2794

دخترم دو سالشه وقتی خواسته ای داره که به هر علتی برآورده نشه شروع می کنه به جیغ کشیدن شدید سرشو می کوبه زمین و دیوار و خودشو چنگ می زنه و موهاشو می کنه و اصلا ساکت نمی شه طوری کلا آرامش خونه رو بهم زده و ما واقعا کلافه و سردرگم هستیم نمی دونیم چیکار کنیم ببریم روانپزشک

اطلاعات تکمیلی

سن ۳۴ جنسیت زن شغل خانه دار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاوره خانواده

سلام. وقت بخیر
از این حالت کودکان به عنوان tantrums یا قشقرق به پا کردن یاد می شود. اولین سوالی که پیش می آید این است که این رفتارها طبیعی هستند؟ پاسخ مثبت است و بسیاری از کودکان این حالت را از خودشان نشان می دهند.
ریشه قشقرق به پا کردن این است که کودک شما آنچه می خواهد را دریافت نکرده است و این رفتار نشان دهنده این است که می خواهد نشان دهد ناراحت و غمگین است .به جز اینکه علت اصلی است دلایل دیگر می توانند گرسنگی، خستگی، احساس نادیده گرفته شدن و نگرانی یا اضطراب باشد.
راهکارهایی که برای مدیریت این حالت توصیه می شود این موارد هستند:
۱- سعی کنید علت بروز رفتار را پیدا کنید، وقتی حالت را بدانید راحت تر می توانید رفتار را مدیریت کنید
۲- حواس کودک را پرت کنید: کودکان دامنه توجه کوتاهی دارند.پس به جای آنچه می خواهند( که نمی خواهید به او بدهید) چیز دیگری به او بدهید یا انجام یک فعالیت جدید را با او شروع کنید . تغییر دادن فضا ( مثلا بغل کردن و بردنش به اتاقی دیگر) و نشان دادن چیز یا حیوانی جدید ( مثلا یک گربه را از پشت پنجره به او نشان دهید و با صدایی متعجب و علاقمند که توجه کودک را جلب کند درباره آن صحبت کنید)
۳- تسلیم نشوید: اگر آنچه کودکتان می خواهد را با قشقرق به پا کردنش به او بدهید او در ذهنش بین این رفتار و گرفتن نتیجه مورد انتظارش ارتباط برقرار می کند و هر موقع از شما چیزی بخواهد این کار را می کند.
۴- از رفتار او وحشت زده یا دست پاچه نشوید: ممکن است شما در چنین شرایطی خیلی راحت عصبانی شوید یا هول کنید، اما مهم است که یاد بگیرید آرامش خودتان را حفظ کنید. به خودتان یادآوری کنید که این یک حالت طبیعی است و شما هم مانند پدرو‌مادرهای دیگر می توانید آن را پشت سر بگذارید.
۵- آن ها را با رفتارهایی مانند در آغوش گرفتن یا صحبت آرام و در عین حال قاطعانه آرام کنید

برای مدیریت رفتار چنگ انداختن سعی کنید تا وقتی این رفتار از سرش بیفتد با کوتاه نگه داشتن ناخن ها و استفاده از دستکش پارچه ای و در صورت لزوم مهار کردن دست ها مانع آسیب زدن او به خودش شوید.

اگر این موارد جواب نداد از کمک یک مشاور یا روان شناس کمک بگیرید. اگر ضرورت داشته باشد خودشان شما را به روان پزشک ارجاع می دهند

تجربه شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha