سلام دوست عزیز
در مقاله ای که با این عنوان در سایت بود در مبحث پیایانی به راه حل ها هم اشاره شده بود
در هنگام بد دهنی وپرخاشگری بهتر است از راهکارهای زیر کمک بگیرید
این 4 نکته میتواند به شما کمک کند؛تا اوضاع را مدیریت کنید
1. آتش را تندتر نکنید: این را بدانید که وقتی فردی مثل «دیگ زودپز» جوش میآورد و سوت میزند (بددهنی میکند) بهتر است فقط شعله را کاهش دهید؛ گاهی با سکوت، گاهی همدلی و یا حتی عذرخواهی؛ نه اینکه در صدد دفاع از خود برآیید، بحث را ادامه دهید و مدام ایراد بگیرید.
2. به خودتان مسلط باشید: بسیاری از جر و بحثها به دلیل تسلط نداشتن شما و همسرتان بر هیجانات خود به وجود میآید. گاهی اوقات زوجین با واکنش نامناسب از جمله بیاعتنایی و بیتوجهی، پرخاشگری یا خشونت ناخواسته به رفتارهای اشتباه یکدیگر دامن میزنند.
3. حرمتها را نگه دارید: هرگز مقابله به مثل نکنید و به بددهنی های وی پاسخ ندهید، جواب «های»، «هوی» نیست! این کار ممکن است موجب تشدید رفتار همسرتان شود و شرایط را از آنچه هست، بدتر کند. نباید اجازه دهید حرمت میان شما شکسته شود.
4. حرف بزنید: زمانی که همسرتان در وضعیت روحی مناسبی قرار دارد، درباره تاثیرات منفی بددهنی بر احساس و رفتار شما و زندگی مشترکتان صحبت کنید. به او بگویید خیلی دوستش دارید ولی احساس میکنید این حرفها و بددهنیها میتواند میان شما فاصله بیندازد. این نکته را یادآوری کنید که اگر شما به یکدیگر احترام نگذارید، چطور انتظار دارید فرزندتان در آینده به شما احترام بگذارد؟! هر دوی شما دربرابر تربیت کودکتان مسزول هستید و به خاطر جایگاهی که به عنوان والدین دارید باید مراقب رفتار خود باشید چون الگوی فرزندتان هستید.
وقتی فردی نتواند راجع به خواستهها و نیازهایش حرف بزند و حس هایش را به کلمه تبدیل نکند، آنگاه به برونی سازی احساسات ناخوشایندش متوسل میشود (احساس خشم را به عمل تبدیل میکند به جای اینکه راجع به حسَش صحبت کند. مثلاً به جای اینکه بگوید خشمگین است، لیوانی را پرتاب میکند یا در خانه را میکوبد به جای اینکه بگوید احساس رنجش میکند). همینطور تلاش میکند احساسی که برای خودش قابل تحمل نیست را در دیگری ایجاد کند (فرد عصبانی شده و این احساس را نمیتواند درون خودش تجربه کند، بنابراین شروع میکند با رفتار تحریک آمیز همسرش را عصبانی میکند و این احساس ناخوشایند را از درون خودش به درون دیگری میندازد).
این الگوی ابراز ناپختهی خشم در فضای دو نفرهی شما به وقوع میپیوندد، بنابراین لازمست هر دو باهم برای اصلاح و ترمیم آن قدم بردارید. در مرحلهی اول از همسرتان بخواهید راجع به ناراحتی خود صحبت کند، به او مجال دهید رنجش هایش را در رابطه برای شما بازگو کند و شما بدون اینکه مقابله به مثل کنید و دنبال مقصر بگردید، حرف هایش را گوش دهید.
در مرحلهی بعدی لازم است برای همسرتان مرزگزاری کنید. به عبارت دیگر باهم قرار بگذارید از این به بعد، وقتی احساس میکنید هر کدامتان دارید عصبانی میشوید، همانجا بحث را متوقف کنید و حدود ده دقیقه تا یک ربع در فضای جداگانهای قرار بگیرید تا احساس خشم کمی فروکش کند تا بعداً در آرامش بیشتری راجع به خواسته هایتان صحبت کنید.
تکنیک هایی مانند تنفس عمیق، شست و شوی دست و صورت، نوشیدن آب و پیاده روی در کاهش خشم و عصبانیت موثر است.شاید بگید این کارها رو همسرم باید انجام بده نه من ولی من میگویم شما با انجام این رفتار غیر مستقیم به او میگویید که چه کند تا خشمش را مدیریت کند صبور باشید و با اخلاق خوب خودتون سعی کنید تاثیر مثبتی داشته باشید .
فکر میکنم خواندن شعر سعدی در این باره خالی از لطف نباشه
گلی خوشبوی در حمام روزی/ رسید از دست محبوبی به دستم/ بدو گفتم که مشکی یا عبیری / که از بوی دلآویز تو مستم/ بگفتا من گلی ناچیز بودم / ولیکن مدتی با گل نشستم/ کمال همنشینی در من اثر کرد/و گر نه من همان خاکم که هستم
موفق باشید
تجربه شما
اولین نفری باشید که نظر میدهید