درمان آسم و برونکواسپاسم به دلایل دیگر ( نظیر برونشیت ، آمفیزم ،برونشکتازی،ادم حنجره و آنژیوادم )
موارد منع مصرف و احتیاط
برای بیمارانی که نسبت به این دارو یا داروهای سمپاتومیمتیکحساسیت مفرط دارند ،منع مصرف دارد . برای مبتلایان به اختلالات قلبی عروقی ، هیپرتیروئیدی ، دیابت ، اختلالات تشنجی و طی دوره بارداری و شیر دهی با احتیاط تجویز شود .
بی خطر بودن مصرف دارو برای کودکان کوچک تر از 11 سال به اثبات نرسیده است .
عوارض جانبی
تداخل دارویی
گلیکوزید های قلبی ، سیکلوپروپان ، داروهای بیهوشی هالوژنه استنشاقی ، لوودوپا می تواند آریتمی ناشی از این دارو را افزایش دهد . در صورت استفاده به همراه محرک های CNS، ممکن است تحریک عصبی تشدید شود . ممکن است همراه با داروهای مهار کننده MAO، بحران اوج فشار خون ایجاد کنند . پروپرونولول و سایر داروهای بتابلاکر می تواند از تاثیر درمانی تربوتالین بکاهند.
مکانیسم اثر
مکانیسم اثر:تربوتالین دارای بتاآدرنرژیک با اثر انتخابی برگیرنده های β2است . مکانیسم اثر و موارد مصرف آن مشابه سالبوتامول است . تربوتالین ، به دلیل آثار گشاد گنندگی برونش در انسداد برگشت پذیر راه های هوایی مثلا در آسم و در بیماری انسدادی راه های هوایی به کار می رود . به علاوه تربوتالین انقباض رحمی را کاهش داده و درددردهای زایمانی زودرس کاربرد دارد .
تربوتالین از دستگاه گوارش به صورت متفیر جذب می شود و شدیدا دچار اثر گذر اول شده و در کبد و دیواره روده کوچک متابولیزه می شود . دارو از طریق ادرار قسمتی به صورت کنژوگه غیر فعال و قسمتی به صورت تربوتالین تغییر نیافته دفع می شود .
شروع اثر دارو 60-12 دقیقه بعد از تجویز از راه خوراکی و 15 دقیقه بعد از تجویز وریدی است . حداکثر اثر دارو بعد از 2 الی 3 ساعت در تجویز خوراکی بعد از 1-5/0 ساعت در تجویزتزریقی است .طول اثر دارو 8-4 ساعت در تجویز خوراکی و 4-5/1 ساعت در تجویز تزریقی است.