2794

نحوه برخورد با نوجوان 13 ساله

نام ارسال کننده محرمانه می باشد 284 بازدید

باسلام وخسته نباشید.

پسری دارم ۱۳ساله که اصلا بحرفم گوش نمیده و هر از گاهی اونقد از دستش عصبی میشم که میشینم گریه میکنم .لطفا بگید بااین پسر چگونه رفتار کنم .

سوال دیگری ک داشتم تو گوشیش رمز میزاره ک من خیلی نگران میشم .ب نظر شما از برادربزرگترش بخوام هرازگاهی گوشیشو چک کنه کار درستی است؟.

میترسم ب بلوغ زود رس برسه .آیا نگرانی من اشتباهه؟

سپاس از اینکه وقت میذارید.

پاسخ مشاور

مشاور خانواده

سلام دوست عزیز ممنون از اینکه مارو انتخاب کردید .
والد عزیز شما باید با تفاوت ها و تغییرات پسرتان کنار بیاید و همانطور که او رشد جسمی دارد رشد روانی هم پیدا کرده . و شما والد عزیز در حال حاضر با یک نوجوان در ارتباط هستید .شما مادر عزیز باید بدانید که چگونه با نوجوان خود برخورد کنید .من چند نمونه از این ارتباط ها را به شما می گویم .
حرف خود را مختصر و مفید بزنید .هر چه صحبت های شما کوتاه باشد درک و پذیرش آن از سوی نوجوان بیشتراست .چون نوجوان در سنی هست که از موعظه و گوشتزدهای طولانی فرار می کند .
ازبه کار بردن برچسب های سنی خوداری کنید :استفاده از این برچسب ها باعث خدشه دار شدن اعتماد به نفس نوجوان میشود .مثل :
وای از دست شما جوانها
نسل شما ........هستند.
تو و دوستان از یک قماشید .
مطابق سنت رفتار کن .
فکر می کنی خیلی بزرگ شده ای .
مراقب پاسخ های تند خود در برابر صحبتهای اغراق آمیز نوجوان باشید .اکثر آنها از این حرفها میزنند.رفتارهای آنها قابل پیش بینی هست آنها در دوره ای از زندگی خود هستند که احساسات همواره در نوسان است . بنابراین تنها کار والدین کنترل شرایط هیجانی نوجوان است .مثلا عباراتی که نوجوان مطرح می کنند :
هیچکی من دوست نداره .
هیچکی به حرف های من گوش نمیده .
همه مادر به بچه هاشون اجازه میدن اما شما .....
و مادر عزیز بدانید که خشم /ناامیدی/تعارض و نوسان هیجانات اجتناب ناپذیراست .تنها نوجوانان با احساس خشم مواجهه نیستن بلکه والدین آنها نیز درجاتی از عصبانبت را همراه فرزند خود تجربه می کنند . و این امری طبیعی است . مادر عزیز برای کنترل خشم نوجوان خود اول باید بتوانید روی توانایی خود در ابراز خشم سازنده تمرکز کنید .به این معنا که خود در هنگام عصبانیت چه واکنشی نشان میدهید . سپس مهارتهای صحیح کنترل خشم را به نوجوان آموزش بده .
به جای حمله به نوجوان در زمان عصبانیت و یا به کاربردن کلماتی که نتیجه آن حمله متقابل آن می باشد . احساس خود را بیان کنید .  این کار او بهتر به شما گوش می دهد و پاسخ مناسبتری میدهد .
در خصوص  اینکه فرمودید پسرتان روی موبایلش رمز گذاشته این حریم خصوصی او می باشد و شما نباید به حریم خصوصی ایشان تجاوز کنید .با این کار اگر بفهمد فقط از شما بیشتر دوری می کند .
نوصیه آخر من این هست که شما به عنوان مادر باید کتاب های در زمینه نوجوان و طرز یرخورد با آنها را مطالعه کنید .
بازهم اکر سوالی سوالی داشتید من در خدمتتون هستم فقط لطف کنید اسم من علی قارداشی را مطرح کنید تا سوال را به من اختصاص دهند . موفق باشید .
 

تجربه شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha