به گزارش فرارو به نقل از دیلی میل، دانشمندان دریافتند که کودکان میتوانند تفاوت بین زورگویی، دوستی و نظارهگر بودن را درک کنند. در این مطالعه، کودکان از حد مورد انتظار فراتر نشان دادند. محققان از والدین 48 کودک خواستند که آنها را برای انجام این تحقیق به آزمایشگاه بیاورند. سن تمام این کودکان نزدیک به یک سال بود. در طول این آزمایش، دو عروسک بر روی صحنه حاضر میشدند.
در ابتدا، عروسک اول و عروسک دوم به شکلی دوستانه با هم ارتباط برقرار میکردند تا کودکان به آنها عادت کنند. سپس داستانهایی با سناریوهای متفاوت برای آنها اجرا میشد.
سپس، عروسک سوم وارد صحنه میشد و به عمد توسط عروسک دوم به زمین انداخته میشد. در این بین، عروسک اول فقط نظارهگر بود. سپس جای شخصیتها و سناریوها تغییر پیدا میکرد.
کودکان از آنچه فکر میکنیم باهوشترند؟
دانشمندان زمان توجه و درگیری کودکان با هر یک از این داستانها را ثبت کردند. نتایج نشان داد که کودکان زمان بیشتری را به مسائل جدید و غیرمنتظره نسبت به مسائل قابل پیشبینی اختصاص میدهند. برای نمونه، وقتی عروسک اول با عروسک دوم دوستانه رفتار میکرد و حتی بعد از اینکه عروسک سوم به عمد زمین زده شد، کودکان زمان بیشتری را صرف تماشای آن میکردند.
یو جونگ چوی و یو آن لو در دانشگاه میسوری این تحقیق را انجام دادند و گفتند: «این پژوهش به ما نشان میدهد که کودکان یکساله نسبت به نوع روابط افراد و رفتار آنها با یکدیگر حساس هستند. زمانی که یک شخصیت دیگری را میزند، آنها حساسیت بالایی از خود نشان میدهند. مطالعه ما نشان میدهد که کودکان 13 ماهه با استفاده از ذهن و مهارتهای ارزیابی اجتماعی خود قادرند تا موقعیتهای اجتماعیِ گوناگون را درک کنند.»
آنها در ادامه گفتند: «پژوهش ما مبتکرانه است، چرا که ما نشان دادیم کودکان موقعیتهای اجتماعی را از دیدگاه شخصیتهای مختلف درک میکنند.»
مطالعات پیشین نشان داده بود که کودکان به شدت کنجکاو و انطباقپذیر هستند، ولی در آن مطالعات اثبات نشده بود که کودکان باهوش هستند. به عنوان مثال، پژوهش انجام شده در دانشگاه UCLA نشان داده بود که «کودکان به شکلی مضحک کندذهن هستند.»
منبع: سلامت نیوز