تینه آی تنه و کشاله ران
تینه آی پا و لای انگشتان
تینه آی کف پا
تینه آورسیکالر
درمان قارچ ناخن ( انیکومایکوزیس ) ناشی از درماتوفیت ها
موارد منع مصرف و احتیاط
در صورت وجود حساسیت نسبت به این دارو ، منع مصرف دارد . در زمان شیردهی نباید مصرف شود . در حاملگی و کودکان زیر 12 سال با احتیاط تجویز شود.
عوارض جانبی
تداخل دارویی
داروهایی که موجب مهار متابولیسم تربینافین به وسیله سیتوکروم P450می شوند مانند سایمتیدین موجب افزایش غلظت پلاسمایی تربینافین می شوند . داروهای که باعث القای متابولیسم تربینافین به وسیله سیتوکروم P450می شوند می توانند کاهش غلظت پلاسمایی تریبنافین را به همراه داشته باشند که از این گروه به ریفامپین می توان اشاره کرد . مصرف هم زمان تربینافین و نورتریپتیلین می تواند موجب افزایش غلظت نورتریپتیلی خون شود و حتی باعث شود تا آثار سمی این دارو ظاهر می شود.
مکانیسم اثر
مکانیسم اثر:تریبینافین آثار ضد قارچی خود را از طریق مهار آنزیم اسکوالن اپوکسیداز که یک آنزیم مهم در بیوسنتز ارگوسترول در قارچ هاست اعمال می کند . این اثر موجب کاهش ارگوسترول و تجمع اسکوالن در سلول قارچ شده و باعث مرگ آن می شود .
تربینافین به خوبی از دستگاه گوارش جذب می شود اما در حدود 40 درصد از دوز مصرفی آن متحمل اثر عبور کبدی می شود . میزان اتصال این دارو به پروتئین های پلاسما بیش از 99 درصد است . تربینافین در طبقه شاخی پوست . ناخن ها و موتوزیع شده و در آنها به غلظت های قابل ملاحظه ای که بیش از غلظت پلاسمایی دارو است می رسد .
تربینافین در کبد متابولیزه شده و به متابولیت های غیر فعالی که بیشتر از طریق ادرار دفع می شود تبدیل می شود .
نیمه عمر تربینافین متغییر بوده و از 11 تا 17 ساعت و در بیمارانی که تحت درمان طولانی مدت بوده اند تا 400 ساعت گزارش شده که احتمالا نمایانگر حذف دارو از پوست و بافت چربی است . غلظت این دارو در ناخن ها تا چندین هفته پس از قطع مصرف دارو در حد درمانی باقی می ماند.