2794

بانک داروها

برای دانستن اطلاعات دارویی مورد نظر خود نام دارو را به زبان انگلیسی و یا فارسی وارد نمایید
نام انگلیسی

Pseudoephedrin

نام فارسی

پزودوافدرین

نام تجاری

پزودوافدرین

موارد مصرف

درمان علامتی احتقانی بینی یا سینوس ها مجرای شیپور استاش، التهاب سروزی گوش میانی، رینیت وازوموتور

موارد منع مصرف و احتیاط

در صورت وجود حساسیت نسبت به سمپاتومیمتیک های آمینی، مصرف این دارو ممنوع است. در افراد مبتلا به بیماری عروق کرونر، هیپرتانسیون شدید، گلوکوم، هیپرتیروئیدی، هیپرتروفی، پروستات و تا 14 روز پس از قطع مصرف مهار کننده های MAO، مصرف این دارو کنتراندیکه است. بی خطر بودن مصرف سودوافدرین در کودکان زیر 6 سال ثابت نشده است. در افراد مبتلا به هیپرتانسیون یا بیماری قلبی با احتیاط تجویز شود.

عوارض جانبی

تداخل دارویی

مصرف هم زمان سودوافدرین و سایرداروهای سمپاتومیمتیک سبب افزایش اثر پرسوری و سمی این داروها می شود. مصرف هم زمان مهارکننده های MAO ممکن است سبب بروز کریز هیپرتانسیون شود. بتابلوکرها با تقویت فعالیت آلفادرنرژیکی، سبب افزایش آثار پرسوری این دارو می شوند. سودوافدرین نیز می تواند آثار درمانی بتابلوکرها را مهار کند. سودوافدرین اثر ضد فشارخونی گوانیتیدن، متیل دوپا یا رزرپین را کاهش می دهد. در صورتی که سودوافدرین، قبل یا مدت کوتاهی پس از بیهوشی با سیکلوبروپان یا هالوتان تجویز شود، خطر بروزآریتمی شدید بطنی را افزایش می دهد.

مکانیسم اثر

جذب: سودوافدرین به راحتی از دستگاه گوارش جذب می شود. دفع:ادرار مکانیسم اثر: سودوافدرین موقتا احتقان بینی ناشی از سرماخوردگی، تب یونجه و آلرژی دستگاه تنفسی فوقانی ، هم چنین احتقان بینی ناشی از سینوزیت را بهبود بخشیده و درناژ ترشحات بینی و سینوس ها را تسهیل می کند. سودوافرین در احتقان شیپور استاش نیز به کار می رود. سودوافرین از دسته آریل آلکیل آمین هاست که اثر درمانی خود را با تجریک گیرنده های آلفا درنرژیک عضلات صاف عروق و در نتیجه انقباض عروق بینی عمل می کند. سودوافرین دارای آثار β آدرنرژیک نیز است. با انقباض چروکیدگی غشای مخاطی، درناژ ترشحات به راحتی صورت گرفته و عمل تنفس بهبود می یابد.

اشکال دارویی

Liquid :30 mg/5 l Tab : 30 mg