سویا از تیره باقلا که بومی جنوب شرق آسیا (چین، کره، ژاپن ....) هستند، می باشد.
این گیاه سرشار از روغن است که استخراج روغن آن جنبه تجاری دارد. ماده اصلی موجود در روغن سویا اسید لینولئیک است. و روغن سویا حاوی مقادیر زیادی اسید آمینه است که باعث برتری آن نسبت به سایر روغن های خوراکی است. پروتئین هیدرولیز شده سویا جایگزین مناسبی برای پروتئین گوشت است.
این گیاه محتوی فیتواستروژن یا استروژن های گیاهی می باشد و بسیاری از خواص داروئی آن به علت وجود این ماده در روغن سویا است. ایزوفلاون های موجود در سویا که از انواع فلاونوئید هستند خاصیت فیتواستروژنی دارند. که در زنان یائسه می تواند علائم گرگرفتگی و پوکی استخوان را برطرف کند.
اثرات آنتی اکسیدانت سویا نیز به علت وجود فلاونوئید موجود در این گیاه است.
موارد منع مصرف و احتیاط
عوارض جانبی
تداخل دارویی
مکانیسم اثر
پیشگیری از پوکی استخوان، تسکین و تخفیف علائم یائسگی، پیشگیری از سرطان سینه و پروستات و بیماری های قلبی و عروقی