نی نی سایت: مسمومیتهای دارویی شایع ترین مسمومیتها در دنیاست. به گفته کارشناسان و مسئولان در ایارن هم 70 درصد مسمومیت ها دارویی است. دکتر هاله طالایی رییس مرکز تحقیقات مسمومیتهای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره شایعترین مسمومیتها در ایران گفت:« مسمومیت دارویی با الکل از شایعترین مسمومیتها در جهان است، در ایران مسمومیت با مواد مخدر، اوپیوئیدها و داروهای روانگردان و اکستازیها از شایع ترینها هستند. همچنین مسمومیت با استامینوفن، خوابآورها و ضد دردها مثل بنزودیازپینها، ارگانو فسفرها، قرص برنج و ضد افسردگیها هم از دیگر مسمومیتهای دارویی شایع رایج است. مصرف دارو بدون تجویز پزشک، عدم توجه به تاریخ انقضا و تداخل دارویی، استفاده در دوز بالا، مصرف خودسرانه دارو و همچنین مصرف دارو به قصد خودکشی از دیگر اشکال مسمومیتهای دارویی است.»
استامینوفن ومسمویتهای شدید در کودکان
دکتر طالایی در ادامه درباره مسمومیت با استامینوفن در کودکان و دوز مصرفی این دارو به ایسنا گفت:« برخلاف تصور عموم، مسمومیت کودکان با استامینوفن نیز به صورت شایع دیده میشود. بنابراین پیشنهاد میشود که زمان مصرف داروی کودکان حتما یادداشت شود تا از مصرف دوز اضافی به کودکان جلوگیری شود یا به عنوان نمونه دیده شده که حتی بزرگسالان در زمان سرماخوردگی استامینوفن و ادالت کلد را با هم مصرف میکنند؛ در حالیکه ادالت کلد ۳۲۵ میلی استامینوفن دارد و مصرف همزمان این دو دارو مسمومیت کبدی ایجاد میکند.»طالایی با اشاره به سایر نمونههای مسمومیت در کودکان گفت:« مسمومیت با مواد شوینده شیمیایی، لاک پاک کن یا مواد آرایشی، ژلها و سایر محصولات مشابه از دیگر موارد ایجاد مسمومیت در کودکان است که باید به آن توجه شود.»
مسمومیت با گلهای آپارتمانی
رییس مرکز تحقیقات مسمومیتهای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره مسمومیت با انواع گیاهان آپارتمانی در کودکان، گفت:« به عنوان نمونه خوردن گل نرگس به شدت سمی بوده و باید از دسترس کودکان دور نگه داشته شود. از دیگر گیاهان سمی آپارتمانی میتوان به خرزهره، دیفن باخیا یا شوکران اشاره کرد که تماس با شیره سمی آنها میتواند خارش و سوزش و حتی خفگی یا آسیب گوارشی ایجاد کند.»دکتر طالایی با اشاره به مسمومیت با باطری به عنوان یکی از خطرناکترین مسمومیتها در کودکان، گفت:« سرب موجود در باطریها عامل ایجاد مسمومیت مزمن است. بنابراین اسباب بازیهای باطری دار یا کنترلهای راه دور و سایر ابزار حاوی باطری باید از دسترس کودکان دور نگه داشته شود.»