش روبرو می‌شود.

در مرحله بعدی با همسرتان صحبت کنید، ببینید دقیقا چه انتظاراتی (در زمینه روابط خانوادگی) از شما دارند؟ کدامشان را می‌توانید برآورده سازید؟ کدامشان را اصلاً نمی‌پسندید و نمی‌خواهید؟ برای کدامشان می‌توانید تلاش کنید تا ایجاد کنید؟ (در این مرحله متوجه می‌شویم که به همه‌ی خواسته‌هایمان لزوماً نمی‌رسیم، برای طرفمان عملی نیست، پس وقتی می‌توانیم زندگی آرامتری داشته باشیم که تحمل ناکامی‌مان را بیشتر کنیم و بپذیریم ناکامی بخشی جدایی ناپذیر از هر رابطه‌ای است، اما در فضای مشترک ما آنقدر چیزهای خوبی وجود دارد که می‌تواند بر این ناکامی غلبه کند و آن را تحمل پذیر تر کند).

صحنه ازدواج محل رسیدن به توافق مشترک است: برخی چیزها دقیقاً موافق نظر شما نیست، اما با هم بودنتان آن‌قدر لذت بخش است و فضای جدیدی در زندگی شما می‌گشاید که حاضرید به خاطرش گذشت داشته باشید، انعطاف پذیر باشید، لجبازی نکنید، در جهت رسیدن به حل مسئله قدم بردارید تا پافشاری برای برآورده شدن خواست من،
در انتها حتماً توصیه می‌کنم در شهر خودتان چند جلسه به مشاور خانواده مراجعه فرمایید.

تجربه شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha