نشانه های اعتیاد به بازی های کامپیوتری معمولا واضح و دقیق هستند و می توانید آنها را از حدود دو سالگی در کودک مشاهده کنید. اگر کودک نوپا برای گرفتن گوشی موبایل شما سرو صدا به راه می اندازد و همه جا را به هم می ریزد یا اگر کودک 7 ساله شما برای ساعت های متمادی و بدون وقفه خودش را در بازی های کامپیوتری غرق می کند، همه این ها نشانه های اولیه اعتیاد به بازی هستند.
حتی اگر در مورد این مسئله که اعتیاد به بازی های کامپیوتری واقعیت دارند، موافق نیستید اما نمی توانید عصبانیت، بی حوصلگی یا بداخلاقی کودک را در صورت بازی نکردن انکار کنید. از شکل گیری اعتیاد به بازی های کامپیوتری در کودکان جلوگیری کنید تا در آینده بتوانند از همه آنچه که زندگی به آنها ارزانی داشته لذت ببرند.
محدودیت تعیین کنید
آیا کودک زمان زیادی را صرف بازی های کامپیوتری می کند؟ آیا بدون ایکس باکس، آی پد یا تلفن همراه احساس گم گشتگی می کند؟ در این صورت با وضع قوانین به او کمک کنید تا تعادل لازم را به دست بیاورد. محدودیت های زمانی، مکانی و حتی محدودیت استفاده چند روز در هفته می تواند بسیار کارآمد باشد.
ابزار بازی را برای مدتی دور کنید
اگر وضع قوانین کارساز نبود، وسیله بازی را از کودک دور کنید و برایش توضیح بدهید از آنجا که این وسیله در زندگی او نقش پررنگی پیدا کرده، مجبور هستید آن را از او دور کنید. به او بگویید باید متوجه شود که اگر مجبور شود می تواند بدون این وسیله هم زندگی کند و بعد تصمیم بگیرید چه مدت می خواهید آن را از کودک دور نگه دارید.
وسیله بازی را از کودک بگیرید
شاید کمی بی رحمانه به نظر برسد اما این شیوه دو فایده دارد : اول اینکه وسیله بازی را از کودک دور کرده اید و دوم اینکه قدرت گذشت و تقسیم کردن را به او آموزش می دهید و در نهایت به کودک نشان می دهید که در وضع قوانین و رعایت آنها جدی هستید.
وسیله بازی را پنهان کنید
وقتی کودک نوپا بیش از حد به آی پد وابستگی نشان می دهد، بهتر است آن را پنهان کنید و بعد از کودک بخواهید تا کارها و وظایف روزانه ای را که برایش در نظر گرفته اید انجام دهد تا با این شیوه کمی میان او و وسیله بازی اش فاصله بیندازید. در نهایت اگر تشخیص دادید که به اندازه کافی و با وضعیت مناسب این جدایی را تحمل کرد می توانید دوباره آی پد را به او بدهید.
کودک را وادار کنید برای بدست آوردن وسیله بازی تلاش کند
بعضی از خانواده ها از شیوه مبادله 1 به 3 برای بازی های کامپیوتری استفاده می کنند که به این معناست که کودک در ازای هر سه ساعتی که به فعالیت مثبت مانند مطالعه یا تمرینات مفید برای پرورش توانایی های مغز اختصاص می دهد، اجازه دارد تا یک ساعت بازی کامپیوتری انجام دهد. این نسبت زمانی می تواند بر اساس تشخیص والدین می تواند متغیر باشد.
با کودک در مورد بازی های کامپیوتری حرف بزنید
اگر کودک آی پد را همه جا همراه خودش می برد، به او بگویید که آی پد به خودی خود وسیله بدی نیست و حتی استفاده از آن می تواند لذت بخش باشد اما در عین حال با او درباره فعالیت های دیگری که آنها هم می توانند بسیار جالب توجه باشند، حرف بزنید. از کودک بخواهید تا با کمک تخیلات و توانایی هایی که دارد کارها و بازی های دیگری را برای لذت بردن انتخاب کند. در آخر به کودک تاکید کنید که دوستش دارید و علاقه شما باعث می شود که بهترین چیزها را برای او بخواهید.
هیئت تحریریه نی نی سایت
نظرات شما
جدیدترین پرامتیازترین