2783
شیوع آلرژی به کیوی در کودکان؛ مراقب باشیم!

شیوع آلرژی به کیوی در کودکان؛ مراقب باشیم!

1395/11/16 بازدید13361

نی‌نی سایت: در چند سال اخیر، به دلایل گوناگون میزان آلرژی به مواد غذایی مختلف بالا رفته است. پیش از این در مورد دو نوع آلرژی عمده و مهم در نوزادان برای شما گفتیم که شامل آلرژی پروتیین شیر و آلرژی گلوتن گندم بود. اما مواد غذایی دیگری نیز می توانند حساسیت ایجاد کنند و آلرژی به کیوی یکی از آنهاست که بروز آن مخصوصا در میان کودکان نسبت به گذشته بیشتر شده است. 

مقصر هیستامین است!
اما چه عللی باعث بروز آلرژی به کیوی می شود و چطور می توان این آلرژی را تشخیص داد؟ اینها سوالاتی است که سعی داریم در ادامه این مطلب به آنها پاسخ دهیم.

شیوا فرجی، کارشناس ارشد تغذیه در این مورد می گوید:
در داخل کیوی و برخی از مواد غذایی مانند ماهی، بادمجان، گوجه، قارچ، آجیل، شکلات و خربزه و... ماده ای به نام هیستامین وجود دارد که این ماده مسوول اصلی مواردی مانند خارش، سوزش، قرمزی، عطسه، آبریزش بینی و به طور کلی واکنش های آلرژیک است. وقتی شما از این مواد غذایی استفاده می کنید میزانی از هیستامین در خون شما دیده می شود که بدن با آنزیم های مخصوصی آن را تجزیه می کند. وقتی بدن این آنزیم را ترشح نکند، یا نتواند هیستامین را تجزیه کند، آلرژی اتفاق می افتد که با علائمی که گفتیم خودش را نشان می دهد. 
افرادی که زمینه بروز حساسیت نسبت به مواد غذایی را دارند و نیز کودکان بیشتر در معرض ابتلا به انواع آلرژی هستند. به عنوان مثال اگر کودک شما به پروتیین تخم مرغ آلرژی داشته باشد احتمال اینکه با خوردن گوجه فرنگی علائم آلرژی در او بروز کند بیشتر است. یعنی اگر بدنی آلرژیک و مستعد باشد، مواد غذایی حاوی هیستامین می توانند آلرژی زمینه را تشدید کنند هر چند که ممکن است شخصا به آن ماده حساسیت نداشته باشیم.

کیوی خام یا پخته؟
بر طبق آمار در 10 درصد از بچه ها در سنین مدرسه آلرژی نسبت به کیوی دیده می شود و در بچه های زیر 6 سال نیز بهتر است تست آلرژی انجام شود. برای این کار یک تست پوستی وجود دارد که با استفاده از کیوی خام انجام می شود. در مورد اغلب بچه هایی که دچار آلرژی کیوی باشند با انجام این تست می توان این موضوع را فهمید اما گاهی اتفاق می افتد که بدن برخی از بچه ها نسبت به تست پوستی واکنشی نشان ندهد اما با خوردن این میوه به صورت خام دچار علائم آلرژیک شوند. اما چرا روی واژه خام تاکید می کنیم؟ چون بعضی از بچه ها که نسبت به این میوه آلرژی دارند با پخته شدن آن دیگر علائم از خود بروز نمی دهند و می توانند پخته آن را مصرف کنند.

برای انجام تست پوستی لازم است که مقداری کیوی خام را روی پوست صورت کودک بمالید. چند دقیقه منتظر بمانید و اگر پوست قرمز شد یا کهیر زد یا محل دچار سوزش و خارش و به طور کلی علائم آلرژیک شد، یعنی کودک به آن آلرژی دارد.
کیوی میوه حیاتی و مهمی برای کودکان نیست. درست است که مانند همه میوه ها حاوی مواد مغذی و ویتامین هاست اما این طور نیست که حذف آن ضرری برای بدن داشته باشد یا نتوان مواد آن را از منابع دیگری تامین کرد. بنابراین وقتی کودک شما علائم آلرژی به آن را دارد باید از برنامه غذایی خارج شود. 

تغییر بدن در دوره های 6 ماهه
در اغلب موارد این آلرژی ها با گذشت زمان برطرف می شوند. برای اینکه بفهمید آلرژی در کودک شما باقی مانده یا از بین رفته است حداقل باید سه ماه صبر کنید و سپس دوباره تست را تکرار کنید. اما مدت زمان ایمن برای از بین رفتن آلرژی عموما 6 ماه تا یک سال است. بعد از دوره های 6 ماهه واکنش های آلرژیک بدن متفاوت است و آلرژی های دوره ای بعد از این زمان از بین می روند. 
نکته ای که باید در نظر داشته باشید این است که اگر کودک شما آلرژیک است، یعنی به مواد غذایی دیگر حساسیت دارد، به عنوان مثال به پروتیین شیر، تخم مرغ یا هر نوع ماده غذایی دیگر، بدن او واکنش آلرژیک دارد و مستعد آلرژی است پس اصلا نباید تست کیوی را برای او انجام داد چون کودک یک آلرژی پایه را دارد و مطمئنا بدن او نسبت به این ماده غذایی نیز واکنش نشان می دهد، هر چند که بدن نسبت به هیستامین مشکلی نداشته باشد. بنابراین صبر کنید و هر وقت که آن آلرژی برطرف شد از مواد غذایی خوراکی حاوی هیستامین برای او استفاده کنید.

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها