اختلالات اضطرابی و علایم اضطرابی گذرا
بی خوابی ( به ویژه همراه با اضطراب)
درمان محرومیت الکل
موارد منع مصرف و احتیاط
این دارو در بیمارانی که حساسیت به اکسازپام و سایر بنزودیازپین ها را دارند ممنوع است.
در بیماران سایکوتیک به عنوان تک درمان اندیکاسیون ندارد. در پورفیری مصرف این دارو توصیه نمی شود. در مسمومیت حاد با الکل نباید از این دارو استفاده کرد. درگلوکوم زاویه بسته حاد نباید از این دارو استفاده کرد. مصرف این دارو در بچه های زیر 12 سال و مادران باردار توصیه نمی شود. در افراد پیر و ناتوان با احتیاط فراوان مصرف شود. در بیماران مبتلا به نارسایی کلیه نیازی به تعدیل دوز نیست . در بیماران مبتلا به نارسایی کبدی گرچه قابل استفاده است اما با احتیاط مصرف شود. در COPD، آپنه خواب و بیمارانی که ضعف ذهنی دارند با احتیاط مصرف شود. در افرادی که مستعد اعتیاد دارویی هستند با احتیاط تجویز شود. در بیمارانی هیپوتیروئید ممکن است با دوزهای معمول خواب آلودگی کمی شدیدتر از افراد طبیعی باشد
عوارض جانبی
تداخل دارویی
مصرف هم زمان با داروهایی که اثر تضعیف کننده CNS دارند( باربیتورات ها، الکل، آنتی هیستامین ها سایر داروهای ضد صرع، فنوتایزین ها، ضد افسردگی ) می تواند این آثار راتشدید کند.
مصرف با سایمتیدین می تواند متابولیسم دارو را مختل و آثار آن را تشدید کند. این دارو می تواند آثار لوودوپا در کنترل پارکینسون را کاهش دهد. این دارو می تواند سطح سرمی فنی توئین را زیاد کند. فنی توئین، باربیتورات ها و کاربامازپین می توانند القای آنزیم های کبدی باعث تسریع متابولیسم دارو و کاهش آثار ضد اضطرابی آن شود.
سیگار کشیدن می تواند باعث کاهش سطح سرمی و اثار سداتیو ضد اضطراب دارو شود
مکانیسم اثر
جذب: خوراکی
دفع: ادرار
مکانیسم اثر: بنزودیازپین کوتاه اثر با مکانیسم شبیه دیازپام است
نیمه عمر: 4-15 ساعت