درود بر شما
فرمودید که همسر شما باهاتون مشورت نمیکنن. یا خودشون تصمیم میگیرن یا با خواهرشون و همسر خواهرشون صحبت میکنن. مسالهی دیگری که بهش اشاره کردید، نحوهی معاشرتتون با خانواده هست. و همینطور عدم رعایت بهداشت فردی توسط همسرتون. ولی اشاره نکردید که خودتون تا به حال برای رفع این مسائل، چه راههایی رو امتحان کردین.
سالهای اول زندگی مشترک، به خصوص سال اول، میتونه پر از چالشها و مسائل متنوع باشه چون 2 فرد مختلف که تا دیروز داشتن در 2 خانوادهی متفاوت زندگی میکردن، با عادات و رفتار و عقاید متفاوت، میخوان از الان با هم زندگی کنن. و مدیریت این تفاوتها و اختلاف نظرها گاهی میتونه واقعا دشوار باشه.
دربارهی رعایت بهداشت فردی میتونید به راحتی با همسرتون صحبت کنید. طوری که ناراحت نشن ولی کاملا متوجه درخواست شما بشن. و وقتی که رعایت میکنن، خشنودی خودتون رو ابراز کنید. و مثلا خیلی ساده بگید که از اینکه همسرتون امشب انقدر خوشبو هست واقعا دارید لذت میبرید. این تشویق میتونه باعث بشه همسرتون بیش از پیش رعایت کنن. و لطفا در نظر داشته باشید که ترک عادت، آسون نیست و لازم هست شما صبر پیشه کنید تا همسرتون به مرور عادت کنن به موارد بهداشت فردی اهمیت بیشتری بدن.
همچنین اگر روی بهبود کیفیت رابطه با همسرتون کار کنید، در جمیع موارد موفقتر خواهید بود. در اون صورت، وقتی از ایشون بخواهید که قبل از تصمیمگیری دربارهی موارد مشترک مرتبط با هردوی شما، حتما باهاتون مشورت کنن، احتمالش خیلی بیشتر خواهد بود که به یادشون بمونه و رعایت کنن. مسالهی مهم این هست که شما درخواستهاتون رو در آرامش، مودبانه، واضح و قاطع بیان کنید. به ایشون بگید که دربارهی مشورت نکردنشون چطور فکر میکنید. چه احساسی دارید. چی میخواید ازشون. و با هم توافق کنید که از این به بعد قرار هست چه روالی رو داشته باشین. مثلا اگر میخواین کسی رو دعوت کنین، حتما قبلش با هم هماهنگ باشین. سعی کنید از خواهر همسرتون یا هر شخص دیگه مشخصا اسم نبرید و روی صحبت خودتون متمرکز باشید. در مورد مهمونی رفتن هم میتونید به همین شکل عمل کنید. میتونید به همسرتون توضیح بدین که برای مثال، دوست دارین آخر هفته در خونه استراحت کنید. با هم برید پارک. فیلم ببینید و ... چند تا برنامهی متنوع برای خودتون داشته باشید. و مثلا اگر مهمونی هم تشریف میبرید، نصف روز یا یک روز باشه یا هرچقدر که توافق کردین. یعنی با بیان واضح و دوستانه و قاطع درخواستهاتون، این مشورت نگرفتن و بیبرنامگی رو به مرور از رابطهتون حذف کنید. و این حق رو برای هم قائل بشید که اگر یکی از شما بدون مشورت، تصمیمی گرفت طرف مقابل میتونه اون تصمیم رو نپذیره چون قبلا در موردش مفصل و برنامهریزی کردین. در مورد رفتار خودتون هم پیشنهاد میکنم به جای مقصر دونستن همسرتون، اگر فکر میکنید عادت رفتاریتون رو دوست ندارید، خب تغییرش بدید. مثلا اگر دوست ندارین دو سه روز برید مهمونی و اونجا دائم کار کنید، خیلی ساده دیگه اینطور رفتار کنید. در نظر داشته باشید که ما در جهان، فقط قادر به کنترل یک نفر هستیم: خودمون. و هروقت بتونیم از پس خودمون بربیاییم و تغییر کنیم، دیگران هم چارهای ندارن جز اینکه حتی علیرغم میل باطنی، ما رو به همین شیوهی جدید بپذیرن. شاید اول کمی مقاومت کنن و مثلا دوست داشته باشن شما مثل قبل چندین وعده آشپزی کنید و ... ولی به مرور متوجه تغییر شما میشن و میپذیرن. مسالهی مهم، کیفیت رابطهی شما و همسرتون و هماهنگی شما 2 نفر هست. اگر دیدید که صحبت و توافق در این زمینه براتون سخت هست، میتونین به همراه همسرتون از یک زوجدرمانگر به صورت حضوری کمک بگیرید.
به خدای بزرگ میسپارمتون
تجربه شما
اولین نفری باشید که نظر میدهید