سلام دوست عزیز
این بخشی طبیعی از رشد است,اگر چه همه کودکان به یک شی خاص نمی چسبند .وابستگی کودک به یک وسیله خاص ممکن است در طول مراحل مختلف به وجود آید. اما همچنان که بزرگ تر میشود و در دوره هایی که آرامش بیشتری دارد،شاید نیاز او به یک شی خاص کمتر شود.
ممکن است نتوانید قبول کنید که وابستگی فرزندتان به وسیله ای خاص با بزرگ تر شدن او از بین می رود.حتی به این فکر بیفتید که آن وسیله را بردارید و با این کار عادت را از سر فرزندتان بیندازید ،اما این کارها لازم نیست.با گذشت زمان،عادت کودک از بین میرود و خودش آن را رها خواهد کرد.با وجود این شاید تا 5 سالگی شاهد این اتفاق باشید ،زیرا بسیاری از کودکان 4 و 5 ساله شب ها هنگام خواب اشیای مورد علاقه خود را به منزله چیزی که به آنها آرامش میدهد همراه خود دارند.
به کودک اجازه دهید موبایلش کنارش باشد . تا وقتی که این وسیله در روند رشد و پیشرفت او اختلال ایجاد نکرده ، هیچ عیبی ندارد که بگذارید همیشه کنار فرزندتان باشدبه اسباب بازی مورد علاقه ی او احترام بگذارید . این وسیله برای کودک مقدس است .
یکی از وظایف اصلی پدر و مادر کمک به کودک و آماده سازی او برای ورود به اجتماع است که با از بین بردن ترس ها و وابستگی های بیش از حد او امکان پذیر می شود . این به عهده ی والدین است که به کودک بیاموزند وابستگی اش را از اطرافیان و اشیای پیرامونش به عنوان نمونه اسباب بازی هایش کم کند و وسایلی را که دیگر نیاز ندارد ، کنار بگذارد و کم کم استقلال خود را به دست آورد . این گونه است که کودکانی با اعتماد به نفس و مستقل و مسئولیت پذیر پرورش می دهید .
برای کم کردن وابستگی کودک ، ابتدا بهتر است که علت جذابیت آن شئ را برای کودک خود متوجه شوید ، تا با جایگزین های مناسب تر، این وابستگی را کاهش دهید . برای یافتن علت باید تلاش کنید و دقت نظر کافی داشته باشید .
بعضی کودکان نمی توانند بگویند که چرا یک اسباب بازی خاص یا شئی خاص برایشان جذاب است ، شاید کودک شما تنها عاشق احساسی باشد که هنگام لمس آن ، میان انگشتانش پیدا می کند .
احتمالاً گاهی این وابستگی کودک باعث آزار شما شده است همان گونه که مواقعی هم باعث نجاتتان شده است مثلاً در شرایطی جدید در هر صورت اگر واقعاً قصد دارید کودکتان را بخاطر خودش یا به دلیل احساس نا رضایتی که در شما ایجاد می کنند، از آن وسایل جدا کنید ، حتماً به دنبال زمان مناسب آن باشید .
هرگز کودک را مجبور به کنار گذاشتن وسیله ی مورد علاقه اش نکنید ، زیرا منجر به بدتر شدن اوضاع میشود.
کودک شما آن را به عنوان بخشی از شما و خانه ، با خودش به دنیای بزرگ و ترسناک بیرون می برد و همین به او آرامش می بخشد . داشتن آن وسیله باعث می شود او احساس امنیت بیشتری کند . چنین کودکانی اغلب ماجراجو تر و اجتماعی تر هستند .
پذیرفتن نیاز آنها به این اشیاء و بزرگ نکردن مسئله ، نه تنها باعث می شود که کودک از وابستگی اش کمتر خجالت بکشد ، بلکه به او می فهماند که شما نیازش را به جایگزینی برای مادر ، در زمان عدم حضورتان ، درک می کنید .
یکی از روشها در کاهش وابستگی ، انتخاب جایگزین است ، برای جایگزینی شئ مورد نظر توجه داشته باشید که پذیرش کودک بسیار مهم است . این کودک است که باید جایگزین را بپذیرد و با آن ارتباط برقرار کند . البته دقت و توجه به سن و سال کودک در این قضیه بسیار کمک کننده و مهم خواهد بود . گاهی می توان با خود کودک به خرید رفته و جایگزین انتخابی خودش را تهیه کرد .
یکی دیگر از راههایی که می توانید کودکتان را از آن شئ خاص ، جدا کنید ، این است که محدودیت هایی را برای او در نظر بگیرید ، به این شکل که زمان و مکان هایی که کودک می تواند آن اسباب بازی یا شئ را با خود همراه داشته باشد ، محدود نمائید . البته باید به او اطمینان دهید ، زمانی که اسباب بازی را به همراه ندارد. آن وسیله ( اسباب بازی ، پتو ، پستانک و …) سرجایش است و تا برگشت کودک به منزل سرجای همیشگی اش باقی می ماند . در هر صورت باید اعتماد و اطمینان کودک را جلب نمائید .
نگران نباشید حساسیت نشان ندهید
موفق باشید
تجربه شما
اولین نفری باشید که نظر میدهید