2794

مشاجرات بین کودک دو ساله و هشت ماهه با همبازیهایش

نام ارسال کننده محرمانه می باشد 62 بازدید

با سلام

پسرم دو سال و هشت ماهه هست، گاهی که کودکی به خانه ی ما می اید حاضر نیست اسباب بازی هایش را به انها بدهد. و گاهی هم که ما به منزل دوستان میرویم باز خودش رو صاحب اختیار اسباب بازی های بچه ی صاحبخانه میداند و عملا بحث گریه و زاری پسر من و اون کودک پیش میاد، نمیدونم رفتار درست چیست!? گفتن یه سری اسباب بازی مهمان داشته باشیم! ولی پسر من کلا همه چیز رو برای خودش می خواهد تعامل خوبی انجام نمیده حاضر نیست بگه یکی تو و یکی من.. 

ممنون از راهنماییتون

پاسخ مشاور

مشاور روانشناسی کودک و نوجوان

سلام
مساله ای که عنوان کردید چالشیه که خیلی از پدر مادرها باهاش روبرو هستن. کودک نسبت به وسایل و اسباب بازی هاش احساس تملک داره و حاضر نیست اونارو به کسی بده و این اغلب باعث دعوا و در نهایت ناراحتی برای کودک و اطرافیانش میشه. در این موقع باید برخوردی داشته باشید که هم حس مالکیت توی کودک خراب نشه هم حس دوستی کم کم رشد کنه.
اول از همه باید بگم که حس مالکیت از 2 سالگی شروع میشه و بین 2 تا 5 سالگی کودک شدیدا به اشیاء بیرونی مثل اسباب بازی این حسو داره و با تمام عواملی که تهدید کننده ی این موضوع باشن برخورد میکنه. پس می خوام در درجه اول بدونید که رفتار کودکتون با توجه به سنش کاملا طبیعیه. اما وقتی این مشکل به وجود اومد شما باید آرامشتونو حفظ کنید و علت دعوا رو مشخص کنید. به کودکتون بگید که چون اسباب بازی رو به دوستش نمیده دوستش احساس ناراحت میکنه. و بعدش ازش بخواید که مدتی اجازه بده که کودک دیگه هم بازی کنه. در این مواقع اغلب مادرا به سرعت وارد عمل می شن و با فریاد سرشون تهدیدشون می‌کنن که اسباب بازی رو ازتون می‌گیرم اگه نمی‌تونین با هم بازی کنید! یا حتی اسباب بازی رو میگیرن و با خودشون می‌برن. اما بهترین کار اینه که توجه کودکان رو به این موضوع جلب کنید که برای اینکه بتونن به همراه هم با اسباب بازی بازی کنن، چه راهکارهایی وجود داره، مثل نوبتی بازی کردن یا زمان خاصی اختصاص دادن.
بهتون پیشنهاد میکنم قبل از شروع بازی چند اسباب بازیِ یک شکل براشون توی اتاق قرار بدید و راه کار دیگه اینه که اسباب‌بازی ‌های خاصی که کودکتون روی اونها خیلی حساسه رو قبل از شروع مهمونی کنار بذارید. همین طور به کودکتون «اجازه گرفتن» رو یاد بدید. بازی های دسته جمعی رو هم به کودکتون یاد بدید مثلا توپ بازی گروهی، آب بازی، قطار بازی، خاله‌بازی و آشپزی با ظروف پلاستیکی یا ساخت قلعه با آجره یا بلو‌ک‌های پلاستیکینوبتی بازی کردن با یک وسیله رو هم با کودکتون تمرین کنید. این موارد خیلی کمک کننده هستن.
باز هم تاکید میکنم که کودک دوساله شما رفتاری طبیعی و مناسب سنشو داره و با بزرگ تر شدن، نسبت به کودکان دیگه علاقه مند می شه و از بازی باهاشون لذت می بره و کاملا تدریجی، احساس بخشش و انسان دوستی در اون شکل می گیره.
شاد و موفق باشید

تجربه شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
پرسش ها و پاسخ های مشابه

با سلام و تشکر از راهنمایی شما .... دختر 3 سال و نیمه ای دارم که اغلب اسباب بازیها و کتابهایش و حتی

پاسخ سلام مامان عزیز لطفا سوالتون رو در بخش روانشناسی مطرح کنید تا در اسرع وقت به سوالتون پاسخ داده بشه. با تشکر

با سلام پسری ۴سال و چهار ماهه دارم که مدتی است به اسباب بازیها و لوازم دخترانه علاقه نشان میدهد.مثل

پاسخ سلام . ممنون که سوالتون رو با ما در میون گذاشتید به نکته خیلی ظریفی اشاره کردید و اون هم داشتن یک خواهر 11ماهه گاهی این رفتار در هردو جنس اتفاق میفته که دلایل مختلفی داره و نباید زیاد سخت گرفت .مثلا...

مشاجره های لفظی من و همسرم

پاسخ سلام و وقت بخیر ببنید در ابتدا میگم مجددا سوال خودتون رو بخونید نوع صحبت شما در مورد همسرتون (خیلی بی فرهنگ) این یعنی توهین بخشی از سبک ارتباطی شما با همسرتون هست .برای بهبود وضعیت بچه هاتون ابتدا لا...

مشاجره های زیاد بین پدر و مادر

پاسخ با سلام ميتوانم ناراحتی تان را درک كنم .اينكه پدر شما از شما خواسته كه با مادرتان صحبت كنيد كه كجا هست يا مادرتان به شما گفته كه بايد پدرتان متوجه شود بيانگر يک بازی روانی بين دو نفر است كه تمام تلاشش...