کاندیدیاز پوستی، التهاب پوست همراه باعونت کاندیدایی و باکتریایی
موارد منع مصرف و احتیاط
رای بیمارانی که نسبت به آن حساسیت مفرط دارند، تجویز نشود. استفاده موضعی از آن روی پوست آسیب دیده یا پرده گوش سوراخ شده ممکن است به کری بیمار بینجامد. از آن نباید بیش از 1گرم در روز، به ویژه در نواحی ادراری استفاده کرد. استفاده طولانی از آن می تواند حساسیت پوستی مشترک با سایر آمینوگلیکوزید ها را باعث شود. جذب پوستی نئومایسین آنقدر هست که بتواند به صورت سیستمیک با آثار سایر دارو ها تداخل کند استفاده هم زمان با سایر داروهای نفروتوکسیک ( ونکومایسین، سیکلوسپورین ) برخی سفالوسپورین ها و سیس پلاتین یا همراه با داروهای اتوتوکسیک، مثل اتاکرینیک اسید و فوروزماید، خطر بروز عوارض مربوط به کلیه یا گوش را افزایش میدهد.
عوارض جانبی
واکنش های حساستی (بثورات جلدی، خارش وگاهی تب یا آنافیلاکسی ) به مصرف نئومایسین گزارش شده است که در صورت استفاده هم زمان با یک استروئید مشاهده نمی شوند.
جذب سیستمیک دارو از پوست ممکن است عوارض زیر را نیز ایجاد کند؛ سمیت گوشی برگشت ناپذیر، سمیت کلیوی برگشت پذیر و سرکوب تنفسی
تداخل دارویی
مکانیسم اثر
در این ترکیب علاوه بر تریامسینولون، نیستاتین که خاصیت ضد قارچی دارد و نئومایسین که آمنیوگلیکوزید جلدی با خواص ضد باکتریایی برعلیه بیشتر گرم منفی هاست، وجود دارد. نیستاتین موضعی جذب پوستی و مخاطی ندارد نئومایسین موضعی تنها در صورت تخریب یا التهاب، مخاط جذب سیستمیک دارد.