سلام به شما مامان عزیز
در مورد تاخیر زبانی ، می توانید با پرسیدن سوالهای تحریک کننده کودک را به حرف زدن تشویق کنید تا تا ایده های خود را بیان کند. پرسیدن سوالاتی که پاسخ دقیقی را میطلبد، مثلا چه بازی دوست داری ؟ چطوری بریم پیش مامان بزرگ یا ...
در کل گفتگو با کودک خیلی مهم است .
وقتی صحبت می کند با دقت گوش کنید . حتی اگر زمان زیادی می برد .
خواندن کتاب قصه با تصاویر جذاب یا شعر خواندن برای او مفید است و از او همراهی بخواهید (البته او را تحت فشار نگذارید که کلافه شود )
اگر کلمات کمی هم بلد است بهتر است از کلمات شروع کنید و بعد کم کم کودک یاد میگیرد تا کلمات را با هم ترکیب کند .
کتاب قصه های صوتی می تواند خوب باشد هم دایره لغات کودکان را زیاد می کند و هم از طریق شنیدن به کودک کمک می کند تلفظ کلمات را یاد بگیرد
کارت بازی ها هم میتواند مفید باشد . می توانید کارت هایی تهیه کنید که عکس میوه یا حیوان یا اشیا مورد علاقه کودک داشته باشد .
در تعامل با کودک کارت مربوطه را به اون نشان داده و از او بخواهید اسم حیوان یا اشیای روی کارت را بیان کند.یا اسم حیوان یا اشیا را بگویید از او بخواهید آن را از بین کارت ها پیدا کند
بازی هایی مثل ساز دهنی یا حباب بازی هم به تقویت عضلات دهان و لب کودک یا کمک به کنترل تنفس او کمک میکند و برای تکلم مفید است
تماشای تلویزیون را محدود کنید . چون کودکانی که مدت طولانی ای تلویزیون نگاه می کنند پیشرفت آن ها در تلفظ کلمات کندتر خواهد بود.
این کار هم صبر می خواهد و هم اینکه خودتان هم به اندازه کافی محرک برای یادگیری کودک فراهم کنید .
در مورد اختلاف سنی بین بچه ها ،بهترین زمان 2 تا 3 سال اختلاف هست که هر دو بچه با هم بزرگ میشوند و هم بازی هم هستند .
معمولا کودکان با فاصله سنی زیر 3 سال سرگرمی هایی شبیه به هم دارند ، برای بازی کردن کمتر نیاز به والدین دارند و ارتباط با کودکان دیگر را بهتر می آموزند .
به همین دلیل اگر والدین قدرت انتخاب دارند فاصله سنی 2-3 سال زمان مناسبی برای ورود کودک دوم است .
اما موضوع مهم نوع برخورد شما با کودک اول هست . این که چقدرکودک اول را آماده این ورود کرده اید . و بعد از ورود نوزاد چقدر زمان را به او اختصاص می دهید .
کاملا قابل درک است که نوزاد زمان زیادی از وقت مادر را به خودش اختصاص می دهد اما داشتن
یک زمان با کیفیت ولو شده نیم ساعت در روز که با او و مختص او و کنار او باشید می تواند از بسیاری از مشکلات پیشگیری کند .
بهتر است خبر ورود نوزاد جدید به کودک اول را به ماههای پایانی حاملگی موکول کنید چون زمان برای کودکان خیلی آهسته می گذرد پس او را خیلی منتظر نگذارید .
بهتر است در باره آمدن خواهر یا برادر از کودک سوال کنید تا بتوانید حالت ها و احساسات او را قبل از به دنیا آمدن نوزاد ارزیابی کنید .
نکته ایی که هست اینکه خیلی به علاقمندی یا نارضایتی اش را در باره این موضوع جدی نگیرید مثلا از نارضایتی او خیلی مضطرب یا نگران نشوید . یا از خوشحالی او از طی کردن مراحل آمادگی او منصرف نشوید .
حتما در باره چگونگی اعلام خبر نوزاد جدید به کودک و بعد از تولد اطلاعات لازم را کسب بفرمائید .
دلتان شاد ...
تجربه شما
اولین نفری باشید که نظر میدهید