پسرم 8 ساله هست .حدود یک ماه پیش رفته سینما 5 بعدی و فیلم وحشتناکی دیده ، البته خیلی هم وحشتناک نبود ولی برای سن اونها شاید وحشتناک بوده.از همون جا تا الان خیلی ترسو شده و دائم دنبال من یا پدرش راه می افته یعنی اگه کسی توی حال نباشه تنها داخل حال نمی مونه .عذر خواهی میکنم حتی برای دستشویی رفتنش میگه ما باید بریم باهاش اگه نه نمیره .شبها هم میگه تا صبح کنارم بخوابین .اصلا تنهایی هیچ جا نمی مونه . چی کار کنم که این ترس از سرش دربیاد ؟
سلام
مهمترین تاثير فيلمهاي ترسناک ايجاد اضطرابه. اينگونه فيلمها باعث بروز بعضی از واکنشهاي اضطرابي ميشن و در کساني که مستعد اضطراب هستن، ترس های طولانی مدتی ایجاد میکنه .متاسفانه کودکان زير 10 سالي که اينگونه فيلمها رو دیدن با خطرات جدي روبرو میشن چون در اين رده سني قادر به درک معاني منتقل شده در فيلم نيستن. علاوه بر اين کودکان الگوپذيري دارن و وقتي با چنين صحنههاي مهيجي روبرو ميشن رفتار قهرمانان فيلم رو الگوبرداري ميکنن و در زندگي روزمره خود به کار ميگيرن.کودکان نسبت به بزرگسالان تفاوت بين خيال و واقعيت را به خوبي تشخيص نميدن پس تاثير منفي اينگونه فيلمها روي کودکان بيشتره.
هر چی کودکان حساستر و باهوشتر باشه بیشتر دچار ترس می شه واگه مستعد اضطراب و استرس باشه با پایان یافتن فیلم به انتها نمیرسه بلکه تا مدت ها در فکر و نگاه و در خیال و خواب شبانه باقی میمونه و آرامششو بههم می ریزه. حالا تصور بکنید که چه اتفاقی برای کودکتون افتاده وقتی که هنوز نمیدونه که این تصویرها خیالی ان و در واقعیت اتفاق نمی افتن و چقدر می تونه در برابر دیدن این تصاویر دچار بحران روحی و روانی شده باشه.
پیشنهادم به شما اینه که هرگزاین احساس ترس درکودکتونو بی ارزش نشمرید وهیچ وقت اونو به خاطرترسیدنش تحقیر نکنی و بدونید که بی توجهی به چیزهایی که او را میترسونه کمکی به حل مشکل نمی کنه. از او بخواهید علت ترسش رو بگه و درباره آن صحبت کنه. این راه درصورتی که ترس کودک ناشی از وقوع یک اتفاق تحریک کننده باشد بسیارمفیده ( مثل موردی که برای کودک شما پیش اومده) .از طرفی نباید بیش از حد عکس العمل نشون بدید چون توجه زیاد شما باعث تقویت ترس درکودک میشود.
در رفع مشکل کودکتون عجله نکنند. تعجیل و شتابزدگی در کاهش ترس کودک میتونه به جای درمان ، اضطراب و ترس اونو افزایش بده. این ترس معمولا بتدریج از بین میره و لازمه که با خونسردی و آرامش اقدام به کاهش این ترسها کنید.
هرگز کودکتونو به خاطر ترسی که داره تحقیر و سرزنش نکنید. هر چند دلیل ترس از نظر ما بزرگترها کاملا غیر منطقی و نامعقول به نظر برسه اما خود کودک چنین احساسی نداره و نمیتونه غیر منطقی بودن ترس خودشو درک کند و سرزنش به او کمکی نمیکنه.
از بین بردن یا کاهش ترس کودک به زمان احتیاج داره. این را باید قدم به قدم طی کرد، یعنی، تماس کودک با چیزی که از اون می ترسه، به تدریج بیشتربشه. توجه داشته باشین که تا کودک به مرحله ای عادت نکرده ، وارد مرحله بعدی نشید. و نکته مهم دیگه اینکه اونو در مورد ترسش تهدید و سرزنش نکنید .از گفتن جملاتی مثل : "خجالت آوره، تو دیگه بزرگ شدی " یا " ببین، مگه من می ترسم؟ جدا خودداری کنید.
مطالعه کتاب های مرتبط با روان شناسی کودک به ویژه هراس کودکان رو فراموش نکنید و در صورت ادامه پیدا کردن مشکل حتما به روان شناس کودک مراجعه کنید.
شاد و موفق باشید
پاسخ سلام وقت بخیر بله مهد میتونه کمک کننده باشه و هفته ای ۳ روز ببرید حتما و به مرور از وابستگی به شما کم میکنه وجود همسال میتونه خیلی کمک کننده باشع اگر تا ۴ سالگی این علائم کاهش پیدا نکرد حتما جهت آری...
پاسخ باسلام الان مهم نيست كه ديگران چي دوست داشتن از دخترتون ببينن مهم اينكه چي باعث اين ترس و نگراني شده چه اتفاقي در اين چند روز رخ داده كه باعث ترس اين كودك شده و رفتار شما در برابر اين ترس و نگراني چي...
پاسخ سلام واکنش دختر شما در این سن طبیعی است. کودکان در مقابل زودگویی دیگر کودکان عقب نشینی میکنند. لطفا در چنین مواردی دخالت نکنید و سعی نکنید به دخترتان یاد بدهید که چگونه واکنش نشان دهد. کودک شما خو...
پاسخ سلام دوست عزیز . باتوجه به توصیفاتی که کردید چند نکته را متذکر میشم .بسیار کار خوبی کردید که دخترتون را با اجتماعی مانند مهد کودک که میتونه بستری برای اجتماعی شدن کودک باشه آشنا کردید. نگران نباشید و ...
تجربه شما
اولین نفری باشید که نظر میدهید