2794

کمکم کنید

نام ارسال کننده محرمانه می باشد 95 بازدید

سلام و عرض ادب دخترم 33 ماهشه و در سن دو سالگی به راحتی از پوشک البته فقط برای دستشویی کوچیک جدا شد چند ماه بعد عفونت ادرار گرفت و به خاطرش از دستشویی پی پی کردن ترسید البته بیشترین دلیلش ترس نیست بلکه دخترم وسواسه و میترسه مدفوعش به لباسش یا پاهاش برخورد کنه با صندلی هم اصلا کنار نیومد و تا حالا که دو سال و نه ماهشه مدفوعش رو تو پوشک میکنه به هر نحوی تلاش کردیم جداش کنیم نمیشه و هر قدر میگیم مثل ما بزرگترا باید بره دستشویی یا مثلا پوشک برای نی نی هاست و اشکالی نداره اگر بره توالت مدفوع کنه اصلا زیر بار نمیره

دخترم از همون بچگی سخت مدفوع میکرد و حتی وقتی شیر خودمو می خورد و شل میرفت ببخشید به زور میرفت اینه که گاها اگر براش پوشک نخریدیم که شاید مجبور بشه بره توالت تا ترسش کم بشه انقد خودشو نگه میداره که بعضی اوقات چند روز توالت نمیره و در نهایت با اذیت میره چون یبس شده بهرحال دیگه نمیدونم چطور باید از پوشک برای مدفوع جداش کنم در حالی که اصلا برای دسشویی کوچیکش مشکل نداشتم و حتی برای گرفتن از شیر و جدا کردن اتاقش خیلی همکاری کرد لطفا راهنماییم کنین 

اینم بگم من اصلا وسواس تمیزی نداشتم و هرگز بابت دسشوییش اه و پیف یا دعواش نکردم حتی اگر تو خونه دسشویی میکرد هربار میرفت تشکر ازش میکردم و براش ستاره میزدم و تشویق که بزرگ شده و من بهش افتخار میکنم اما نمیدونم چرا دخترم انقد حساسه حتی اگر ببخشید توالت جایی جز منزل کثیف باشه یا توالتای قدیمی تر سر راهی نمیره وقتی میریم مسافرت تمام راه مجبور بشه خودشو نگه میداره اما حاضر نیست غیر از پوشک یا دسشویی اونم تمیزش بره با اینکه همه اطرافیان میدونن من اینطور حساس نیستم 

لطفا یک راهکار بهم بدین آیا فعلا با این موضوع کنار بیام تا بزرگتر بشه یا نه ممنون از وقتی که میزارین

پاسخ مشاور

مشاور روانشناسی کودک و نوجوان

سلام
از مشکلات رایج  دوران کودکی، دفع نکردن مدفوع و نگه‌داشتن آن است که می تونه دلایل مختلفی داشته باشه، مثل یبوست، عدم آموزش صحیح دستشویی کردن، مشکلات عضوی و گوارشی، اضطراب و تنش در کودک.
اگه کودک شما یبوست داره ممکنه به خاطر درد ناحیه مقعد به هنگام دفع مدفوع، از رفتن به توالت ترس داشته باشه و با امتناع  از این کار باعث بیشتر شدن مشکل یبوست بشه. پس تجربه دردناک و بدی از رفتن به توالت داره و باعث به وجود آمدن ترس و نفرت از آن مکان و در نهایت باعث می‌شه که مدفوع خودشو نگه داره.
پس باید ابتدا یبوست کودکتون  درمان بشه. برای درمان یبوست بایستی رژیم غذایی سرشار از حبوبات، غلات و مواد فیبردار استفاده کنه و همچنین انواع سوپ و سبزیجات و میوه‌های تازه به برنامه غذایی کودکتون اضافه کنید و خوردن مواد غذایی سفت کننده شکم مانند شکلات هم ممنوع میشه .  تجربه مکرر مدفوع بدون درد می‌تونه  به کودک کمک کنه تا ترس قبلی خودشو فراموش کنه.
اگه مطمئن شدید که مشکل یبوست نیست باید علائم دیگه بررسی بشه. باید بگم که سنین 2 تا 3سالگی، که کودک باید توالت رفتن را شروع ‌کنه، به مدفوع خود به عنوان چیزی که خودش تولید کرده، و بنابراین مالک آن است، نگاه می‌کند.بدیهی است که با این دید، از دست دادن مدفوع برای کودک به منزله دور انداختن دارایی‌اش است و امر مطلوبی برایش نخواهد بود. البته ممکن است روش‌های ناصحیح در آموزش توالت رفتن، مثل ترساندن، تهدید کردن، انجام آموزش با دعوا و مشاجره و حتی تنبیه بدنی یا استفاده از توالت به عنوان محل تنبیه، باعث بشه که کودک نسبت به عمل دفع مقامت و لجبازی و ترس از خود نشان دهد.
با توجه به توضیحات شما ،کودکی که زمینه وسواس داره یا دچار اضطراب هست یا از والدین خود به دلایلی دچار خشم شده‌، برای جبران این احساسات، ممکنه رفتار دفع نکردن مدفوع رو در پیش بگیره. در درمان این کودکان که برای خودداری از دفع دلیل فیزیکی ندارند و علت  مشکل روانی و عاطفی هست، اول  باید شرح‌حال دقیقی از وضعیت کودک به دست بیاد  تا علت حبس مدفوع معلوم بشه و در صورت وجود تنش‌های خانوادگی و ارتباط اشتباه  پدر و مادر و کودک و وجود استرس و ترس، این مشکلات برطرف بشه. در این موارد پیشنهاد میکنم  که با کمک گرفتن از مشاور و روانشناس کودک، علت آن ریشه‌یابی ،بررسی و برطرف بشه.
لازم به ذکر هست که در کودکان ۴ سال و یا بزرگتر اگه دفع در پوشک انجام بشه و یا از دفع خودداری بشه نشونه اختلال در این زمینه است.
 
در ادامه 5 روش درست برخورد والدین با این موضوع را گوشزد می‌کنم:
1. نکته مهم آن است که برخورد والدین در مواجهه با رفتار کودک، باید همراه با آرامش و به دور از ایجاد تشنج باشد.
2.والدین نباید با هیچ روشی که به اعمال زور منتهی شود، کودک را وادار به عمل دفع کنند.
3.نباید برای حل این مشکل از تهدید و تنبیه استفاده کرد.
4. والدین می‌توانند از خوراکی‌های ملین مانند سبزیجات فراوان و یا آلو در رژیم غذایی کودک استفاده کنند تا دچار یبوست نشود.
5.هرگاه کودک خواست به وسیله این رفتار، قدرت نمایی کند یا باج عاطفی بگیرد، والدین با استفاده از تکنیک کم توجهی به رفتار نامطلوب، از این خواست کودک جلوگیری کنند.
 
شاد و موفق باشید
 

 

تجربه شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha