2794

بانک داروها

برای دانستن اطلاعات دارویی مورد نظر خود نام دارو را به زبان انگلیسی و یا فارسی وارد نمایید
نام انگلیسی

Procarbazine HCL

نام فارسی

پروکاربازین

نام تجاری

پروکاربازین

موارد مصرف

لنفوم هوچکین

موارد منع مصرف و احتیاط

بیماران مبتلا به سرکوب مغز استخوان نباید از این دارو استفاده کنند . مصرف الکل ، غذاهای تیرامین دارو داروهای سمپاتومیمتیک به همراه پروکاربازین ممنوع است . مصرف داروهای مهار کننده MAOباید 14 روز قبل از شروع پروکاربازین قطع شود . مصرف داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای نیز لازم است که 7 روز قبل از شروع تجویز پروکاربازین متوقف شود . مصرف بی خطر این دارو در حاملگی و شیردهی ثبت نشده است. مصرف پروکاربازین در افرادی که از داروهای سرکوبگر CNSاستفاده می کنند ، افراد مبتلا به اختلال عملکرد کبد یا کلیه ، به دنبال پرتوتابی یا شیمی درمانی ( حداقل یک ماه باید فاصله گذاری شود ) و افراد مبتلا به عفونت یا دیابت ملیتوس ، باید با احتیاط فراوان انجام شود

عوارض جانبی

تداخل دارویی

مصرف کاربازین به همراه داروهای کاهش دهنده فعالی دستگاه عصبی مرکزی مانند باربیتورات ها، انتی هیستامین ها ، داروهای مخدر ، داروهای ضد فشار خون یا فنوتیازین ها باید با احتیاط صورت پذیرد ، زیرا احتمال کاهش زیاد فعالیت دستگاه عصبی مرکزی وجود دارد. در صورت مصرف هم زمان پروکاربازین و الکل بیمار ممکن است دچار واکنش شبه دی سولفیرام شود . به علت اینکه پروکاربازین دارای خواص مهارکنندگی MAOاست ، بنابراین مصرف این دارو به همراه داروهایی مانند داروهای سمپاتومیمتیک ، داروهای بی حسی موضعی و داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای توصیه نمی شود .

مکانیسم اثر

جذب : پروکاربازین تقریبا به طور کامل از دستگاه گوارش جذب می شود. دفع این دارو بیشتر به صورت متابولیت ها از راه ادرار و قسمتی نیز به صورت دی اکسید کربن و متان از راه ریه هاست دفع : پروکاربازین به سرعت و بیشتر در کبد و کلیه متابولیزه می شود و تنها در حدود 5 درصد آن به صورت دست نخورده از ادرار دفع می شود . مکانیسم اثر:پروکاربازین سنتز پروتئین و اسید نوکلئیک را مهار کرده و میتوز را متوقف می کند. سلول ها در فاز G1 چرخه سلولی ، حساسیت بیشتری به این دارو دارند. نیمه عمر: نیمه عمر پلاسمایی این دارودر حدود 10 دقیقه گزارش شده است .

اشکال دارویی

Cap :50 mg