سلام دوست عزیز
شرایطی که در منزل بوده باعث بروز چنین رفتارهایی در شما شده ولی حال که ازدواج کردید باید بتونید رفتارتون رو مدیریت کنید
پیشنهاد میکنم از نزدیک با مشاور در ارتباط باشید تا بتونید در رفتارتون تغییر ایجاد کنید
در کارگاههای مدیریت خشم. شرکت کنید .مدیریت خشم به معنی کنترل و سرکوب و فروخوردن اجباری خشم نیست. خشم یک احساس نرمال و طبیعی است و اگر درست ابراز شود خیلی از مواقع می تواند کاربردی و موثر باشد.ولی ما نباید خشم خود را رها کنیم که به مرحله خشم بی حد و مرز و سپس خشونت کلامی و فیزیکی برسد. این امر نیز به معنای عدم مدیریت خشم است.
در ادامه چند راهکار برای مدیریت خشمتون ارائه میدم ولی برای بهبود روابطتون با دیگران به خصوص همسرتون بهتره با یک روانشناس یا مشاور در ارتباط باشید
وقتی احساس میکنید دارید زود جوش میارید و عصبانی میشید مکث کنید و از موقعیت فاصله بگیرید و هر کاری که می کنید را متوقف کنید. بهتر است چند نفس عمیق هم بکشید. جدا شدن از هر آنچه که باعث خشم شما شده است کمک می کند که سریع تر آرام شوید.
به خودتان اجازه دهید که عصبانیت را احساس کنید
این کاملا نرمال و طبیعی است که احساساتی مثل خشم و عصبانیت را تجربه کنید. به خودتان کمی زمان و فضا بدهید که این خشم را بپذیرید و اجازه بدهید این خشم از شما خارج شود. مثلا ببینید که عصبانیت را در کجای بدن خود حس می کنید؟ در شکمتان؟ در دست های مشت شده تان؟ درک کنید که عصبانی هستید و اجازه دهید که از بدن شما خارج شود.
نفس عمیق بکشید اگر ضربان قلبتان خیلی شدید شده است باید نفس عمیق بکشید. این کار خیلی به کنترل احساساتتان به شما کمک می کند. مثلا از روش ۳-۳-۳-۳ استفاده کنید. یعنی سه شماره هوا را به داخل بکشید (دم) و بعد برای سه شماره نفستان را حبس کنید (حبس دم). سپس سه شماره بازدمتان طول بکشد (بازدم) و نهایتا سه ثانیه در حالتی که ریه تان خالی است مکث کنید (حبس خالی). روی این شماره ها تمرکز کنید
بعد از اینکه توانستید با استفاده از راهکارهای بالا، هیجان و خشم شدید اولیه خود را آرام تر کنید، باید خشم خود را با ابرازی قاطعانه و مناسب به مخاطب خود بیان کنید. این به معنای آن است که شما خشم خود را به رسمیت شناخته اید و اجازه داده اید در موقعیت مناسب و با روشی مناسب ابراز شود.
دقت کنید که در بیان قاطعانه احترام و ظرفیت مخاطب خود را باید ملاحظه کنید. هدف این نیست که او را محکوم کنیم. بلکه می خواهیم با روشی مناسب و بدون خشونت، به مخاطب خود بگوییم که از عمل یا گفتگوی وی ناراحت و عصبانی شده ایم.
برای تمرین بیان قاطعانه شما باید متکی به حقایق باشید نه اینکه به خاطر احساستان بزرگنمایی کنید. حتما ضمن حفظ احترام، خیلی شفاف احساستان را به مخاطب خود بیان کنید.
توانایی تفسیر متفاوت و مثبت از موقعیت ها را تمرین کنید
واقعیت این است که ما خودمان به موقعیت ها معنی می دهیم و بنابراین روش تفسیر ما از موقعیت می تواند از منفی به مثبت تغییر کند. بعد از رخ دادن موقعیت بلافاصله با خودتان یک تفسیر مثبت از موقعیت داشته باشید و به خودتان اجازه دهید خشمتان کاهش یابد.
موقعیت های خشم خود را یادداشت کنید
یک روش مناسب برای خودآگاهی به علل خشم تان این است که آنها را یادداشت کنید. راجع موقعیت خشم خود همه چیز را بنویسید. دقیقا احساسات خود و تفسیر خود که سبب افزایش خشمتان شده است را بنویسید. کجا بودید؟ کی با شما بود؟ چه اتفاقی افتاد؟
اگر این کار را برای مدتی انجام دهید کاملا متوجه می شوید که نقطه اشتراک در هر واقعه چیست و دقیقا چه مواردی باعث خشم شما می شود. بنابراین می توانید روی تغییر تفسیر خود یا دور نگه داشتن خود از آن موقعیت ها برنامه ریزی کنید.
ورزش کنیدبهترین ورزش ها برای کمک به مدیریت خشم و دیگر احساسات عبارتند از دویدن نرم، دوچرخه سواری؛ یوگا، ورزش های رزمی، رقص و شنا.
ورزش کردن همچنین برای آرام شدن بعد از موقعیت خشم هم مناسب است. اگر خشم شما بعد از مدتی کاهش نیافت با ورزش می توانید خود را آرام کنید.
دوست عزیز این راهکارها رو انجام بدید تاثیر بسزایی در مدیریت خشمتان خواهد داشت لکن حتما از یک مشاور هم کمک بگیرید
موفق باشید
تجربه شما
اولین نفری باشید که نظر میدهید