سلام. مادر عزیز
کودک یک ساله در کتک زدن و هل دادن، انگیزه های تهاجمی، عصبانیت، بدجنسی و تمایل به قلدری و زور گویی ندارد، در تمایل به کتک زدن و هل دادن در یک کودک یک ساله بخاطر تمایل او به تجربه و آزمایش محدودیت هاست .
مهارت های کودک یکساله در برقراری ارتباط محدود است. اگر متوجه شود کودک دیگر اسباب بازی ای دارد که او آن را می خواهد، عملی که از نظر او بیشترین توجیه را دارد، انجام می دهد. مثلا میزند یا هل میدهد چون نمیتواند منطقی بگوید نکن. یا بده . وقتی شما واکنش نشان میدهید برای جلب توجه این رفتار را تکرار میکند
اصلا دعواش نکنید . سعی کنید پیشگیری کنید مثلا یکی از راه های واکنش، نشستن بین بچه ها در هنگام شروع این نوع رفتار است تا با فعالیت جدیدی ذهن آن ها را منحرف کنید، یا کودکان را به سرعت از هم جدا کنید و بگویید ما کتک نمی زنیم.
اگر این کار را انجام داد واکنش شما باید این باشد که اورا بغل کنید از فضای بازی و بچه ها جداش کنید در بغلتان نگهش بدارید وبگید زدن نداریم با تکرار واکنشتان در حد مهار شده و آرام، اما محکم و مقاوم او خواهد آموخت که کتک کاری عملی هیجان انگیز یا جالب توجه نیست بلکه یک وقفه خسته کننده در بازی است. حتی مهم تر از این او خواهد دانست حد و حدودی برای رفتار او تنظیم کرده اید به او بگویید کتک زدنش کودک دیگر را ناراحت و یا عصبانی کرده است. فرزندتان را وادار کنید به کودک دیگر نگاه کند و بگویید (( او ناراحت است چون تو کتکش زده ای ما کسی را کتک نمیزنیم. کتک زدن دردآور است.)
برای نشان دادن چگونگی احساسات دیگران از کتک خوردن میتوانید از بازی برای اموختن رفتار مناسب استفاده کنید
از حیوانات پشمالو استفاده کنید. دو خرس پشمالو را که شادمانه مشغول بازی با یکدیگرند کنار هم قرار دهید.
بعد یک خرس را وادار به کتک خرس دیگر بنمایید. خرسی که صدمه دیده است گریه می کند و خرسی که او را کتک زده است میتواند بگوید (( متاسفم)) . در یک بازی دیگر خرس بزرگ به خرس های کوچک می گوید یکدیگر را کتک نزند یا هل ندهد.
اگر روزی یک یا دو بار برای این بازی وقت صرف کنید کودک شما ارتباط آن را با خودش درمی یابد نیازی نیست به او گفته شود شبیه خرس کوچولو است به یاد داشته باشید او با تقلید بهتر می آموزد تا با توضیحات شما.
درباره اینکه مدام دوس داره جلو چشمش باشید طبیعی هست سعی کنید وقتی کنارش نیستید مثلا او اتاق هست وشما اشپزخانه برایش شعر بخوانید تا صدای شما رو بشنوه ومطمعن باشه حضور دارید گاهی هر چند دیقه یه بار به یه بهانه جلو چشمش باشید وبعد برید کم کم عادتش بدید
موفق باشید
تجربه شما
اولین نفری باشید که نظر میدهید