اسانس هاي موجود در كندر ، داراي اثر شل كنندگي بر روي عضلات عروق بالاخص عروق مـغـزي بوده و مـوجب بر طرف شدن اسپاسم و تنگي عروق و در نتيجه خون رسانی بهتر به بافـت و سلـولها مي گردد.
یکی از مهمترین خواص بسیار مفید و جالب توجه آن، تقویت حافظه و مرتفعکننده فراموشی و ضعف حافظهاست.
با توجه به تحقیقاتی که روی بیش از ۱۰۰ نفر از مادرانی که قبل از زایمان به مدت طولانی (۳ الی ۴ ماه) از کندر استفاده کردهاند معلوم شد که مصرف بیش از حد آن موجب بیشفعالی کودکان آنها شده اما مادرانی که به مدت یک ماه یا کمتر از کندر استفاده کردهاند کودکانشان بیشفعال نشده و همچنین از هوش بالایی برخوردارند.
موارد استعمال كندر در پزشكي اسلامي و سنتي:
اكثر منابع مهم پزشكي سنتي ايران به تبعيت از كتاب شريف طب نبي، از كندر بعنوان داروي افزايش دهنده هوش و حافظه و برطرف كننده فراموشي نام برده و افزون براين آنرا در درمان التهابات و بثورات جلدي و زخم هاي دروني از جمله زخم روده توصيه نموده اند
موارد منع مصرف و احتیاط
عوارض جانبی
تداخل دارویی
مکانیسم اثر
مشتقات بوزوليك اسيد موجود در كندر، بخصوص استيل 11- كتو بوزوليك اسيد، از لحاظ فارماكولوژي بسيار فعال بوده و بطور خاص باعث مهار سنتز لوكوترين آندوژن مي گردد.
برخلاف داروهاي غير استروئيدي ضد التهاب، عصاره كندر فاقد خاصيـت اسيدزائي در دستـگاه گوارش مي باشد. عصاره كندر بخصوص اسيد بوزوليك يك پنتاسيكليك تري ترپنوئيدو مشتقات استيله آن روي توليد آنتي بادي ها و مصونيت سلولي هر دو اثر مي نمايد. اسيد بوزوليك يك مهار كننده بسيار قوي ليپواكسي ژناز مي باشد. و از اين طريق توليد لوكوترين را مهار مي كند، بخصوص LTB-4 كه يك عامل كموتاكيك فعال است. تجارب باليني روي 81 نفر بيمار مبتلا به روماتيسم همراه با گروه كنترل و پلاسبو و تحت درمان با عصاره كندر بطور قابل ملاحظه اي كاهش درد و التهاب را با يك دوره درمان سه ماهه نشان داد.