نام علمی گیاه: Ficus carica
مهمترین اثر درمانی انجیر خاصیت لاکساتیو آن است.
سایر خواص گیاه انجیر:
محافظت کبدی(Hepatoprotective activity)، کاهش دهنده قند خون(Hypoglycemic activity)، کاهش دهنده چربی خون(Hypolipedimic activity)، خاصیت ضد باکتری(Antibacterial activity)، ضد سرطان(Anticancer activity) و خاصیت آنتی اکسیدان(Antioxidant activity).
موارد منع مصرف و احتیاط
عوارض جانبی
تداخل دارویی
مکانیسم اثر
مواد موثره موجود در بخش های مختلف گیاه:
ساقه: کامپسترول(campesterol)، هنتریاکونتانول(hentriacontanol) ......
برگ: آب(67.60%)، پروتئین، چربی، فیبر گیاهی
شیره انجیر: کائوچو(2.4%) ، رزین،آلبومین، سرین، قند،مالیک اسید، آنزیم های پروتولیتیک، دیاستاز، استراز، لیپاز، کاتالاز و پروکسیداز.
دانه: دانه های خشک انجیر محتوی 30 درصد روغن شامل اسیدهای چرب، اولئیک، لینولئیک، پالمیتیک، استاریک .....
انجیر محتوی مواد موثره مختلف از جمله: موسیلاژ، فلاونوئید، ویتامین، آنزیم نیکوتینیک اسید و تیروزین است.