از مصرف طولانی مدت مقادیر زیاد آن در مبتلایان به دیابت، بیماران مبتلا به سنگ کلیوی و مصرف کنندگان داروهای ضد انعقاد خوراکی خودداری شود. مصرف مقادیر زیاد این ویتامین ممکن است در افراد مبتلا به کمبود ژنتیکی G6PD باعث لیز سلول های خونی شود.
عوارض جانبی
تداخل دارویی
ویتامین C غلظت سرمی استروژن و قرص های ضد بارداری را افزایش می دهد. مصرف مقادیر بالای آسپیرین احتمال بروز کمبود ویتامین C را افزایش می دهد. این ویتامین از تاثیر ضد انعقادی وارفارین می کاهد. مصرف هم زمان ویتامین C و مکمل آهن باعث بهبود جذب آهن می شود که تداخلی مفید است.
مکانیسم اثر
اسید اسکوربیک از طریق انتقال الکترون به آنزیم ها در برخی واکنش های هیدروکسیلاسیون و آمیداسیون به عنوان کوفاکتور عمل می کند. بنابراین ویتامین C برای سنتز کلاژن، سنتز کارنیتین، تبدیل اسید فولیک به اسید فولینیک، متابولیسم میکروژومی دارو ها و تبدیل دوپامین به نوراپی نفرین مورد نیاز است. اسید اسکوربیک همچنین افزایش فعالیت آنزیمی می شود که از طریق آمیداسیون در سنتز برخی هورمون های پپتیدی نظیر اکسی توسین، آنتی دیوریتک هورمون وکوله سیستوکینین دخالت دارد، ویتامین ث با احیای آهن فریک در معده و تبدیل آن به آهن فروس جذب آهن را از دستگاه گوارش افزایش می دهد.
اسید اسکوربیک به سادگی از دستگاه گوارش جذب شده و در پلاسما و تمام سلول های بدن توزیع می شود. متابولیسم ویتامین ث کبدی است و از راه کلیه دفع می شود