2794

بانک داروها

برای دانستن اطلاعات دارویی مورد نظر خود نام دارو را به زبان انگلیسی و یا فارسی وارد نمایید
نام انگلیسی

Rabies Vaccine Adsorbed

نام فارسی

واکسن جذب شده هاری

نام تجاری

واکسن جذب شده هاری

موارد مصرف

ایمونیزاسیون فعال بر علیه بیماری هاری

موارد منع مصرف و احتیاط

در مواردی که جهت پروفیلاکسی پس از تماس تجویز می شود، هیچ گونه منع مصرف خاصی وجود ندارد زیرا هاری کشنده است. واکسیناسیون قبل از تماس در مواردی که بیمار نسبت به واکسن هاری یا هر یک از اجزا تشکیل دهنده آن حساسیت شدید و مهلک داشته باشد، ممنوع است. در بیماری های تب دارشدید واکسیناسیون باید به بعد از بهبود بیماری موکول شود. افرادی که سابقه بروز واکنش حساسیتی از نوع شبه ایمن کمپلکس به دنبال واکسن هاری داشته اند دوزهای بعدی را نباید از همان نوع واکسن دریافت کنند بلکه می توان نوع دیگر واکسن (HDCV) را تزریق کرد. در افراد مبتلا به نقص ایمنی اولیه یا اکتسابی ، تجویز این واکسن با احتیاط انجام شود زیرا ایمنی بدن کاهش یافته یا سرکوب شده است.

عوارض جانبی

تداخل دارویی

داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی، گلوکوکورتیکوئید ها، پرتودرمانی و ایمونوگلوبولین ضد هاری پاسخ ایمنی نسبت به واکسن هاری را کاهش می دهند. در صورت استفاده از این دارو ها هم زمان با تجویز این واکسن در برنامه پروفیلاکسی پس از تماس، سطح آنتی بادی ضد هاری حتما اندازه گیری شود.

مکانیسم اثر

ابتدا ویروس هاری در سلول ریه جنین میمون رزوس کشت داده می شود و سپس به وسیله بتابرپیولاکتون غیر فعال شده و با جذب نمک آلومینیوم کنسانتره می شود . به دنبال تزریق IMاین واکسن، آنتی بادی ضد هاری طی 10-7 روز تولید می شود هر دو نوع واکسن هاری موجود (HDCVو RVA) به یک اندازه موثر و بی خطر هستند . تجویز واکسن هاری به همراه ایمونوگلوبولین ضد هاری برای موارد پس از تماس با بیماری ، تا حد 100% موثر بوده است اثر مصونیت زایی واکسن هاری به دنبال تزریق 3 دوز قبل از تماس با بیماری، حداقل 2 سال باقی می ماند.

اشکال دارویی

injection