2794

در این شرایط چه رفتاری با کودکم داشته باشم؟

نام ارسال کننده محرمانه می باشد 98 بازدید

با عرض سلام 

دخترم دو سال و نیمشه والان به مدت یک هفته ست که وقتی من و پدرش در مقابل درخواستهای نامعقولش ایستادگی میکنیم گریه و قشقرق راه میندازد و شلوارش رو خیس میکنه من همون موقع دستش رو میگیرم و با مهربانی به دستشویی هدایتش میکنم و میگم جای جیش تو دستشوییه ولی هر بار که باهاش مخالفتی صورت میگیره این کار رو تکرار میکنه من واقعا مستاصل شدم اگه به خواسته ش تن بدم به صلاحش نیست وقتی اقتدار هم نشون میدم خودش رو خیس میکنه واقعا درمونده شدم و نمیدونم چه کاری باید انجام بدم ممنون میشم راهنماییم کنید

اطلاعات تکمیلی

سن ۳۱ جنسیت زن شغل خانه دار وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور کودک

سلام مامان عزیز 

کودک در دو سال و نیمگی معمولا صبر و تحمل ندارد دوست دارد همه چیز به میل او باشد احساس مالکیت در او شکل می گیرد پرانرژی سمج و نیرومند عمل می کند . این ها از خصوصیات کودکان درحول و حوش  دو تا سه سالگی است 
اما اینکه فرمودین از یک هفته پیش این نا آرامی ها بوجود آمده ، دقت کنید چه چیزی در محیط پیرامونی کودک تغییر کرده است . آیا میزان تنش و تشنج محیط در این هفته نسبت به همیشه بالا بوده ؟ شما بی قرار بودید ؟ و تغییراتی از این دست . 

اما نحوه برخورد با قشقرق های کودک ؟
اول : اگر در خواستی قابلیت اجرا دارد به نحوی که با راه افتادن قشقرق آن خواسته انجام میشود ،‌پس از همان ابتدا قبل از راه افتادن قشقرق آن خواسته را اجرا کنید . (  موضوع مهم این است که در ابتدا در پاسخ به آن در خواست نه بگوئید و با راه افتادن قشقرق مجبور به اجرای آن شوید ، پس اول از همه خوب فکر کنید و بعد تصمیم بر اجرا یا عدم اجرا بگیرید . تا از بروز قشرق ها اضافی جلو گیری کرده باشید )‌ 

دوم: اگر در خواست او را رد کردید یا به هر شکا قابلیت اجرا نداشت با احساس کودک همدلی کنید . بطور مثال :‌ می خواهد روی دیوار نقاشی کند :‌ (همدلی میشه این ) مامان خیلی باحاله آدم رو دیوار نقاشی کنه / یا / ادم خوشش میاد که ... /یا /  میفهمم که دوست داری روی دیوار بکشی ،‌ ( پیامد کارش )‌اما دیوار خراب میشه / یا / من خسته میشم تا دیوار رو تمیز کنم ،‌( راه حل )‌ پس بیا کاغذ بچسبونیم روی دیوار بعد نقاشی کن یا روی دیوار حمام با رنگ انگشتی بکشه یا هر پیشنهاد دیگری که کودک به نحوی از آن حواسش پرت شود یا راه حلی پیدا کنید که هر دو راضی باشید . 
اگر به این روش توانستید از الان با او راه تعامل را باز کنید از این به بعد تا نوجوانی اش توانسته اید از بروز مشاجره و بحث پیشگیری کنید . 

سوم :‌در مقابل بد قلقی های او بداخلاقی و پرخاش متقابل نکنید چون جر ضرر هیچ مشکلی را حل نمیکند . رفتار قاطعانه با لحن آرام و همدلی با احساسات کودک می تواند بهترین نتیجه را به شما بدهد . 

چهار:‌ حتما در زمان هایی که کار خوب انجام می دهد به او توجه نشان دهید . حتی اگر این کار بسیار بسیار ناچیز و کوچک باشد . در همان حد توجه نشان دهید . 

پنجم : محبت فیزیکی و نوازش فراموش نشود .  در این سن کودک بسیار به نوازش و محبت و آغوش احتیاج دارد دریغ نکنید . 

موفق باشید .. 

تجربه شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha