سلام یک فرزند 8 ساله دارم. از بچگی خیلی تو کارهای بزرگترها مثلا درست کردن موتور یا ماشین و...دخالت می کرد و همیشه سر صحبت من و باباش حضور داره .اصلا هم قبول نمی کنه که موقع صحبت من و باباش بره به اتاق خودش.البته نمی دونم که حتما دلیل خواب های پریشونش این می تونه باشه که من و باباش از مسائل روزمره مون که صحبت می کنیم مثلا فلانی امروز فوت کرد یا این اتفاق بد امروز برامون افتاد نشات می گیره یا دلیل دیگه ای داره.خلاصه بگم پسرم بازی هایی مثل لاک پشت های نینجا یا دیدن سریال هایی که برای بزرگترها نشون می ده خیلی علاقه داره به شدت پسر احساساتی هستش ولی سعی می کنه احساسش رو بروز نده . بیشتر شب ها تو خواب حرف می زنه و دور اتاق راه میره یا می دوه حتی با من و باباش که بیداریم صحبت می کنه درحالی که پریشونه و انگار در خوابش با ما صحبت می کنه.نمی دونم این یک مسئله بزرگه یا نه لطفا راهنمایی بفرمایید
با عرض سلام و وقت به خیر:
دوست عزیز این که فرزند شما تا این حد درگیر مسائل خانواده شده قطعا برای او آسیب زاست. چرا که بسیاری از این مسائل خارج از درک و فهم او هستند و همچنین زمانی که محور صحبتهای والدین مسائل و مشکلاتشان باشد، کودک به نوعی دچار احساس مسئولیت شدید و یا حتی عذاب وجدان می شود و به نوعی خودش را موظف به حل آن مشکلات می داند و این موضوع بخش زیادی از افکار او را درگیر می کند.از آنجایی که مشکلات خواب مذکور می تواند به دلیل اضطراب و استرس باشند شاید بتوان آنها را ناشی از همین درگیری های فکری دانست.
پیشنهاد من به شما:
_اگر شما قادر به کنترل رفتار فرزندتان مبنی بر دور نگاه داشتن وی از محیطی که مذاکرات آن مناسبش نیست نمی باشید، کنترل رفتار خودتان را به دست گیرید. یعنی شما حرفهایی که برای او مناسب نیستند را در حضور وی بازگو نکنید.شاید بگویید این ممکن نیست و او همیشه در کنار ما هست. در جواب شما باید بگویم، شاید لازم باشد کمی بیشتر احتیاط کنید و حتی برای مدتی کمی خودتان را محدود کنید.صحبتهایتان را به زمانی محدود کنید که تنها هستید مثل شبها هنگام خواب، یا اگر خبر فوری ای را باید به هم اطلاع رسانی کنید این کار را از طریق پیام کوتاه مخابره کنید و دسترسی فرزندتان به تلفنهایتان را قطع کنید. تا این قسمت شاید خیلی مشکل نباشد قسمت سخت تر کار آنجاست که به غیر از شما و همسرتان افراد دیگری وجود دارند و شما نمی توانید رفتار آنها را هم کنترل کنید، در نتیجه لازم است تا نتیجه دادن این روش روابطتان را کمی محدود کنید.
_ به شما پیشنهاد نمی کنم که به صورت مستقیم او را از محیط های مذکور برانید چرا که این رفتار او را حساس تر می کند، بلکه به شما پیشنهاد می کنم به اندازه ی کافی اوقات او را با فعالیتهای مناسب (کلاسهای ورزشی،بازی با همسالان، ساخت کاردستی و...) پر کنید تا کمتر فرصت حضور در فضاهای نامناسب را داشته باشد.
_سعی کنید روندی را ایجاد کنید تا طی روز حسابی خسته شود و در شب خواب عمیق تری داشته باشد.
_از بعد از ظهر به بعد آستانه ی تحرکات بدنی او را کم کنید تا بدنش کم کم برای به خواب رفتن آماده شود برای این کار می توانید زمان تلویزیون دیدنش را به این زمان منتقل کنید.
_ساعاتی قبل از خواب قطره ی اسطوخودوس در منزل بخور دهید،عرقش را در آب بریزید و میل کند، گل آن را در بالشش بریزید. اسطوخودوس خاصیت آرامش بخش دارد.
_آب هم خاصیت آرامش بخش زیادی دارد، شنا را در برنامه هفتگیش قرار دهید.
_سعی کنید محیط امن و آرام و به دور از اظطرابی را برایش فراهم کنید.
_اگر با رعایت این موارد باز هم مشکلات خواب وجود داشتند به روان شناس کودک مراجعه کنید.
سربلند باشید مثل شمشاد
عدم برقراری ارتباط کودک با بزرگترها
پاسخ سلام.این شرایط تا حدی طبیعیه اما میشه حاد بشه و هم میشه حاد نشه.اصولا" ۴ سالگی به بعد برای مهد گذاشتن بهتره. وقتی پیش مادربزرگ بهتر هست بذارید همانجا باشد.در ساعاتی هم که با هم هستید سعی کنید زمانهای ...
رابطه برقرار نکردن کودک دوساله با بزرگترها
پاسخ سلام با توجه به سن فرزند شما ،باید بدانید که وابستگی دراین زمان به حداکثر می رسد و به اصطلاح به این دوره، دوره ی اضطراب جدایی گفته میشود. در این سن وابستگی جزو روند طبیعی رشد کودک محسوب میشود. پس در خ...
بطن راست از بطن چپ ۳ میلی متر بزرگتره آیا خطرناکه؟
پاسخ با سلام اكر منظورتان قلب جنين هست با متخصص قلب كودكان مشورت كنيد
پاسخ سلام این مسئله ژنتیکی است با ورزش کردن و داشتن رژیم غذایی مناسب می توانید تا حدودی به تناسب اندام برسید موفق باشید
تجربه شما
اولین نفری باشید که نظر میدهید