برای بیماران با خونریزی داخلی ، برای کسانی که سابقه حوادث عروقی مغزی ، جراحی یا ترومای داخل جمجمه ای یا نخاعی داشته اند و در موارد آنوریسم ، تغییر شکل و ناهنجاری های عروق و ترومای تازه که احتمال خونریزی داخلی داشته باشد منع مصرف دارد. اوروکیناز برای بیمارانی که اختلالات مادرزادی خونی دارند ، مبتلایان به سرطان احشایی یا داخل جمجمه ای ، کولیت اولسراتیو ، دیورتیکولیت ، هیپرتانسیون شدید ، نقایص هموستاتیک از جمله مواردی که در نتیجه نارسایی کبدی یا کلیوی شدید باشد ، نباید تجویز کرد و مصرف آندر موارد هیپرکواگولاسیون کنترل نشده ، بیماری ریوی مزمن ، اندوکاردیت باکتریایی تحت حاد ، بیماری روماتیسمی دریچه های قلبی و ترومبوز ، خونریزی یا آمبولی تازه مغزی ممنوع است . به علاوه استفاده از این دارو طی دوره زایمان و تا 10 روز پس از زایمان ، یا روش های تشخیصی داخل شریانی و جراحی ( نمونه برداری از کبد و کلیه و ...) و تا 2 ماه پس از جراحی داخل جمجمه یا نخاعی ممنوع است .
طی دوره درمان با اوروکیناز ، تزریق ضلانی یا استفاده از روش های تشخیصی یا درمانی تهاجمی ممنوع است .
بی خطر بودن دارو برای کودکان به اثبات نرسیده است .
طی دوره بارداری و شیردهی با احتیاط تجویز شود
عوارض جانبی
تداخل دارویی
در صورت استفاده از داروهایی چون آسپرین ، دی پیریدامول ، ایندومتاسین، فنیل بوتازون و داروهای ضد انعقاد خوراکی خطر بروز خونریزی افزایش می یابد
مکانیسم اثر
عوامل ترومبولیتیک ، موجب فعال شدن سیستم فیبرینولیتیک داخلی می شوند ، به طوری که شکستن اتصال آرژینین 560-والین 561 پلاسمینوژن ، موجب تبدیل آن به پلاسمین می شوند . استریپتوکیناز به طور غیر مستقیم عمل می کند به این ترتیب که پلاسمینوژن متصل می شود و تشکیل کمپلکس استرپتوکیناز _ پلاسمینوژن را می دهد که این کمپلکس در آینده به کمپلکس استرپتوکیناز _ پلاسمین دارو تبدیل می شود.
تبدیل پلاسمینوژن به پلاسمین در لخته هایی از نوع ترومبوس و آمبولی صورت می گیرد. عوامل ترومبولیتیک ، لیز ذخایر فیبرین مسئول را نیز افزایش می دهند . به دنبال تجویز 5/1 میلیون IU در عرض 1hr، نیمه عمر کمپلکس استرپتوکیناز ، پلاسمینوژن و استرپتوکیناز _ پلاسمین ، 23 دقیقه است .
اثر ترومبولیتیک دارو تا 4 ساعت باقی می ماند