در حالتی گفته خواهد شد که فرد دیابت دوران باردای دارد که در تست تحمل
گلوکز (50 گرم محلول شیرین ) یکساعت بعداز مصرف آن قند مادر 140 یا بالاتر از ان باشد
در صورتی که به این ترتیب بود تست 100 گرمی گرفته میشود که طی آن در سه نوبت (یکساعت بعداز مصرف /دوساعت بعداز مصرف / سه ساعت بعداز مصرف ) قند خانم باردار چک میشود .
در صورتی که نتایج به این صورت زیر باشد تشخیص دیابت دوره بارداری میرود:
قند یکساعت بعد 180 یا بالاتر از آن باشد
قند دوساعت بعد 155 یا بالا تر از آن باشد
قند سه ساعت بعد 140یا بالاتر از آن باشد
در این صورت ابتدا سعی خواهد شد که با تغذیه و پایش 4مرحله ای ( قبل از صبحانه، دوساعت بعداز صبحانه، قبل از نهار و قبل از شام ودر بعضی موارد بعد از نهار و بعداز شام ) قند فرد را کنترل کنند ودر صورت عدم موفقیت بدون شک انسولین تجویر میشود
در هر صورت (چه تغذیه و چه تجویز انسولین ) هدف رساندن قند ناشتای خانم باردار به 95 /قند یکساعت بعداز غذا به زیر 140/ دوساعت بعداز غذا به زیر 120خواهد بود
اما توصیه های در رابطه با تغذیه :
1-تعداد وعده های خود در طول روز را به شش وعده افزایش دهید
2-همراه کردن غذاهای پر فیبر همچون سبزیجات با وعده های اصلی
3-محدود کردن استفاده از قند های ساده ( کیک /قند /شکر /نان تهیه شده از آرد سفید و ....)
-طبخ برنجها به صورت میکس ( لوبیا پلو /باقالی پلو/ عدس پلو و ..)
5-استفاده از میوه کامل به جای آب میوه
6-استفاده از تخم کتان
7-محدود کردن مصرف روغن (تهیه غذاها به صورت کم چرب )
8-استفاده از برنج قهوه ای به جای برنج سفید
9-محدود کردن مصرف میوه های مانند انگور موز خربزه هنداونه طالبی
10-استفاده از توت خشک یا چیپس خرما (خرمای خرد شده ) به جای قند
11-سبک کردن وعده ی شام
علاوه بر موارد بالا توصیه میکنیم با اجازه ی پزشک روز ی 20 الی 30 دقیقه نرم پیاده روی کنید
تجربه شما
اولین نفری باشید که نظر میدهید