بند ناف یک رابط میان جنین و جفت است که موادحیاتی برای رشد را به او می رساند. معمولا هر بند ناف یک ورید دارد که اکسیژن ومواد مغذی را به بدن جنین می رساند و دو شریان دارد که مواد زائد را از بدن جنینمی گیرد. گاهی دیده می شود که بر حسب تصادف فقط یک شریان در بند ناف وجود دارد.این وضعیت بیشتر در بارداریهای دو قلوئی اتفاق می افتد و معمولا در این شرایط بندناف به جای اینکه به قسمت وسط جفت متصل باشد به لبه آن وصل است.
معمولا تشخیص یک شریانی بودن بند ناف به هنگامزایمان داده می شود که جفت مورد بررسی کامل قرار می گیرد و در معاینات و اقداماتروتین حاملگی، هنگام سونو گرافی توجهی به تعداد شریان های موجود در بند ناف نمیشود.
اگر در سونو گرافی هفته بیستم پزشک متوجه شدفقط یک شریان در بند ناف وجود دارد توصیه می شود یک بررسی کلی روی جنین انجام شودچون چنین وضعیتی در این زمان از بارداری احتمال اختلالات مادرزادی را (بخصوصاختلالاتی در قلب، استخوان، روده و کلیه) در جنین مطرح می کند. همچنین باید احتمالاختلالات کروموزومی را هم در نظر داشت. اگر در بررسی ها نشانه های دیگر اختلالاتجنینی وجود نداشت، می توان گفت تقریبا مشکلی وجود ندارد. هر چند بعضی متخصصانمعتقدند رشد در جنین هائی که تنها یک شریان در بند ناف دارند کمی کند تر صورت میگیرد، سونوگرافی های روتین بعدی که انجام خواهد شد روند رشد جنین را کنترل خواهدکرد.
تجربه شما
اولین نفری باشید که نظر میدهید